Tex Renkli Maceralar Serisi Veda ediyor...

daltas

Çeviri & Balonlama
14 Haz 2009
1,656
137,650
file


Sevgili Tex severler,

Eylül 2011 ayı içerisinde gördüğüm bir serzeniş ve dilek karşısında benim yaşlarımda olan Tex severler için başladığım "Tex Türkiye'de Yayınlanmamış Maceralar Serisi" İtalyanca renkli taramaların yaygınlaşmasıyla birlikte "Tex Renkli Maceralar Serisi"ne dönüşmüştü. Türkiye'de yayınlanmamış maceraların tamamının henüz renkli olarak olarak taranmamış olması nedeniyle tarafımdan bazı sayılar renkli olarak yayınlanmaya başlamış, büyük beğeni toplayan bu düzenleme hemen öncelik almıştı.

Mayıs 2012 ve Haziran 2013 tarihleri arasında;
"Bu seri "kendim" için hazırladığım bir seridir. Bütün yayınlanan Tex sayılarının renklilerini hazırlamak niyetindeyim. Bütün hepsi başkaları tarafından yayınlansa dahi, ben kendi standartlarımla, kendi tercüme ve Türkçe yorumumla ve yine kendim için hazırlamak azim ve kararındayım. Konu sadece bir zaman sorunudur..." ifadesi ışığında konuyla ilgili çalışmalarım bütün hızıyla devam etmiştir.

Bilindiği gibi "25 Haziran 2013" tarihinde o güne kadar hazırlayıp değişik nedenlerle yayınlamadığım kitapları üç günlük bir sağanak halinde 33 kitap olarak yayınladım. O tarihte (400 ncü sayıya kadar) Tex'in Türkiye'de yayınlanmayan hiç bir macerası kalmamış ve böylece yayınevleri tarafından atlanmış, yarım bırakılmış ve karmakarışık edilmiş bütün maceralar ve üstelik renkli olarak Tex severlerin beğenisine sunulmuştur. Bu iki yıl süresince, acı veya tatlı birçok anı oluşmuş ancak görev her koşulda devam ederek o güne gelmiştir. Sonunda özetle söylemek gerekirse "Görev Başarılmıştır!"

Bu safhadan sonra, üretim hızım 3-4 gün/kitaptan 10-15 gün/kitaba kadar düşmüş ve her kitapta süre bir iki gün uzamaya başlamıştır. Kısaca söylemek gerekirse konu benim için cazibesini kaybetmeye başlamıştır.

Zaten Tex ile ilgili gerek siyah-beyaz ve gerekse renkli yeni tarama, düzenleme ve yayınlar başka Tex üstadları tarafından büyük emekler harcanarak yapılmakta ve beğeniyle takip edilmektedir.

Bundan sonra yapılacak her şeyin bir tür zorlama olacağının bilincinde olarak bu serinin yayınını bugün noktalamaya karar vermiş bulunuyorum.

Yayınladığım kitaplar ve linkleri yasal zorunluluklar ortaya çıkmadıkça Tex severlere hizmet vermeye devam edecektir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

fenerbahce_100

Süper Üye
26 Mar 2009
1,838
992
Doğrusu bu benim için çok üzüntü verici oldu. Umarım kararınızı bir müddet sonra bir daha gözden geçirirsiniz. Bu güne kadarki nefis paylaşımlarınız ve emekleriniz için teşekkür ediyorum.Benim için unutulmaz paylaşımlardı
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,361
12,903
iskenderun-Hatay
Bugüne kadarki paylaşımlarınız için teşekkür ederim, bence doğru bir karar vermişsiniz çünkü dinlenmek sizin de hakkınız, bize gelince Tex okumanın yolunu bir şekilde buluruz..
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
teşekkürler; daltas.
bu ülkenin örnek alınacak güzel insanı.insan sevgisi,kitap sevgisi,sevgi,sevgi,sevgi.
 

