Conan Süper Cilt No: 81 (Alfa) yeniden Yükleme

Akten

Yeni Üye
22 May 2014
75
441
Adana

001.jpg
Daha evvel sevgili 'Colinmccay' tarafından yüklenmiş olan (tarama Bakunin de olabilir, emin değilim) ve iki sayfalı olması sebebiyle benim elime düşen Süper Cilt Sayı 81.

Bu tarama biraz talihsiz olmuş. Tabii bunda orijinal baskının kötülüğü en büyük etken (malumaliniz, o zamanın baskı teknolojisi...) İlk kısım 200 dpi idi ve özellikle baskıdan kaynaklanan sorunlar vardı. Marjları da mümkün mertebe eşit yapmaya çalıştım ama bu arada sayfa numaralarını feda ettim (zaten okuyucular sayfa numarası gösteriyor). İkinci kısım ise 300 dpi idi ama boyu oldukça küçüktü :/ Yine zamanın baskı teknolojisi sebebiyle kenar çizgilerinin elle çizilmesi sonucu üst kısım ile alt kısım arasında parallelik yok. Ben sayfaları alt çizgilere göre düzelttim.

Daha iyisi olmaz mıydı; Her şeyin daha iyisi olur muhakkak. Ama eldeki materyal ve daha da önemlisi bendeki zaman darlığı sebebiyle bu kadar oldu. En azından tek sayfalı, kontrast, beyaz zeminli ve az daha okunaklı oldu.

İlgili dostlar, ilgili listeye iliştirir diye umuyorum. (Ve merak ediyorum; bbu düzenlemeler gereken yerlere linkleniyor mu acaba?)


Sürç-i Edit ettiysek affola.

Buyrun, güle güle okuyun efenim:
 
Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,765
İstanbul
Bu çalışmaya temel teşkil eden eski taramaları göz önünde bulundurunca ben sevgili Akten'in düzenlemesini oldukça beğendim. Marj meselesi tamamıyla çözülmüş durumda. Çok güzel.

Bir dönem beyazlatılmış çalışmalara epeyce düşkündüm ama kişisel tercihim artık renkli taramanın beyazlatılmadan düzenlenmesi yönünde. Fakat aksini beğenen çok arkadaşım var. Hatta sayıları daha fazla olabilir. Onlar da eminm bu düzenlemeyi çok beğenecektir.

Katkın için çok teşekkür ediyorum, sevgili Akten. Bu şekilde elden geçirilecek çok sayıda çizgi roman var. Umarım bu türden son derece önemli çalışmalara destek veren çok daha fazla sayıda dostumuz çıkar.

Sevgiler, saygılar.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,620
hiçbiryerde :)
Çok güzel bir çalışma olduğu muhakkak.
Bir önceki konuyu, resim düzenleme ile
ilgili yazınızı okudum. Uzman gözüyle bakmak
başka oluyor tabii, neyse devamını oraya yazayım bari :)
Sizden öğreneceğim şeyler çok,
harika Conan düzenlemesi için teşekkürler, saygılar....
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,845
137,149
Tek sayfa ve itinayla yapılan paylaşım.
Eline sağlık değerli dostum.
Devam...
Emeklerin için teşekkür ederim.
 

Akten

Yeni Üye
22 May 2014
75
441
Adana
Hepinize teşekkürler sevgili dostlar. Müspet veya menfi tüm eleştiriler hem azim veriyor, hem yol gösteriyor. Vakit buldukça elimden geleni yapacağım çizgi roman aşkına... :)
 
Üst