Alev Adamlar (Çocuk Haftası - 1961)

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,130
7V1Olm.jpg


07mooW.jpg



1961 yılı Sayı 03'e ait
Çocuk Haftası'ndan mini bir çizgi roman...
Saygılarımla...



 
Son düzenleme:
12 Şub 2010
15,006
543,719
Ellili yıllar ile altmışlı yılların başlarında renkli çizgi roman yayını hep ilgimi çekmiştir ve yayıncılarını da takdir etmişimdir.

Gazete kağıdının belli kotalar dahilinde tahsis edildiği, ekonomik darlık ve yoksulluk dönemlerinde ve renkli gazetenin bilinmediği o tarihlerde renkli olarak çizgi roman sayfaları basan yayıncıları takdir etmemek mümkün değil.

Gerçi renkli basımın kalitesi tartışılır. Alaeddin Kıral ve onun gibi az sayıda yayıncının çok kaliteli baskılı yayınları yanında berbat kalitede yayınlar da çok. Bunun nedeni de teknoloji olsa gerek. Yatırımını ancak ucuz ve teknolojisi geri kalmış matbaalara yapan yayıncıların ürünleri kaçınılmaz olarak birbirine girmiş renkler, kaymış renkler olarak karşımıza çıktı.

Çocuk Haftası'nda yayınlanmış olan Alev Adamlar, çizgi olarak beğenilecek bir çizgi roman. Bilim kurgu tarzında çizgi romanların cazibesi o yıllarda da oldukça yaygınmış. Baytekin başta olmak üzere sayısız blim kurgu çizgi romanı üretilmiş ve bizim ÇR yayıncılarımız da bundan sebeplenmiş. Bol tarafından kopya çizgilerle sayılamayacak kadar çizgi romanımız olmuş.

Alev Adamlar, sözünü ettiğim ucuz teknoloji ve yatırım ürünü renkli çizgi romanlardan. Şu var ki, gerçekten de usta işi düzenleme sayesinde beni rahatsız etmeden okuyabildiğim bir çizgi roman oldu.

Teşekkür ve saygılarımı sunuyorum
 
Üst