Tv Guide (27 Temmuz 1991)

ertuga

Onursal Üye
5 Mar 2011
1,802
28,217
Muhteşem bir katkı ile benim bir yanlışımı da düzeltmiş oldunuz.

http://www.cizgidiyari.com/forum/sabah-tv-film-guide/138010-sabah-tv-guide-3-9-agustos-1991-a.html

Bu defa bunun ik sayı olduğuna eminim çünkü bunun öncesinde adı Sabah Ekran'dı
Son sayısı (20-26 Temmuz)


file


Benim için çok şey ifade eden bu dergi için sağolun, varolun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

yazicizahmet

Onursal Üye
12 Nis 2011
2,308
38,626
Sevgili "ertuga" üstadım; sizi sevindiren bu katkı, beni de ziyadesiyle keyiflendirdi. Açıkçası bazen "acaba paylaşmaya değer mi?" diye kararsız kaldığım oldu. Fakat şimdi bu yorumunuzdan anlıyorum ki-en ufak yazılı veya çizgili kağıt parçasına değer veren bir kişiyim-sizin için de çok şey ifade ediyormuş. Herşey gönlünüzce olsun. Sevgi ve saygılar.
 

ertuga

Onursal Üye
5 Mar 2011
1,802
28,217
Aşağıda inşallah herkes okur dediğim bir anım var.



Sevgili "ertuga" üstadım; sizi sevindiren bu katkı, beni de ziyadesiyle keyiflendirdi. Açıkçası bazen "acaba paylaşmaya değer mi?" diye kararsız kaldığım oldu. Fakat şimdi bu yorumunuzdan anlıyorum ki-en ufak yazılı veya çizgili kağıt parçasına değer veren bir kişiyim-sizin için de çok şey ifade ediyormuş. Herşey gönlünüzce olsun. Sevgi ve saygılar.

İnanın değiyor. Diğer tüm paylaşımlarınız da çok önemliydi. Birçok kişi için değerli olan veya onlara bir şeyleri anımsatan eserlerdir ama benim için şimdiye kadarki paylaşımlarınız içinde Güneş Ekran bir numarada bu da ikinci numara oldu. Zirvedeler.

en ufak yazılı veya çizgili kağıt parçasına değer veren bir kişiyim

Bu sözünüz o kadar anlamlı ki benim hayatımı değiştirdi desem yeridir. Bir gün rastgele Cine5 dergisi taradım. Benim için çok önemli çünkü sinemayı bana en çok sevdiren kanaldı. Özellikle küçük şehirde yaşıyor ve sinema da yoksa bu önem daha da artıyor. İşte Bu Cine5 dergisini birkaç kişi indirir diye düşünüyordum ama sayı galiba ellilere ulaştı. O günden sonra ne kadar farklı dergi varsa taramaya başladım.

Bir anım var 1989 yılına ait. On yaşındayım hayal meyal hatırlıyorum. Ramazan ya da Kurban bayramıydı. O zamanlar bayramlarda gazeteler çıkmazdı. Bu yüzden de Sabah Gazetesi bayramdan bir gün önce 10 günü içeren bir tv eki vermişti. Reklamı da yine yanlış hatırlamıyorsam Yalçın Menteş şarkı gibi anlatıyordu. Böyle bir eki bulma imkanınız var mı? Kim saklar ki böyle bir şeyi. Ama birisi saklamış.
Ne yazık ki site artık kapalı.

file

yukarıdan dördüncü sıradaki sabah eki "tv tatil progaram dergisi"

Bu bahsettiğim olay neredeyse on yıl önce oluyor. İlk gördüğümde uzun süre donakaldım. Sonra baktım ki başka ilgi çekici şeyler de var. Onları da listeleyeyim hepsini birlikte alayım. Günler süren ayrıntılı, titiz bir çalışma yapıp mail attım. Artık sevdiceğime kavuşacaktım. Bir adım ötede duruyor sarılacaktım. Gelen mailde ise artık basın arşivlerinin olmadığı o bölümü kapattıkları yazıyordu. Sevdiceğim bir adım ötedeyken araya kocaman bir çukur geldi ki bir daha hiç kapanmayacaktı.

Bunları anlatma sebebim de sizin belirtmiş olduğunuz en ufak bir kağıt parçasına bile değer vermek.

Ben diğer arkadaşların da böyle düşünmelerini ve elde ne varsa taramalarını istiyorum. Okunmaz, zamanım boşa gitti diye düşünmeyin. Onu yıllarca arayan birisi size sonsuz minnet duyacaktır.

İşte böyle bir hikaye.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

inoj kalka

Yeni Üye
24 Ağu 2017
36
77
Ertuga'ya kesinlikle katılıyorum. Geçenlerde bit pazarından 2000 yılına ait 'Aktüel' dergileri aldım tanesi 50 kuruşa falan. Kapağında dönemin en ünlü bar şarkıcılarından birinin röportajı vardı. Şimdiki halini merak edip instagram'dan adını arattım ve aşağılara indim; alt gönderilerde benim aldığım dergiden bir fotoğraf paylamıştı. Fotoğrafın kalitesi epey düşüktü ve altında ne yazsa beğenirsiniz? ''2000 yılında 'Aktüel' dergisi için çekim yapmıştık; yaklaşık 15 yıl önce bu dergiyi kaybettim, galiba yardımcılarım çöpe attı ve bir daha hiçbir yerde bulamadım.'' Hemen kendisine mesajla ulaşıp derginin fotoğraflarını attım ve çok mutlu oldu. Bana çok büyük bir hediye verdiniz; en yakın zamanda sahne aldığım yerde sizi ağırlamak isterim bana eski halimi hediye ettiniz dedi. Ve dergiyi benden nazikçe rica etti. Sonuç olarak ertuga'nın dediği gibi bir kağıt parçası bile bazen o kadar önem kazanıyor ki. Benim bit pazarından yok paraya aldığım öylesine bir dergi başkası için büyük bir hediye olabiliyor. Hayat işte.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Silinmiş. Yenileme şansınız var mı?
Sayın sineperde, bu gibi durumlarda lütfen "Kırık Link Bildir" butonunu kullanın. Bu arada Sevgili ahmetyazıcı 1,5 yıldır sitemize girmediğinden kendisinin linki yenileme şansı maalesef yoktur. Umarım bu sayıyı indiren bir üyemiz, linki yeniler. Dostça kalın..
 
Üst