ALTIN KANAT Bilge Şakrak Sayı 01 (26.12.1967)

12 Şub 2010
15,006
543,776
altnkanat003.jpg








Altın Kanat 'ın Türkiye serüveni 1967 yılında bu sayı ile başlamış.
Fasikülün orijinal arka kapağı mevcut ama ön kapağı ile 1. sayfası yok. Bu nedenle cilt kapağını ekledim.


İlk sayfanın eksik olmasının öyküsü ilginç.
Kitabı ünlü sahaf ve antikacı üyemiz sevgili Murataral'dan satın aldım.Altın Kanat'ın 1976 serisini bir alışveriş sitesinden aldığımı ve paylaşacağımı sohbet arası söylediğimde elini bir çekmeceye uzatarak bu cildi çıkardı. Kendisine geldiğinde fasikül kapağı eksik ama ilk sayfası mevcutmuş. İsmini vermek istemediğim ünlü bir kolleksiyoncuda bu cilt varmış ama ilk sayfası eksikmiş ve sadece ilk sayfasını satın almak istemiş. Sevgili Murataral'ı tanıyanlar bilir, inanılmaz derecede olumlu, hoş sohbet, esprili ve olgun bir kişiliğe sahiptir. Derhal ilk sayfayı yırtar ve kolleksiyoncuya uzatır.


Kitabı derhal kaptım ve o kolleksiyoncudan rica ederek ilk sayfasının fotokopisini veya taranmış halini alarak bana iletmesini söyledim. Kabul etti, ama sonra gerek kalmadı. Çünkü yakın zamanda paylaştığım 1976 serisi Altınkanat 1. sayısı ile bu cildi karşılaştırdığımda tıpatıp aynı olduğunu gördüm. Hatta kitabı yeniden taramayı gereksiz gördüm ve sadece cilt kapağı ile fasikülün arka kapağını tarayarak önceden taramış olduğum 1976 baskısı ile birleştirdim. Amaç, sıralı listede bu sayı da olsun, arşiv yapan arkadaşlar yararlansın.


Bu ciltte 4 adet fasikül var. 2. ve 3. fasiküllerin orijinal ön ve arka kapaklarını tarayacak ve bu örnekteki gibi paylaşacağım. 4. fasikülü ise ciltten tam olarak tarayacak ve paylaşacağım.


Saygılarımla
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
72,078
Sevgili dostum altın kanat mecmuasının kapakları bile beni yıllar öncesine götürmeye yetiyor,değişik süprizlerin,nadide paylaşımlar için TEŞEKKÜRLER ediyorum.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,767
İstanbul
Bugün bize çizgi romanın Türkiye macerasından değişik kesitler sundun, Haluk Abi. Hafta sonu buluşmasında birinci sayfa ile ilgili sorundan bahsetmiştin. Ben de çözümün biraz zor gözüktüğünü dile getirmiştim. Halbuki çözüm elinin altındaymış desene.

Teşekkürler ağabey; bu çizgi roman için, paylaştığın tüm çizgi romanlar için, bu kitapla ilgili soruna bulduğun çözümler için, karşılaştığımız pek çok sorunun çözümüne dair katkıların için.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,845
137,149
Kitabın başından geçenleri öğrenmemiz iyi oldu,değeri arttı:D
Gerçekten Murat Aral can bir dost,Çizgi Diyarlı dostların mutlaka uğramasını tavsiye ederim.
Tabi bu arada biz kitabı göremedik ayrı konu:D kalabalıkta güme gitmiş:)
Eline sağlık abi,teşekkür ederim.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,188
Bu kitabın öyküsünün sadece yukarıda anlatılan bölümü bile
"Korkunç Susuzluk" öyküsünü sollar geçer.
Sayın "Profesör",
herşey için teşekkür ediyor,
saygılarımı iletiyorum.

bayrakzaf.gif
 
Üst