Conan Alfa Yayınları 1999 Sayı 09 - Demir Şeytan

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,020


file

file

file

file




Tüm dostlarımın Ramazan Bayramını kutluyor,tüm yaşamlarının bir bayram sevinci içerisinde geçmesini temenni ediyorum...

300 dpi. orjinal taramayı paylaşıyorum.


Conan ve çizgilere gönül vermiş dostlarıma saygılarımla...


mega.co





mediafire



 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,954
ordu-turkey
Dostum bu arada forum yavaşladığı için buradan doğum gününü kutlayayım.Başlık açmak istedim ama forum yine yavaşladı ilgili bölüme ulaşamıyorum.Nice yıllar kardeşim.
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
DANIŞMAN, DURUM DEĞERLENDİRİYOR

Howard her öyküde mutlaka coğrafi-etnik bir unsurun aydınlatmak suretiyle okuru Hyboria Çağı'na bağlar... Demir Şeytan'daki şu metin gibi:


Ghaznavi, kır düşmüş sakalını dalgın dalgın çekiştirdi. Turan kralı Yezdigerd, dünyanın en güçlü hükümdarıydı. Büyük liman kenti Aghrapur’daki sarayında imparatorluk ganimetleri yığılıydı. Mor yelkenli savaş kadırgası filoları Vilayet’i bir Hyrkania gölüne dönüştürmüştü. Zamora’nın esmer halkı, Koth’un doğu eyaletlerinin yaptığı gibi haraç öderdi ona. Shemliler ta batıdaki Shushan’a dek hâkimiyetine boyun eğerdi. Orduları güneyde Stygia sınırlarını, kuzeyde karlı Hyperborea topraklarını kasıp kavururdu. Süvarileri batıya, Brythunia, Ophir ve Corinthia içlerine, hatta Nemedia sınırlarına dek meşale ve kılıç taşırdı. Yaldızlı tolga giyen silahşörlerin nalları altında orduları ezmiş, surlu kentler onun talimatı üzerine yangın yerine dönmüştü. Aghrapur, Sultanapur, Khawarizm, Shahpur ve Khorosun’un tıklım tıkış köle pazarlarında kadınlar—kızıl saçlı Brythunialılar, esmer Stygialılar, kara saçlı Zamoralılar, bronz tenli Kushlular ve zeytin tenli Shemliler—üç küçük gümüş sikkeye satılırdı

Yine de, çevik süvarileri sınırlarından uzaklarda ordular devirirken, tam sınırındaki küstah bir düşman, kanlı, is lekeli elleriyle sakalını yoluyordu.

Geçen yarım asırda, Vilayet Denizi ve doğu Hyboria Krallıklarının sınırları arasındaki uçsuz bucaksız bozkırlarda, aslen firariler, düşmüş insanlar, köle ve asker kaçaklarından ibaret yeni bir kavim peyda olmuştu. Bunlar çok sayıda suç ve memleketin insanıydı. Bazıları bozkırlarda doğmuş, bazıları da batı krallıklarından kaçmıştı. Bunlara ‘işe yaramaz’ anlamında ‘Kozak’ deniyordu.

Kendilerine has değerleri dışında hiçbir yasaya uymadan, vahşi, uçsuz bucaksız bozkırları mesken tutarak Ulu Hakan’a bile meydan okuyacak yetenekte bir ahaliye dönüşmüşlerdi. Turan sınırlarına aralıksız akınlar düzenliyor, yenildiklerinde bozkırlara çekiliyorlardı; çoğuyla aynı soydan olan Vilayet korsanlarıyla da Hyrkania limanları arasında mekik dokuyan ticaret gemilerini avlayıp sahili kasıp kavuruyorlardı.

“Bu kurtları nasıl ezeyim?” diye sordu Jehungir. “Peşlerinden bozkır içlerine gitsem ya yolumun kesilerek imha edilme, ya da beni büsbütün atlatıp yokluğumda şehri yakmaları riskine giriyorum. Son zamanlarda her zamankinden de cüretkâr oldular.”

“Aralarında yükselen yeni şef yüzünden,” diye cevapladı Ghaznavi. “Kimden söz ettiğimi biliyorsun.”
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,235
Kamlançu
Sevgili Hüseyin Aksakal ile yaptığımız sohbetlerden birisinde en eski hatırladığım iki Conan macerası var demiştim. Birisi Katliama Çağrı, diğeri de bu Demir Şeytan macerası. Belki de çocuk aklı ile bir mağara gibi bir yerde bulunan cesedin üzerindeki hançeri kaldırınca adamın dirilmesi fikri hoş gelmiş olacak ki uzun süre aklımdan çıkmamıştı. Hüseyin abi "ben o hikayeyi de çevirdim" deyivermişti. Böylece orijinal hikayeyi okuma şansına sahip olmuştum. Evet, bu maceranın yeri bende ayrı... Çok teşekkürler sevgili Prince. Çok teşekkürler Hüseyin Aksakal. İyi ki bizimlesiniz...
 
Üst