ATEŞ HATTI! MEÇHUL BİR ASKERİN GÜNLÜĞÜ BARROUX

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
ATEŞ HATTI!
MEÇHUL BİR ASKERİN GÜNLÜĞÜ
BARROUX

ate-hatt-1.png


ATEŞ HATTI!
MEÇHUL BİR ASKERİN GÜNLÜĞÜ
Grafik roman, yetişkin

Yazan ve resimleyen: Barroux
Türkçeleştiren: Damla Kellecioğlu

Baskı Detayları: 96 sayfa, 1.hamur kâğıt, karton kapak, 16,5x23 cm


Birinci Dünya Savaşı'na Meçhul Bir Askerin Gözünden Bakmak...

ate-hatt-2.png


Ate-hatt-3.png


Yazar ve illüstratör Barroux'nun, tesadüf eseri Paris'teki bir çöp yığınında bulup kitaplaştırdığı Ateş Hattı: Meçhul Bir Askerin Günlüğü, seferberlikle silah altına alınmış bir Fransız askerinin Birinci Dünya Savaşı'nın ilk iki ayında tuttuğu günceyi günümüze ulaştırıyor.

Ate-hatt-4.png


Ate-hatt-5.png


İsimsiz askerin savaş izlenimlerini etkileyici çizimler eşliğinde bir grafik romana dönüştüren Barroux, savaşın beraberinde getirdiği ayrılığa, özleme, belirsizliğe, acı ve korkuya değinerek, içten bir tanıklık öyküsü anlatıyor.

Ate-hatt-6.png


Sıra dışı keşfediliş hikayesiyle her yaştan okurun ilgisini cezbedecek Ateş Hattı: Meçhul Bir Askerin Günlüğü, savaşın sıkça ele alınan kanlı yüzünden ziyade, sıradan bir askerin iç dünyasında olup bitenlere ve gündelik yaşantısına odaklanarak belgesel bir metin olma özelliği taşıyor.

Ate-hatt-7.png


Sahi, "Şu gördüğümüz askerlerden kaçı yuvasına dönebilecek?", "Buradan sağ çıkabilecek miyiz?", "Ne zaman duracağız?" Herkesin Noel'e kalmadan biteceğini düşündüğü Birinci Dünya Savaşı dört yıldan uzun sürdü. Gidenlerden çok azı geri dönmeyi başarabildi. Kimisi gelecek düşlerini sonsuzluğa gömdü, kimisi yaşadıklarını bir bir kâğıda döktü. Üstelik geleceğe dair umudu asla yitirmeden...

Ate-hatt-8.png


Yola çıkış günü geldi. Seferberlik ilan edildi; gitmeli, eşini, çocuklarını, aileni ardında bırakmalı. Cesaretim var, olması şart. Saat 9. Bitti, herkese elveda. Hayır, sadece hoşça kalın. Ne de olsa tekrar görüşeceğiz.


 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,332
hiçbiryerde :)
Ne güzel kitap ve sunum!
Ne hüzünlü bir öykü. Askerin
duygularının da sonu çöplük
olmuş, tıpkı bu dünyada
gördüğümüz bir çok şeyin
olduğu gibi.En kısa sürede
alınıp okunur. Teşekkürler
sayın adminim.
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,512
Ankara
Çizimleriyle olsun, hikayesi ile olsun "tanıtımıyla" olsun, çok çekici bir kitap. İlk fırsatta alıp okumaya çalışacağım.
 
Üst