![]() |
#11 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 28.Mart.2010
•Rep Puanı : 16
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]() Abidin Dino'nun resmettiği, çok eski bir baskısı vardı; unutulmaz, içinden ezbere en çok şiirlerini bildiğim eserdir, eline sağlık dostum. ![]() ![]() ![]() Sevgili Ozan'ın sözünü ettiği eski baskı ilk iki kitabın kapağı. YKY'dan çıkan yeni baskı halen satışta... Evet Ahmet abim, aynen buydu, en soldaki ön kapaktı, ortadaki iç sayfalardan, sağdakini bilmiyorum. “AYIN ALTINDA KAĞNILAR GİDİYORDU AKŞEHİR ÜSTÜNDEN AFYON’A DOĞRU TOPRAK ÖYLE BİTİP TÜKENMEZ, DAĞLAR ÖYLE UZAKTA, SANKİ GİDENLER HİÇ BİR ZAMAN HİÇ BİR MENZİLE ERİŞMEYECEKTİ… KAĞNILAR YÜRÜYORDU YEKPARE MEŞEDEN TEKERLEKLERİYLE… VE KADINLAR BİRBİRLERİNDEN GİZLEYEREK BAKIYORLARDI GEÇMİŞ KAFİLELERDEN KALAN ÖKÜZ VE TEKERLEK ÖLÜLERİNE… VE KADINLAR, BİZİM KADINLARIMIZ; KORKUNÇ VE MÜBAREK ELLERİ, İNCE KÜÇÜK ÇENELERİ, KOCAMAN GÖZLERİYLE ANAMIZ, AVRATIMIZ, YÂRİMİZ… VE SANKİ HİÇ YAŞAMAMIŞ GİBİ ÖLEN VE SOFRAMIZDAKİ YERİ ÖKÜZÜMÜZDEN SONRA GELEN VE DAĞLARA KAÇIRIP UĞRUNDA HAPİS YATTIĞIMIZ VE EKİNDE, TÜTÜNDE, ODUNDA VE PAZARDAKİ VE KARASABANA KOŞULAN VE AĞILLARDA, IŞILTISINDA YERE SAPLI BIÇAKLARIN OYNAK, AĞIR KALÇALARI VE ZİLLERİYLE BİZİM OLAN KADINLAR, BİZİM KADINLARIMIZ… ŞİMDİ AYIN ALTINDA KAĞNILARIN VE HARTUÇLARIN PEŞİNDE HARMAN YERİNE KEHRİBAR BAŞAKLI SAP ÇEKER GİBİ AYNI YÜREK FERAHLIĞI, AYNI YORGUN ALIŞKANLIK İÇİNDEYDİLER… VE ON BEŞLİK ŞARAPNELİN ÇELİĞİNDE İNCE BOYUNLU ÇOCUKLAR UYUYORDU… VE AYIN ALTINDA KAĞNILAR YÜRÜYORDU… AKŞEHİR ÜSTÜNDEN AFYON’A DOĞRU…” Nazım Hikmet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#12 |
Çeviri Balonlama Yönetici E-Dergi Üyelik tarihi: 18.Ağustos.2009
•Rep Puanı : 1307946
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Okunmak üzere sıraya aldım.
![]() ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#13 |
Yönetici Üyelik tarihi: 06.Ocak.2013
•Rep Puanı : 1269484
•Rep Seviyesi :
![]()
Yarınki Çocuklara armağan edilen gün için bu kitabın okunması lazım. Tarihimiz bu kadar güzel resmedilir ve anlatılır.
![]() |
![]() |
#14 |
Onursal Üye |
![]()
Emeği geçenlere teşekkürler...
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#15 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 06.Kasım.2009
•Rep Puanı : 584742
•Rep Seviyesi :
![]()
Üstadlarımız çok güzel yazmış çok güzel çizmiş, İnce ince işlemiş. Mükemmel bir eser yaratmış. Çok çok teşekkürler.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#16 |
Yönetici Üyelik tarihi: 06.Ocak.2013
•Rep Puanı : 1269484
•Rep Seviyesi :
![]()
Bu eserin yeni baskısı var, elinde olmayanlar alsın derim. Ben 1 adet sipariş verdim.
![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 20.Mart.2018
•Rep Puanı : 16
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
ÇOK TEŞEKKÜRLER EMEĞİNİZE SAĞLIK BU VATANIN NASIL KURULDUĞUNU BAZI AYMAZLARIN GÖRMESİ DİLEĞİYLE
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#18 |
Yönetici Üyelik tarihi: 25.Eylül.2013
•Rep Puanı : 1842534
•Rep Seviyesi :
![]()
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] silinmiş olan videoyu yeniden yükledim. Bab'lar ayrı ayrı izlenebiliyor. Seslendiren sanatçıların da bir listesi var. Önemli bulduğum için ayrı bir mesajla belirttim.
Sevgiler Konu scanfan tarafından (04.Haziran.2022 Saat 10:06 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#19 |
Kıdemli Üye Üyelik tarihi: 01.Haziran.2022
•Rep Puanı : 15046
•Rep Seviyesi :
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#20 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 02.Şubat.2010
•Rep Puanı : 1128710
•Rep Seviyesi :
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Büyük Taarruz Nazım Hikmet/Nuri Kurtcebe | savok | Kutlama ve Anma Mesajları | 2 | 31.Ağustos.2017 01:24 |
Kuvayı Milliye Nazım Hikmet - Nuri Kurtcebe | enger66 | Yeni Çıkan Yayınlar | 3 | 09.Mayıs.2015 08:14 |
Kuvayi Milliye Destanı - Nuri Kurtcebe | delip | İstek Hattı | 7 | 18.Temmuz.2010 19:05 |
Kuvay-i Milliye-Nuri KURTCEBE | koftielma | İstek Hattı | 0 | 07.Haziran.2009 13:40 |