Conan Alfa Yayınları Koleksiyon Haftalık Çizgi Roman Dergisi Sayı 05

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Değerli arkadaşlarım;

çizgi romanla tanışmam 1960 ların 2. sarısında olmasına rağmen; Conan'la karşılaşmam 1980 lerin 2. yarısına sarktı. Üniversite yılları, hayat mücadelesi derken neredeyse çizgi romanı unutmuştum. 1985 de Van'da mecburi hizmete başlayınca uzun otobüs yolculukları yapmaya başladım. Hatırlayanlar olacaktır otogar Topkapı'da iken eski - yeni çizgi roman satan büfe ve tezgahlar vardı, Van yolculuklarına çıkmadan (o zamanlar 22 - 25 saat arasıydı yol) 8-10 cilt (evet artık para kazanmaya başlamıştım ve bir alışta bu kadar kitap alabiliyordum) çizgi roman alırdım. Conan'la da işte o zaman tanıştım. İlişkimiz seviyeli bir şekilde günümüze kadar sürdü, halen severek okurum.

O zaman aldığım çizgi romanların ne olduğunu merak ediyorsanız ya halen Van ili Özalp ilçesinde dağıttığım çocuklarda duruyordur ya da çoktan soba yakacağı olarak kullanılmıştır.

Bütün bunları niye mi yazıyorum; nasıl olsa tarama kötü olmuştur, bari vaziyeti hikaye ile kurtarabileyim diye.

Unutmadan bu sayı canlı olarak dinlediğim en güzel Nemedya tiradını okuyan TİMED dostuma armağandır.


Sevgi Saygı.







bx14kkdwew0fmrmw7.jpg
 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,664
Kasımpaşa
Hikayelerimiz hep benzer şekilde
al beni koy hikayenin içine aynı, diğer ustalarda öyle..
Bırakılan kitaplar, verilen aralar,
sonra eski bir dosta yeniden kavuşmanın tatlı heyecanı..
Ne bileyim işte öyle..
Gittikçe artan tarama kalitesi ile günün iyi okunacakları arasında..
Verdiğin emek için teşekkür ederim.
Sanırım tarayıcıyı artık balkona çıkarmanın zamanı geldi..
Şöyle püfür püfür eserken iyi olur hani..
Saygılar, sevgiler.
 

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,579
Sevgili Gulyabani, Bu kitap tarayacaklarım listesinde sırada bekleyen kitaplardan biriydi, Fakat tarafınızdan sunulduğunu görünce ne kadar mutlu oldum anlatamam. Tarama kötü olmuştur diyorsunuz, korkuttuğunuz kadar kötü değil, ama kötü olsaydı bile yeter ki siz paylaşın, biz sevdiklerimizin elinden zehiri şerbet der içeriz. Güzel hikayeniz ve paylaşımcı yüreğiniz için teşekkürler...
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,151
Değerli bir dosttan, aynı güzellikte harika bir kitap ve paylaşım...
Eline sağlık dostum,teşekkürler.
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,294
4,476
Sevgili Gulyabani kardeşim,bu güzel macera için çok teşekkür ederim.Değerli kardeşim emeğiniz ve paylaşımınız için sağolun,en iyi akşamlar dileği ile hoşçakalın.
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,032
İstanbul-İzmir
Şikayetim var sevgili yönetim?
Bizi sıkıcı hikayelerle uyutmaya çalışıyorlar:S
O Van Özalp ilçesindeki çoçuklar bir kere o zaman doğmuş olsalar 26 yaşında koca adam olmuşlardır eh okuyabiliyorlarsada olmuşlardır kırk yaşında:D
Kandırılıyoruz sevgili arkadaşlar...
Kabul edilemez?
Ne mi kabul edilemez..
Kötü dediği taramada zaten güzel olmuş, bir de nağme yapılıyor hikayeyle kurtarırım diye ki hiç olmazzzzz:D
şaka bir yana sevgili TİMED sonuna kadar hakketti bu CONAN,I..
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,913
conanlarıda conancılarıda bi ayrı seviyorum. conan deyince buyrun benim diyesim geliyor. ne zaman biri conan paylaşsa aceba kimmiş, hangi sayıyı paylaşmış diye bakarım. ona şöyle yüreğimin bir bölümünde yer açarım. sonra keyif sigaramı yakarım. conanlara devam
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,547
Sevgili Gulyabani abim ,
Ne kadar memnun olduğumu anlatamam.
Bir Conan hastası olarak taramış olduğunuz bu sayı digital arşivimin en mutena köşesinde yerini alacaktır.
Bende sizinki gibi uzun otobüs yolculuklarından birinde elimdeki cildi bir çırpıda okuyup bitirdikten sonra can sıkıntısından ,bari şu Nemedya efsanesini ezberime alayım diyerek o pasajı ezberlemiştim.
Gerekten de 80 li senelerin en önemli unsurlarındandı Conan. Hala da aynı heves ve heyecanla okuyorum. Okumuş olduklarımı da tekrar okumak dahi keyif veriyor bana.
Özelikle John Buscema 'nın çizgileri ile Robert e. Howard'ın şiirsel ve efsanevi hikayeleri sayesinde bu kahramanı çok sevdim .
Sn savok dostumuzun dediği gibi scanner denen aygıtı balkona taşıyabilirseniz artık sizden bir kaç tane daha kitap bekleyebiliriz. :)
Sevgi ve saygılarımı sunuyorum sevgili ağabeyim.
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Tanımaktan gerçekten de gurur duyduğum dostum gulyabani taramaya ve sunuma ruhunu katmış. Sevgil timed'e ithafı ise tam yerine manzara koyma tadında. Ben conan ' ı çok geç ve ikibinlerin başında keşfettim ne yazık ki ve çok şey kaybetmiş olduğumun farkına vardım. Bir hayli conan'ım var ama hala okumamış olduğum sayıları da çok. Çizgidiyarı sayesinde okumadıklarım azaldı sanıyorum. Selam ve saygılarımla çoook teşekkür ediyorum.
 
Üst