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
388
1,155
Daltas Üstâd, siz Tex'in Türkiye KAHRAMANI'sınız. Herşey için sonsuz teşekkür ve şükran.
Herkese bir amaç lazımdır. Tekrar TEX üzerinde çalışmaya karar verirseniz çok sevinirim.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,555
Midgard
Balonlama zevk alınmadığı sürece eziyete dönüşen bir iş. Hele hele çeviriyi de yaptığınızı düşününce bu işten artık sıkılmaya başlamanız oldukça doğal. Bugüne kadar yaptığınız tüm paylaşımlar için teşekkür ederim. Hepsini indirdim ve sırayla okuyacağım. Balonlama hastalık gibidir arada bir nükseder. Tekrar yapmak istediğinizde arada 1-2 sayı yayınlarsanız hiç şikayet etmeyiz söz :D
 

Soleil

Süper Üye
19 Mar 2010
650
981
Konu başlıkları arasında veda yazınızı görünce şok oldum üstadım. Kararınıza saygım büyük. ancak inanın, Texseverler için Renkli Tex'ler konusu cazibesinden hiç birşey kaybetmemiştir. Forumdaki diğer tekssever üstadların da aynı fikirde olduklarını düşünüyorum. Enerjinizin tükenmediğine, daha uzun yıllar bunu sürdüreceğinize inancım tamdır. Renkli Tex paylaşımlarınızı bundan sonra da görmek isteriz. Saygılarımla.
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,062
2,792
Bize bu güne kadar hediye etmiş olduğunuz tüm tex'ler için teşekkür edip kararınıza saygı duyduğumu bildirmek isterim. Uzun süredir okumadığım tex'lere sayenizde tekrar dönmüş oldum. dinlenmek elbette sizinde en doğal hakkınız tex veya başka bir paylaşım farketmez yüreklerimiz size daima açıktır daha nice paylaşımda buluşmak üzere sevgiyle kalın.(sizin gibi azimli bir insanın boş durabileceğini zannetmiyorum. bundan sonra ki çalışmalarınızda başarılar diliyorum)
 

ulkeny

Yeni Üye
18 Ocak 2011
3
2
Bugüne kadar büyük emek harcayarak teksleri adeta canlandırdınız tüm emekleriniz için binlerce teşekkürler ,umarım aldığınız bu kararı gözden geçirisiniz sayenizde bir çok sayıyı büyük bir zevkle tekrar tekrar okuduk her şey için sağolasınız.
 

pereventi

Süper Üye
27 May 2010
1,150
1,449
güney
her şey için teşekkürler,büyük emek ve özverilerle paylaştığın onca güzellikleri bir ömür dijital arşivimde saklayacağım,hakkını helal et üstat,sağolasın...
 

homeric

Çeviri & Balonlama
19 Eyl 2009
338
3,204
Kütahya
İnsanın zevk almadığı işi yapması büyük eziyet. Kararınızı saygıyla karşılamak üzülsek de bize düşen. Bence renkli Teksleri okumaktan daha önemlisi 400. sayıdan önce hiç yayımlanmamış macera bırakmamanız.
Bilgisayarımda daltas isimli bir klasörüm var ve içindeki Teksleri ne olur ne olmaz diye üç kere yedekledim.
Sağolun, var olun. Çok teşekkürler.
 

mfyrat

Yeni Üye
21 Ağu 2010
37
69
Şimdiye kadarki çalışmaların için çok çok teşekkürler, ama kararını bir müddet dinlendikten sonra tekrar gözden geçirirsen sevinirim.
 

kast44

Kıdemli Üye
19 Tem 2012
181
308
Sayın Daltas,bize uzun zamandan beri yaşattığınız güzel coşkular için çok teşekkür ederim.Gönül isterdi ki,tekrar bize arada arada da olsa gene Tex mutluluğunu yaşatmanız.Ancak çok emekli olan bu işi sonlardırmayı istemek tabi ki en doğal hakkınız.Her bakımdan saygı duyuyorum.İnşallah bu kararınızdan bir müddet sonra vazgeçip bizi gene sevindirirsiniz.Saygı ve sevgilerimle sağlıcakla kalın.
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
"Bu seri "kendim" için hazırladığım bir seridir.


