'Aydınlık Kitap' Dergisi (9 Kasım 2012) Sayı: 37

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
Çizgilerle konuşanlar _ Aydınlık KİTAP 9 KASIM 2012 CUMA

Sizlere Aydınlık Gazetesinin ücretsiz verdiği 9 KASIM 2012 tarihli kitap ekini pdf linki olarak veriyorum.Altta verdiğim “edebiyatta çizgi roman” dosyasını ise sayfamızdan okuyabilirsiniz.İsterseniz resimlere sağ tıklayıp görüntüyü aç deyip,yine sağ tıklayarak resmi kaydet diyerek jpg olarak bilgisayarınıza kayıt edebilirsiniz...


Sunum:Çizgilerle konuşanlar

Aydınlık Kitap bu hafta okurlarına çizgi-roman dünyasını sunuyor. Adı
üstünde “roman”... Edebiyatın bir türü. Fakat pek göz ardı ediliyor bu tür.
Özellikle ülkemizde karikatür dergilerine sıkışıp kalmışlığı çizgi romanı sadece karikatür olarak algılamamıza sebep oluyor. Oysa annelerimiz babalarımız hep bahseder; “Gençken ne çok Teksas, Tommiks okurduk biz yahu” diye.
Peki çizgi roman hala eski okur kitlesiyle yola devam mı ediyor, etmiyorsa değişen nedir? Çizgi roman dosyası şeklinde olan bu sayıda "Bugün Türkiye'de ve dünyada çizgi romanın durumu" çerçevesinde çizerlerle, yayınevleriyle, çizgi roman dükkanı sahipleriyle dolu bir kapak sunuyoruz size.
Çizer Nuri Kurtcebe çizgi romanın dünyadaki gelişimini bize aktarırken bir başka çizer Bülent Arabacıoğlu ile yaptığımız söyleşide bir sakız firmasından efsane dergi “Gırgır”a uzanan yaratım serüvenini okuyorsunuz.

Bu zamana kadar kitap eklerince atlanan bu alanı hem kendi okuyucumuza hem de edebiyat çevrelerine daha fazla göz önünde bulundurulması gereken bir alan olarak sunmayı hedefledik. Bunun için alandaki eksiklikleri ya da görülmeyen yönleri, işin mutfağında yer alanlara sorarak hazırladığımız “edebiyatta çizgi roman” dosyamızı keyifle okuyacağınızı umuyoruz.



Çizgilerle konuşanlar _ Aydınlık Kitap eki:


09kasimkitapeki01.jpg


09kasimkitapeki07.jpg

Dergi kapağı ve içindekiler sayfası



09kasimkitapeki02zpz.jpg


09kasimkitapeki03.jpg

Kapak: Düşüncenin sözü çizdiği an:
Çizgi Roman s. 12-13




09kasimkitapeki04.jpg


09kasimkitapeki05.jpg

Kapak: “Okurla iletişim kurmadan
çizmek olmaz” s. 14-15




09kasimkitapeki06.jpg

Bazen bir çizgi roman gelir ve... s. 16



ZAMANGEZGİNİ_BAYHUN ÖNTÜRK
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
Cumaları kitap eki için alıyoruz Aydınlık'ı, ama bunu kaçırmışız her nasılsa. E, iyi olacak hastanın ayağına "doktor" gelirmiş.. Sağol Zamangezgini...
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,646
Gaziantep
Atlas TARİH Dergisinin Şubat -Mart/2013 Sayısında,Türkiye'de yapılan Kaptan Swing ve Zagor filmleri hakkında 7 sayfalık bir inceleme var.Derginin kapağını yükledim ama bu sayfaya getirmeyi beceremedim.
 
Üst