Conan the Barbarian 010 - Beware The Wrath Of Anu - Anu'nun Gazabına Dikkat

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,992
13,512
conanthebarbarian01000.jpg

Conan’ın onuncu sayısı ile karşınızdayız. Bu sayıda Conan eski bir tanıdığına rastlıyor ve onunla dost oluyor. Bu sayıya Roy Thomas biraz derinlik katmak istemiş ve Jenna ile Igon’u yakınlaştırmış. Ancak Burgun’un tutuklu olarak zindana girmesi ile İgon ile Conan arasında yaşanan diyalogda Jenna’nın Conan’ı duygusuzlukla itham etmesinin temeli boş kaldığı gözlerden kaçmıyor. Ustası zindandayken ve idam edilecekken İgon’un ettiği laflar pek duygulu bir insanın edeceği türden değil.
Amerika’yı özgürlükler ülkesi olarak biliriz. Ama sansürün çizgi romanlarda bile korkunç bir şekilde uygulandığının örneğini Roy Thomas’ın yazılarından anlıyoruz. Amerika’daki Comic Magazine otoritesi sadece cinsellikle ilgili düzenlemeler ve isteklerde bulunmuyordu. Toy Thomas’ın anlattığına göre; Conan’ın bir rahibi ve askeri öldürüp cezasız kalması bu otoritenin karşı çıktığı bir durum olmuş. mutlaka yargılanmasını istemişler. Roy thomasın öykünün son sayfasında yazdığı “Gelecekte zindanda çekeceği cezanın, bir dostun kaybının yanında çok hafif kalacaktır.” ekleme bu sansür kuruluna, “Bakın biz sonra bu cezayı çektireceğiz” demek içinmiş. Sansür kurulunun rahibin başının kesilmesine ve etrafın kan revan içöinde olmasına itiraz edeceğini de bildiklerinden o sahneyi kendileri sansürleyerek, üstü örtülü olarak çizmişler. Roy Thomas bu sahnedeki Barry Smith performansını çok övüyor. İyi ama o kadar da değil. Bence idamın gerçekleştiği sahne daha güzel olmuş.
Öyküte tekrar gelirsek; Girit adasındaki Miniator’u motif olarak kullanan bu öyküde haksız kazanç elde eden bir rahibin sonunda cezasını çekmesi var. Klasik başlangıç dönemi Conan öyküsü

 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
renkli conan lar da bir başka güzel .
sağol ekenciz .
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,992
13,512
Fontun adı CCcrazy olsa gerek. Bugün indirdiğim Say'er'in kullandığı font da çok güzel. Ancak incelerseniz eski Barabar Conan'ların balonları bile yenilerden farklı daha az estetik bana göre. Bazı sayıların piksel sayısı yüksek , bazılarında ise düşük ve hep aynı fontu ve boyutunu kullanmak mümkün olmuyor. Gözüme hoş gelen birini kullanıveriyorum.
 
Üst