O tarihte (400 ncü sayıya kadar) Tex'in Türkiye'de yayınlanmayan hiç bir macerası kalmamış ve böylece yayınevleri tarafından atlanmış, yarım bırakılmış ve karmakarışık edilmiş bütün maceralar ve üstelik renkli olarak Tex severlerin beğenisine sunulmuştur. Bu iki yıl süresince, acı veya tatlı birçok anı oluşmuş ancak görev her koşulda devam ederek o güne gelmiştir.

Sonunda özetle söylemek gerekirse "Görev Başarılmıştır!"

Kısaca söylemek gerekirse konu benim için cazibesini kaybetmeye başlamıştır.

Bundan sonra yapılacak her şeyin bir tür zorlama olacağının bilincinde olarak bu serinin yayınını bugün noktalamaya karar vermiş bulunuyorum.

Çok net, anlaşılır, saygı duyulası bir karar vermiş sayın daltas.

" Kendi için hazırladığı " Türkiye'de yayınlanmamış, eksik bırakılmış, karmakarışık edilmiş Teks'leri, çizgi roman tutkunlarıyla paylaşma yüce gönüllülüğü göstermiş ve hepimizin gönlünü fethetmiştir. Teks denildiğinde akla gelen ilk isim oldu.

Şimdi ise " görevini başarmış " olmanın huzurunu fazlasıyla haketmiştir.

Biz, daltas kalitesiyle renkli Teksleri de çok sevdik. Ama varmış olduğu noktada aldığı kararı anlayış ve saygı ile karşılamak durumundayız. Kendi kararından kendi dilediği zaman rücu etme hakkı sadece kendisine aittir elbet.

Bizzat tanışma şansına sahip olduğum için edindiğim kanaatim, sayın daltas'ın bu rehaveti bu konuya münhasırdır ve kendisi asla yorulmayan, enerjik, aktif bir kişilik olarak yeni bir alanda yoğunlaşacaktır.

Yoğunlaşma alanının çizgi roman olmasını ve değerli emeklerini bu alanda değerlendirmesini dilersem, umarım bencillik etmiş sayılmam:)

Mesela Türkiye'de yayınını bekleyecek olursak ömrümüzün yetip yetmeyeceği bilinmeyen Dampyr'in ileri sayıları, Julia'nın ileri sayıları, yarım bırakılmış Nick Raider serisi ve benzeri bakir konular var.

Biz Teks'i çok seviyoruz. Tüm çizgi romanları da seviyoruz. Çizgi roman bizim tutkumuz.

Daltas'ı da çok sevdik, hep görmek isteriz.
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,398
66,723
Karagümrük
Ülkemizde Tex hangi yayınevleri tarafından basıldı diye sorulduğunda, Ceylan yayınları, Alfa Yayınları, Galaksi Yayınları, Ad yayınları, Aksoy yayınları, Oğlak yayınları ve de DALTAS yayınları derim. Bütün yayınevleri günün birinde kapanıp gider ve de unutulur, ancak DALTAS yayınlarının hayat verdiği tex'ler asla ve asla unutulmayacaktır. Her bir renkli Tex'i okurken sizi saygıyla hatırlayacağım üstadım. Bir gün yeniden kaldığınız yerden devam edebileceğiniz hayaliyle yaşamak bile çok güzel. Saygılarımı sunuyor, selamlarımı yolluyorum, her şey gönlünüzce olsun...
 

