CLASSICS ILLUSTRATED - 112 - The Adventures of Kit Carson

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

CLASSICS ILLUSTRATED - 112 - The Adventures of Kit Carson

Serideki Sıra No: 112
Resimleyen: Rudy Palais
Senaryo: Ken Fitch
Yayıncı: Gilberton Company (ABD)
Yayın tarihi: Ekim 1953
Dili: İngilizce
Fiyatı: 15 ¢
Türkiye Fiyatı: 76 Kuruş ("Frenç-Amerikan Kitap Evi")
Period: Albümler o tarihte aylık çıkıyordu
Tıpkı Çekim, minimal müdahele, 122 MB, ~2000px, 300 dpi, 52 sayfa, CBR

CI_112_The_Adventures_of_Kit_Carson_kapak.jpg

(Mega)
(MediaFire)

ÇD'nda daha önce 30'a yakın "Classics Illustrated" tarayıp paylaştım. "Sıradaki "Classics Illustrated" çizgi roman adaptasyonu, serinin "112" no'lu albümü "The Adventures of Kit Carson" ("Kit Carson'un Maceraları"). İskoç-İrlanda kökenli olan "Kit Carson" gerçekte yaşamış bir şahsiyet. 1809-1869 yılları arasında yaşamış. Vahşi Batı'nın yerleşime açılması yıllarında öncü izcilik, kürk avcılığı, rehberlik, kızılderili temsilciliği ve Birleşik Devletler ordusunda subaylık yapmış. "İç Savaş"a "Kuzeyliler"in safında katılmış. General rütbesindeyken ordudan sağlık nedenleriyle ayrılmış. 1869'da aort anevrizması nedeniyle ölmüş (karnından geçen büyük atar damarın önce balon yapması, sonra aniden yırtılması). Acaba otopsi filan mı yaptılar, o tarihte nasıl teşhis koyuldu acaba?

Solda: "Kit Carson"un adını taşıyan çok sayıdaki comics'lerden biri. Sağda: 1874 tarihli bir kitap kapağında onun gravürü.
Kit_Cars_comx_novel.jpg



Bir de "Tex Willer"ın arkadaşı olan "Kit Carson" var. Yaşadıkları zaman dilimi aynı gibi. Acaba ikisi aynı şahsiyet mi? Tex uzmanı ÇD dostları belki bu konuda bilgi verirler, çünkü ben "Teks" okumayalı 40 yılı geçmiş olmalı.
Texin_Arkada_Kit_Carson.jpg


 
Son düzenleme:
12 Şub 2010
15,006
543,776
Amerikalıların allama, pullama, adaptasyon marifetleri o boyutta ki, sevgili dostum gerçeklerin nerede başladığı, nerede bittiğini, efsane ile gerçeklerin ne oranda iç içe girdiğini kesin olarak söylemek her zaman mümkün olmayabiliyor.

Üzerine üstlük bir de İtalyanlar da işe el attıysa ara ki, bulasın gerçeği...
Wild Bill Hickok o kadar çok farklı çizgi romanlarda öyle farklı özelliklerde yer alıyor ki, derlesek antoloji olur. Davy Crockett, Jim Bowie, Buffalo Bill, Calamity Jane, Daltonlar, Jesse James, Sundance Kid, Butch Cassidy için de geçerlidir bu..

Tex yaratıcısı Bonelli, zamanında Tex'i cazip kılmak için Kit Karson karakterini arkadaşı olarak monte etmiş. Sonra da özgürce kafasına göre bu karakteri şekillendirip "İblis" in en yakın ve sadık dostu bir " İhtiyar Deve " imal etmiş.
İyi de yapmış:)

Paylaşım için teşekkürler scanfan dostum
 
Üst