Conan Süper Cilt No: 6 (Alfa) Yeniden Yükleme

Akten

Yeni Üye
22 May 2014
75
441
Adana
001.jpg

Daha evvel sevgili 'Colinmccay' tarafından yüklenmiş olan (sanırım tarama da kendisine aittir) ve iki sayfalı olması sebebiyle benim elime düşen Süper Cilt Sayı 6 :)

Tek sayfaya çevrildi, renk ve kontrast ayarları düzeltildi, eğik sayfalar düzeltildi, ufak tefek onarımlar yapıldı. Orijinal tarama boyu küçük olduğu için ona yapacak bir şey yoktu. Neredeyse tüm gün bununla uğraştım. zira yapanlar, sıfırdan taramadan daha zahmetli olduğunu bilirler :) Ayrıca vakitsizliği de Crom lanetlesin

İlgili dostlar, ilgili listeye iliştirir diye umuyorum.

Forumdan kimseyi tanımıyorum ama yazışmalar sonucu ismen öğrenmeye başladığım sevgili Profesör, ZamanGezgini, AtilKurt, Ertuğrul, Nicomedes, Savok ve Colinmccay'e ithaf olunur.

Sürç-i Edit ettiysek affola.:Z

Buyrun, güle güle okuyun efenim:


 

Ekli dosyalar

  • 001.jpg
    001.jpg
    99.9 KB · Görüntü: 7
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,664
Kasımpaşa
Öncelikle ithaf edilen dostlardan bir tanesi olduğum için teşekkür ederim.
Evet, çizgi roman paylaşımı konusunda belirli bir düzeye ulaştıktan sonra tarama kalitesinde standart arayışları başladı..
Renkli tarama, gri tarama, ham tarama gibi..Tek sayfa, çift sayfa, çözünürlük 300 mü olsun yoksa başka bir şey mi?..
Öncelikle burası gönüllü paylaşım yapılan bir platform...
Kimseyi hiç bir konuda zorlayamayız.
Ancak kendi standartlarımızı belirleyip yaptığımız çalışmalarla diğer üyelerin beğenisini kazanıp bu konuda bizlere hak vermelerini sağlamaktan başka bir yol mümkün değildir.
Kendi adıma tüm taramalarımı 300 dpi, çift sayfa, renkli ham tarama olarak yapmaktayım.
Zaman bulursam tek sayfaya çevirip daha da zaman bulursam ve kitap uygunsa beyaz düzenleme olarak paylaşmaktayım.
Sizin yaptığınız bu düzenleme tarama kalitesi gözönüne alındığında oldukça başarılı..
Ancak bu tek sayfa düzenlemelerinde dahi bazı standartlar söz konusu, örneğin marj.. Yani kenar sayfa boşlukları... Bir kitapta yapılan düzenlemede marj ayarı kendi içinde standart olması gerekir... Sonra kenarlarda tarama gölgelerinin silinmesi, resim karelerindeki olmayan çizgi ve yazıların mümkün olduğunca tamamlanmasına özen göstermek gerekiyor..
Neyse bütün bunlar zaman içerisinde edinilebilen yetenekler...
Çaba herşeyden önemli, gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler..
Bir de hayat kısa, okunacak çizgi roman çok..
Saygılar..
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Akten dostumuza emeği için teşekkür ediyorum.

Çizgi Diyarı'nın benimsemiş olduğu ilkelerin en önemlisi, üyelerinden hiç bir karşılık beklemeden paylaşımlardan sınırsız olarak yararlanma olanağı sunması olduğu malum.

Benimsendiği bilinen ilkelerden birisi de, paylaşımcıların gönüllülüğü esası olup paylaşımcılara özgürlük tanınmasıdır. Paylaşımcının paylaşımına isim, amblem koymayı tercih etmesi kendi inisiyatifine bırakılmış olup bu konuda sınırlama, yasaklama bulunmamaktadır.

Tek sayfa, çift sayfa tarama yapmak da, paylaşımcının tercihine bırakılmıştır. Şüphesiz hepimiz en kaliteli tarama ve düzenleme ile yapılmış paylaşımları okumak isteriz. Bu amaçla tarama düzenleme ustası dostlarımız anlatımla, video sunumu yoluyla, telefonla, bir araya gelindiğinde bilgi ve becerilerini sakınmadan paylaşmakta yüce gönüllülük göstermekteler. Bu konularda talepte bulunan herkese oldukça candan ve alakadar yaklaşımda bulunmaktadırlar.

Beni en çok sevindiren bir husus ise, Akten gibi dostların da günün birinde ellerini taşın altına koymaya teşebbüs etmeleridir. Tarayacak kitabı olmayan dostların biraz çaba ile çift sayfa taranmış kitapları tek sayfaya dönüştürmeleri, kullanması ve öğrenmesi biraz çaba ile kolayca başarılabilecek programlar sayesinde düzenleme yapabilmeleri mümkündür. Kendi deneyimimden biliyorum, çok da keyifli bir uğraştır.

Akten gibi dostların çoğalması dileğiyle bir kez daha teşekkür ediyorum.
 

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
752
1,588
Gotham
Ben de aktif olarak olmasa da düzenleme yapanlar çetesindenim ve düzenlemenin gerçekten zor olduğunu biliyorum , bu yüzden çaban ve isteğin için çok teşekkürler dostum. Her yeni düzenleyişinde yeni bir şey öğrenirsin , yapa yapa sonunda en güzel nasıl olduğunu bulur ve ona göre paylaşırsın. Her zaman deneyimle gelişir , ben de bunu öğrendim. Daha nice düzenlemelerini bekliyorum , teşekkürler :)
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,113
İstanbul
Nereden nereye geldik?
İlk taramalarımı çift sayfa ve 75 dpi taramıştım, dpi nedir bilmeden.
Makine otomatik o değere ayarlıydı.
Şimdi 300 dpi, tek sayfa, beyazlatma, kenar marjları vb.
Paylaşım standartlarının yükselmesi güzel de bu sefer zaman sıkıntısı baş gösteriyor.
Tek çare elverecek dostların sayısının artması. Bu anlamda yaptığınız çalışma forum için çok değerli. Sizler gibi dostların daha da artması dileğiyle, teşekkürler.
 

Akten

Yeni Üye
22 May 2014
75
441
Adana
Sevgili dostlarım, Romalılar:

Görüş ve önerileriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim. Müspet ve menfi eleştiriler insana hem azim aşılıyor, hem de yol gösteriyor.

Mesleğim Grafik Tasarım. Tarama, Editing, Tasarım vb. konulara oldukça vakıfım. Tek sorun zaman sıkıntısı... Bir de ben biraz obsesif yaklaşıyorum işlere, gereğinden daha fazla zaman ve emek harcamış oluyorum bu sebeple. Marjlar beni de rahatsız etmedi değil, haklısınız ama inanın vaktim elvermedi.

Bir gün elime bir çizgi roman geçtiğinde (benim büyük koleksiyonum zaman içinde talihsiz olaylar dizisiyle yok oldu) sıfırdan tarayıp, düzenleyip ekleyeceğim. O zaman bu husustaki azmimi, becerimi ve bilgimi sergileme imkanı da bulmuş olurum :p
 
Üst