CLASSICS ILLUSTRATED - 124 - The War of the Worlds (H.G.Wells)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 26 Haziran 2014

CLASSICS ILLUSTRATED - 124 - The War of the Worlds
"Dünyalar Savaşı"
H.G.Wells
Serideki Sıra No: 124
Eser: Herbert George “H.G.” Wells
Resimleyen: Lou Cameron (sayın "dynamo"nun verdiği bilgi)
Yayıncı: Gilberton Company (ABD)
Yayın tarihi: 1955
Fiyatı: 15 ¢
Türkiye Fiyatı: 240 Kuruş. ("Frenç-Amerikan Kitap Evi")
Period: İki ayda bir çıkıyordu
Tıpkı Çekim 108 MB, 300 dpi, 52 sayfa, CBR (rar-->cbr)

CI_124_Warof_Wrlds_kapk.jpg




"Classics Illustrated" dizisinin sıradaki resimli roman uyarlaması, İngiliz yazar "H. G. Wells"in ilk kez 1898 yılında yayımlanan ve Marslıların Dünya'yı istilasını konu edinen bilim kurgu klasiği "Dünyalar Savaşı". ABD'de 1955'te çıkmış. Bu kez illüstratörün imzası eserde görülmüyor. "Alex Blum"un serinin birçok albümünü resimlediğini biliyoruz, ama diğer çizerler arasında Jack Abel, Stephen Addeo, Matt Baker, Dik Browne, Lou Cameron, Sid Check, L.B. Cole, Reed Crandall, George Evans, Denis Gifford, Graham Ingels, Henry C. Kiefer, , Everett Raymond Kinstler, Jack Kirby, Roy Krenkel, Gray Morrow, Joe Orlando, Norman Nodel, Rudolph Palais, Norman Saunders, John Severin, Joe Sinnott, Angelo Torres, Al Williamson ve George Woodbridge varmış (bu bilgi Wikipedia'dan). Bu sayıyı kimin çizdiğini saptayamadım.

Kitabın 48. sayfasındaki ek bölümde "Dünyalar Savaşı" ile ilgili o çok bilinen anekdota da yer verilmiş. Hani ünlü yönetmen "Orson Welles"in daha o kadar da ünlü değilken, 30 Ekim 1938 tarihinde radyoda yaptığı bir programın Amerikan halkı tarafından ciddiye alınıp tüm ülkenin paniğe sürüklendiği olay. Oysa "Orson Welles", "H. G. Wells"in bu bilimkurgu romanını "radyo tiyatrosu" şeklinde sunuyordu ama olayı biraz fazla dramatize etmişti.

Aynı yıl çıkan ve ABD fiyatı sunduğum bir önceki dergi gibi 15 ¢ olan bu dergi de Türkiye'de "Frenç-Amerikan Kitap Evi"nden satın alınmış. Ama nedense önceki 76 Kuruşa satılmışken bunun üzerindeki fiyat 240 Kuruş. Ya öteki indirimdeydi veya bir kampanya kapsamında satıldı, ya da bu arada adamakıllı bir enflasyon oldu!.


"Classics Illustrated" serisinin tüm kapakları
11_10_2014_17_57_59.jpg
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 26 Haziran 2014

gandor08, fınfıkfındık, dynamo ve direnc11'in yazdıkları:
dnylrsavas_na_replies.jpg


scnfn_al_nt.jpg

Konuyu zenginleştiren mükemmel bir katkı olmuş, teşekkürler sevgili "direnc11". Telekomünikasyon çağında kulağa inanılmaz gibi gelse de gerçekten olmuş bu olay. Olayın 1938 yılında gerçekleştiğini de dikkate almak gerekir (ABD'de olsa bile). Hem 1980'li yıllarda Türkiye'de de "Tan" gazetesinin bir asparagas haberi olan "sakallı bebeğe" ülkenin yarısı inanmadı mı? Ya "Korcan Karar"ın yalan/şaka karışımı sözde haber yapan reality şov'u "Şok" programında anlatılanları gerçek sananların çokluğuna ne demeli. Yakın zamanda bir devlet görevlisi bir "Zaytung" haberini gerçek sanmıştı, yanılmıyorsam tekzip filan da göndermeye kalkmış.
 
Son düzenleme:
Üst