Kalar 01-05. (1969)

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
KALAR
Jean Calard, milyoner işadamı amcası Humbert Calard tarafından eğitimi için Paris'e gönderilir. Uzun boylu, atletik genç elmas arama macerasına giren amcasının Tunus'ta öldürüldüğünü öğrenir. Onun bir tuzağa düşürüldüğünü örenince Afrika'ya kaçmak ister. Uçağı arıza yapıp ormana düştüğünde onu kurtaran yerliler taptıkları ilahın adı olan KALAR ismini ona verirler.
Biraz Tarzan, biraz Phantom karışımı bir kahraman ortaya çıkar.
Thomas Marco - Marco Nadal çizimidir.
Rafael Mendez de serinin bazı bölümlerini çizmiş.
Juan Vilajoana - Rino Ferrari - Felix Molinari kapakları hazırlamışlar.

dkdd1dkhuvwmwf4ud.jpg

dkddbz1ri9z078ait.jpg

dkddchdmg3rvvcklh.jpg


 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Taptıkları ilahtan dolayı adını Kalar koyarlar. Bu kısmı da Baltalı İlah Zagor'dan sanırım. Ama hangisi önce yayınlandı bilmiyorum.

Arşivlik paylaşım için teşekkürler.
 

bereket

Kıdemli Üye
30 Haz 2011
207
177
Merhaba,
libgen.lc de Kalar ı diğer sayıları ile görme imkanım oldu. Çizerleri inanılmaz bir çizgi emeği ile bir çizgi roman oluşturmuşlar. Belki hikayeler zayıf görünüyor ancak sayfalar yer yer poster tadında adeta bir çizgi şöleni. özellikle doğa ve hayvan tasfirleri ayrıntılı ince iş yoğun emekle üretilmiş ve büyük saygıyı hak ediyor. Kalar ise her halde kafasına bu kadar vurulup bayıltılan ve hayvanlar tarafından kurtarılan başka bir kahraman azdır. Buna rağmen, kahramanımız merhametli, affedici ve iyi yürekli, o da silahlara düşman olsa da kaçınılmaz olduğunda o da kullanıyor. Selam ve saygılarımla paylaşmak istedim.
 
Üst