Ratip Tahir Burak - Barbaroslar 01 - Akdenizde Doğan Güneş

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,309
49,907
NeverLand
Barbaroslar-1.jpg


Barbaroslar.jpg


FATİH'İN MİDİLLİ'Yİ FETHİNDE, ADADA MUHAFIZ OLARAK BIRAKTIĞI KUVVETLERE MENSUP YAKUP ADINDA BİR SİPAHİ'NİN DÖRT OĞLUNDAN BİLHASSA İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜSÜ OLAN, ORUÇ VE HIZIR'IN ETRAFINDA TOPLANAN TORK DENİZCİLERİ, ATEŞLE, KANLA, YUĞRULARAK, KOL VE BAŞ VEREREK, BİR KAÇ YIL İÇİNDE KIR ALLARI, İMPARATORLARI, DİZE GETİRMESİNİ BİLMİŞLER, ÜLKELER FETHETMİŞLER, KIRALLIKLAR KURMUŞLARDIR.
ORUÇ VE HIZIR, TARİHE BARBAROSLAR DİYE NAM BİRAKAN BU İKİ EŞSİZ KAHRAMAN, KüÇÜCÜK BİRER TEKNE İLE DENİZ TİCARETİ YAPAN İKİ MÜTEVAZI İNSAN İKEN TÜRKÜN VE MÜSLÜMANIN KANINI İÇMEYE AHDETMİŞ EHLİSALİP YOBAZLARINDAN GÖRDÜKLERİ ZULMÜN İNTİKAMINI ALMA YOLUNDA ÖYLESİNE ŞEHAMET DESTANLARI YARATMIŞLARDIR Kİ BENZERLERİ TARİH BOYUNCA ASLA GÖRÜLMEMİŞTİR. İSPANYA, FRANSA, İTALYA KIYILARI, ADRlYATİK, YUNAN, EGE DENİZLERİ 16 INCI YÜZYIL BOYUNCA, TÜRK LEVENTLERİNİN "ALLAH ALLAH!" DİYEN GÜR SESLERİYLE TİTREMİŞTİR.
ORUÇ BARBAROS VE HIZIR BARBAROSLA BİRLİKTE YELKEN AÇAN KAHRAMAN LEVENTLER ARASINDA KURTOĞLU MÜSLİHİTTİN REİS, KAZDAĞLI SALİH REİS, AYDIN REİS VE NİHAYET BARBAROS HAYRETTİN'İN "BENDEN ÜSTÜNDÜR!" DEDİĞİ TURGUT REİS GİBİ NİCE BAHADIRLAR VARDIR.
TORK DENİZCİLİĞİNİN DEV ADAMLARI ARASINDA, AKDENİZ'İN BEYAZ KÖPÜKLÜ MAVİ DALGALARI ÜSTÜNDE, TURNA YAPILI KADIRGALARDA, KAH FIRTINALARA GÖĞÜS GEREREK, KAH FORSELERİN ÇEKTİĞİ DİZİ DİZİ KÜREKLERİN SULARA *DALIP ÇIKMASINI SEYREDEREK, KAH İSPANYOL, KAH ARAP, KAH İTALYAN GÜZELLERİNİN ELLERİNDEN ŞARAP İÇEREK, KÂH TOP SESLERİ, KÂH KILIÇ, KALKAN SESLERİ, KAH DAVUL, KÂH ZURNA, KÂH GİTAR DİNLEYEREK ROMANIMIZA DEVAM EDECEĞİZ.


RATİP TAHİR BURAK​
(1. SAYI GİRİŞ SAYFASINDAN...)​


Daha önce 2 ve 4. sayıları Mustafa kardeşimiz tarafından verilmiş olan bu 4 sayılık şahane eseri, 1 ve 3. sayılarını da ekleyerek tamamlıyoruz.
Her sayı için ayrı bir başlık olacağı gibi ayrıca 4 sayının da düzenlenerek tek bir cilt haline getirildiği başka bir başlığımız da olacak. Cilt kapaklarını ayrı olarak bu ve diğer konu başlıklarında da bulabileceksiniz.
Türk çizgi romanında inanılmaz özel bir yeri olan bu eser profesör abimizin arşivinden bizlere ulaştı. Mustafa'nın paylaştığı sayılar renkli olarak tarandığı için ben de aynı şekilde taradım. Dijital kitaplığınızda özel bir yer işgal edeceğini düşünüyorum.
Herkese keyifli okumalar.





 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,294
4,475
Sevgili Bakunin kardeşim bu harika tarihi çizgi roman için size çok teşekkür ederim.Verdiğiniz emekler için sağolun herşey gönlünüzce olsun.
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,543
Sayın bakunin , harika bir paylaşıma imza attınız üstadım. Hem çizgi romanda Türk damgası hem de Barbaros Hayrettin 'in maceraları olması çok özel kılıyor bu seriyi. Ellerinize sağlık.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,174
Harika paylaşımlar bunlar; emekleriniz için en içten teşekkürler.
Saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,309
49,907
NeverLand
Cilt kapaklarını isterseniz 4 sayıyı bir araya getirip cilt şeklinde tutmak isteyen arkadaşlar için veriyorum. Ama cilt şeklinde kendi düzenlediğim bir başlığı da açacağımı tekrar belirtmek isterim.
Arzu ederseniz tüm cilde tek seferde ulaşabileceksiniz.
Yükleniyor şu anda...
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,141
Tarihin önemli simalarından biri olan Barbaros Hayrettin Paşa'nın hayatını çizgi romana dökerek topluma kazandırması,merhum Ratip Tahir Burak ustaya bir daha yad etmemize sebep oldu.
Merakla beklediğim bir seriydi,tamamlanması beni çok mutlu etti.
Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,618
metu
Paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim.Hiç görmemiştim.İlginç olacağından eminim.
 

kardelen01

Kıdemli Üye
6 Kas 2010
247
56
bakunin arkadaşım her zamanki gibi
çok güzel
çok nadir bulunan
çizgi romanları paylaştığınız için
teşekkür ederim.
Ellerinize sağlık
 

haşim ünvan

Kıdemli Üye
15 Haz 2012
233
291
istanbul
Bu seriyi 1965 yılında Edirne'de iken babam almıştı. Hepsini defalarca okumuştum. Şimdi okuyunca o günler geldi aklıma hey gidi günler hey, 8 yaşındaydım şimdi 56..
 
Üst