Yıldırım Örer'in Conan vs Tarzan'ı Portekizce'de...

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,043
20,204
Kamlançu
Facebook'ta takip ettiğim Portekizliler ya da Brezilyalılar (sayfayı hangileri yönetiyor bilmiyorum, Portekizce konuşanlar diyeyim :) ) Yıldırım Örer'in Conan vs Tarzan çizgi romanını kendi dillerine çevirmişler. Çizerimizin Conan'la tanışması ve Türkiye'de Conan yayınları ile ilgili kısa bir yazı da eklemişler.



Aşağıdaki facebook linkinden ilgili bağlantıya ulaşabilirsiniz.



Çizgi romanı indirmek için: (PDF)

 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Alfa yayınlarının Conan Yeni Maceralar serisinin aylık çıktığı zamanlarda sıkı takipcisiydim. Bu hikayeyi de o zamanlar okumuştum. Yıldırım Örer ustanın en iyi işlerinden biri bence. Ecnebiler kapak ilave edip kitap haline getirmişler. Bu hali ile daha şık olmuş. Bir de pdf'i cbr yapsak tadından yenmez. Teşekkürler adaş.
 

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,781
15,130
Sevgili Yıldırım bu harika çalışmasının basılması ve daha sonraki projelerini görüşmek için Alfa Yayınlarına gelmişti. 1995'te. Ancak yayınevi sahibi görüşme esnasında Conan için sayfa başı 7 dolar telif ödediğini, bu işe de ancak ve sadece bu kadar pata verebileceğini söylediğinde Yıldırım'ın yaşadığı hayalkırıklığını yüzünde görmüş ve şahit olmuştum. Ben de o esnada idealistçe Alfa Çizgiroman Dergisi adlı "yerli yapım" bir dergi hazırlıyordum. Gerçi o da dağıtım şirketi Yaysat'ın hışmına uğradı kısa zamanda ve çıkamadı. Alfa da, dönemi diğer yayıncıları olan Şilliler, Tay ve Atılım gibi hepi topu bir yıl içinde ardı ardına çizgiroman yayıncılığına son vererek kepenk indirdiler.
Yıldırım'ın dünya standartlarındaki bu muazzam çalışması ve o tarihte arkasına ekleme ihtimali olan çalışmaları da bu şekilde akamete uğradı maalesef.
Şu anki çizgiroman yayın piyasası da 1995'te yaşadıklarımızdan pek farklı değil maalesef. Günümüzdeki yayıncılar da sayfası şu kadar dolardan teklifle yurtdışından çizgiroman alıp basmayı, Türk çizerler elinden çıkan çalışmalara yeğ tutuyor maliyet/satış hesapları gereği.
Yani böyle gelmiş, böyle gider...
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,491
Çok muntazaman çizgiler çizmiş Yıldırım Abi. Devamı sanırım yok, tek macera 27 sayfa.

Ne yazık ki ülkemizde çizerlere değer verilmemiş ve verilmemeğe devam ediyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
Çizgi roman tarihimizin önemli bir parçası da
bu sayı demek ki. Çünkü değerli bir çizerimiz
değerli bir seriye bir hikaye yazıp çizmiş.

Hakan Alpin üstadın verdiği bilgilerle de taşlar
yerine oturuyor. Bu anlamlı konu için teşekkürler
sevgili dostum "Shoryuken", eline sağlık.
 

comicist

Süper Üye
1 May 2016
591
4,781
Sevgili Yıldırım bu harika çalışmasının basılması ve daha sonraki projelerini görüşmek için Alfa Yayınlarına gelmişti. 1995'te.

Üstad, sanırım yanlışınız var... Bu macera 1994 senesinde Conan Aylık Yeni Maceralar dizisi 198 ve 199'da iki bölüm halinde yayınlanmış... O zamanlar amatör karikatüristler karikatür başına yaklaşık 7 dolara yakın para alırlarmış. Komik bir ücretmiş. Şimdiki yayınevleri ne verir, bileniniz var mı?
 
Üst