Conan Alfa Yayınları 1999 Sayı 01 - Film Özel Sayısı

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,020


file
file





Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle ...


300 dpi.renkli orjinal taramayı paylaşıyorum.


Conan ve çizgilere gönül vermiş dostlarıma saygılarımla...


Mediafire



 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,845
137,149
Harika bir paylaşım daha gönül dostumuzdan.
Eline sağlık değerli kardeşim.
Conan paylaşımlarını büyük bir keyifle takip ediyorum.
Paylaşım ve emeklerin için teşekkür ederim.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Şimdiye kadar 3 Conan filmi çekildi. Bence hepsi bir birinden beter. Böyle bir karaktere, böyle bir efsaneye, bu kadar sağlam bir külliyatı olan Conan'a düzgün film hikayesi yazmayı nasıl beceremezler aklım almıyor.

Herşeye karşılık filmlerin çizgi roman uyarlamalarını mutlaka arşivlemek lazım diye düşünüyorum. Bu fevkalade tarama için teşekkürler.
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
Bu seri önemli... Neden?

Öncelikle Roy Thomas döneminde, John Buscema'nın çizdiği, Alfredo Alcala, Tony Dezuniga gibi üst düzey çinicilerin eserleri toplanıyor bu seride. Resim kalitesi açısından Marvel döneminin Best of öyküleri burada yani. Örnek, John Buscema'nın çizdiği, Alfredo Alcala'nın çinilediği Robert E. Howard öyküleri Demir Şeytan, Siyah Heykel(Black Colossus-Kara Dev), Kara Çemberin halkı uyarlaması Büyücüler Dağı gibi öyküler ve birçok başkası en iyi REH uyarlaması çizgi romanlardır.

Conan'ın kurt derisi peştemali bir yana bırakılırsa, gelmiş geçmiş en iyi çizimler ve arkaplanlar John Buscema-Alfredo Alcala ikilisinin birlikte çalıştığı sayılardan çıkmıştır. Buscema'nın Tony Dezuniga ile çizdiği sayılar en iyi Conan portresini çizmiştir ama maalesef arkaplan iyi olmakla birlikte, Alcala'nın efetklerine yaklaşamıyor bu sayılarda.

İkincisi, Sprague De Camp'ın Robert E. Howard'ın başka dönemlerde geçen öykülerini Conan ve Hyboria Çağı'na uyarladığı öykülerin en önde gelenleri de bu seride yer alır. Mısır Şahinleri öyküsü Shem Şahinleri olarak, 16. yüzyılda geçen Kartalların Yolu aynı isimle, El Borak öyküsü uyarlaması Beyaz Kurt'un Oğulları, Yakan Hançer öyküleri binlerce yıllık bir perspektiften Hyboria Çağı'na dönen öykülerdir ve Howard'ın tüm kahramanları belli bir irlanda-İskoç havası taşıdığından anlatım olarak orijinal Conan öyküleriyle yarışan bir netice alınmıştır.

Bu seride, Buz Yılanının İni, Kanlı Düş/Kral Tutamon, Uyuyan Tanrıça, öyküleri gibi Sprague De Camp/Lin Carter'in orijinal Conan öyküleri de Howard külliyatındaki boşlukları kapatma girişiminde bulunur. Dahası Robert Jordan Külliyatından bazı örnekler de bulunur bu seçkide.

Bana elli sayılık bir best of listesi yap deseler, bu 34 sayılık seçkinin en az 25 tanesini bu listeye alırdım. Conan söz konusu olduğunda Stan Lee döneminden çok olsa beş öykü ilk elliye girer oysa...

Not: Üç filmin hiç biri gerçek anlamda Conan karakterini ve orijinal Hyboria çağı unsurlarını barındırmaz. Thulsa Doom, Kull'un düşmanıdır ve Thuria Çağı'na aittir mesela. Gladyatörlük de Kull'un mesleği olmuştur. Conan'ın böyle bir şeye katlanabileceğini düşünmek bile karakterin doğasına aykırıdır. Çocuk bile olsa acı tekerleğinde bağlı kalmazdı. Özgür ol ya da öl'dür onun parolası. Kadınlarla ilişkisinde de filmler romantik bir aşık olarak gösteriyor barbarı. Film endüstrisi böyle para etmez demiş olmalı... Yani Darkness sonuna kadar haklı filmleri beğenmemekte. Bu filmleri çekici kılan tek şey baş karakterin bizim hayran olduğumuz Conan'la aynı ismi taşımasıdır. Keşke Conan'ı John Cameron, Ridley Scott, Steven Spielberg, Roman Polanski gibi yönetmenler çekseydi...
 
Son düzenleme:
Üst