CrossGenesis

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,086
36,743
İstanbul
CrossGenesis


CrossGen’in tarihi açısından en önemli sayılabilecek eser CrossGenesis olsa gerek. Elbette onu en önemli kılan şey ilk olması. 1998’den itibaren sürdürülen hazırlıkların ete kemiğe büründüğü ve 2000 yılının ortalarından itibaren birbiri ardına yayınlanacak olan başlıkların ilk ipuçlarının verildiği eser, 2000 yılı Ocak ayında tek sayı olarak yayınlanmıştır. Bu niteliğiyle haberci bir başlık olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Yayınevinin ilk dört başlığını oluşturan Mystic, Sigil, Scion ve Meridian, CrossGenesis aracılığıyla okuyucuya tanıtılmıştır. Kapağında Brand Peterson, Dexter Vines ve Andrew Crossley’in imzasının bulunduğu eserin giriş sayfasında yayınevinin kurucusu Mark Alessi hedeflerini şöyle anlatır;

"Elinizde ilk sayımızı tutuyorsunuz, evrenimizin umut veren ilk işaretini, düşlerimizin ilk ipuçlarını… Yeni dünyalarla, yeni karakterlerle ve oldukça tatmin edici bütünlüklü bir kurgu ile hem gözlerinize hem de zihninize bir ziyafet sunmak istiyoruz.

CrossGen hem bir köprü hem de bir patikadır. Önceki hayal kırıklıklarınız arasında bir köprü ve çizgi roman sanatının geleceği için yeni bir patikadır. Bu endüstri ile uzaktan yakından ilgilenen herkes giderek artan okuyucu memnuniyetsizliğinin, biz çizgi roman yaratıcılarının işimizi yeterince iyi yapamadığımızın işareti olduğunu fark edecektir.

Siz çizgi roman severler, bizi daha iyi bir ürün ortaya çıkarmamız için zorladınız. … "

Kastedilen, çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu, süper kahramanlar kültürünün egemen hale geldiği endüstride bu kültürün neden olduğu memnuniyetsizlikti. Bu çerçevede CrossGen’in başlıkları incelendiğinde hem erkek hem de kadın kahramanların oldukça dengeli bir dağılımını görmek mümkün. Öykülerin çoğunlukla bilim kurgu ya da fantastik kurgu dünyasından seçilerek mistik öğelerle bezenmesi de süper kahraman ekolüne itirazın yansıması olarak kabul edilebilir. Elbette CrossGenesis’de ilk ipuçları verilen dört başlıkta da, takip eden başlıkların çoğunda da kahramanlar, üzerlerinde taşıdıkları mühürden (İngilizcesi-Sigil) aldıkları bazı sıra dışı güçlere sahipler ama bu güçler onları süper kahraman haline getirmez.

Günlük hayatının sıkıntılarından kurtulmak isteyen, bunun yolunu da çizgi roman dünyasında arayanlar için alternatif bir evrenin kapıları açılır CrossGenesis’te. O, başka yaşamların, başka dünyaların mümkün olabileceğini, en azından hayal edilebileceğini göstermeye çalışır. Yaratılan kurgu yarım kalacaktır belki ama bu evrenin büyüsüne kapılan çok fazla sayıda çizgi roman sever olduğu da ortada. Marvel Comics’in, CrossGen’in kimi başlıklarını yeniden canlandıracağını açıkladığında oluşan heyecan, yapılan yorumlar bunun somut göstergeleri. CrossGenesis ile okuyucuya merhaba diyen bu evrenin, Marvel’in evreniyle nasıl uzlaşacağını henüz bilmiyoruz ya da böyle bir uzlaştırma çabasının olup olmayacağını. Bunu zaman gösterecek.

crossgenesis000525x729.jpg





CROSSGEN ANA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

Not: Link sevgili dostumuz Colinmccay'in hediyesidir.
 
Son düzenleme:

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,515
İlk bomba patladı .sanırım sırasıyla devamı gelecek.sağanaktan bizler nasibimizi alacağız .Colinmccay dostumuza da buradan teşekkür etmek istiyorum.
 
Üst