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
388
9,653
İstanbul
Kararınız bizleri üzdü. takdir tabiki sizindir. bizim size söyleyecek tek sözümüz olabilir Şimdiye kadar yapmış olduğunuz Daltas Tex'leri ,(Çünkü biz o isimle anıyoruz)Paylaşımları için çok çok teşekkürler etmek Üstad Daltas hakkınızı helal ediniz.
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,945
23,744
Kıbrıs
Sayın daltasın sözünü ettiği kendi yaş grubundan birisi olarak, Teks'in 400.orijinal sayıya kadarTürkiye' de yayınlanmamış tüm maceralarını bizlere kazandırdığı için kendisine teşekkürlerimi sunarım.Paylaştığı sayıların linklerini de kullanıma açık bırakması da güzel
bir jest oldu.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,993
13,518
Bugüne kadar bize yaşattığınız güzellikler için teşekkür ederim. Siz olmasanız bunları da göremeycektik. Kendiniz için yapsanız da bizimle paylaştınız, teşekkür ederiz, herşey için. Sağ oun, var olun.
Son bencilce bir istek; Lütfen elinizde hazır ettiğiniz sayılar varsa, lütfen son bir paylaşımla bunları da, çok sevdiğinizi bilidiğimiz Teks severlere son bir armağan olarak bırakmanızdır.
 
Son düzenleme:

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,294
4,476
Değerli Daltas,bizlere kazandırdığınız renkli Teksler için teşekkür ederim.
 

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
637
1,447
Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
Siz yine de kestirip atmayın, ara sıra paylaşım yapmaya karar verirseniz bizler hep bekliyor ve çok teşekkür ediyor olacağız.
 

Zo®ba

Kıdemli Üye
12 May 2012
232
249
Daltas üstattan merakla beklediğim renkli Tex'ler olmayacak artık çok üzgünüm.Verdiğiniz tüm emeklere çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Vergilius

Onursal Üye
25 Nis 2009
5,689
4,849
Gerçekten ben çok üzüldüm,büyük beğeni ve merakla takip ediyordum seni ve paylaşımlarını değerli kardeşim. Ama sen nasıl istersen kararına saygı duyuyorum,emek verip bizlere kazandırdığın o güpgüzel Renkli Teks kitapları için sana sonsuz şükranlarımı sunuyorum...:(
 

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,405
Bizler için üzücü ama tabi ki saygı duyulması gereken bir karar.. sayenizde nefis bir arşivimiz oldu.. binlerce sayfa renkli tex okuduk :) Her şey için kocaman teşekkürler sevgili daltas :)
 

sebo22

Onursal Üye
14 Tem 2009
2,081
5,433
siz bizim gönlümüzü hoş ettiniz Allah ta sizin gönlünüzü hoş etsin...verdiniz tüm emekler için çok teşekkür eder sağlıklı günler dilerim...
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,151
Saygıyla karşılanan bir karar.
Değerli dostum,bizlere kazandırdığın güzel kitaplar internet ortamında ve çizgi roman seven dostlar tarafından minnetle anılacaktır.
Ben inanıyorum ki daltas dostumuz bugün için teks paylaşımlarını tamamladıysa başka bir seriye el atacaktır.
İnşaallah başka bir seride daltas imzasını görmek umuduyla.
Emekleriniz için tekrar teşekkür ederim.
 

altintepehakan

Yeni Üye
23 Ara 2009
88
31
Sanki görkemli bir maceranın sonu gibi... Sanki eski mahallede çizgi roman değiştokuşu yaptığımız ama şimdi farklı bir şehire ya da okula gidecek bir arkadaşımızla veda gibi. Bu özverili çabanın bitiş haberi bizi üzdü. Ama Daltas (kabul ederse) dostumuzun hep burada olacağını biliyoruz, bizlere tarihin 1 no'lu çizgi roman kahramanı Teks'i ve başka yapıtları tanıtmaya, onları anlamamıza yardımcı olmaya devam edeceğinden eminiz. Binlerce teşekkür.
 
Üst