CLASSICS ILLUSTRATED - 064 - Treasure Island (Robert Louis Stevenson)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

CLASSICS ILLUSTRATED - 064 - Treasure Island
"Hazine Adası"
"Robert Louis Stevenson"
Serideki Sıra No: 64
Eser: Robert Louis Stevenson
Resimleyen: Alex A. Blum
Yayıncı: Gilberton Company (ABD)
Yayın tarihi: 1949
Fiyatı: 15 ¢
Türkiye Fiyatı: 76 Kuruş ("Frenç-Amerikan Kitap Evi")
Period: İki ayda bir çıkıyordu
Tıpkı Çekim 141 MB, 300 dpi, 52 sayfa, CBR (rar-->cbr)

CI_64_Trsre_Islnd_kpak.jpg



"Classics Illustrated" dizisinin 64 sıra numaları resimli roman uyarlaması, İskoç şair ve yazar "Robert Louis Stevenson"ın ilk kez 1883 yılında yayımlanan macera romanı "Hazine Adası" oluyor. "Hazine Adası" neredeyse " Robert Louis Stevenson"la özdeşleşmiş gibidir, ancak bilindiği gibi "Dr Jekyll ve Mr Hyde" gibi bir klasiği de o yazmıştı. Bir gençlik romanı olan "Hazine Adası", buradaki çizgi roman uyarlamasının dışında sayısız defalar sinemaya, televizyona ve tiyatroya uyarlandı, şarkılara konu oldu, video ve bilgisayar oyunlarına adapte edildi. (1996 yılında "Disney" stüdyoları tarafından "Muppets" kukla karakterlerine dayalı "Muppet Treasure Island" adında bir sinema filmi bile yapıldı). Romanda yer alan ıssız tropikal adalar, gömülü hazine sandıkları, hazine haritaları, tek bacaklı, tek gözü bantlı, eli kancalı, omuzu papağanlı korsanlar, korsan bayrakları, tekinsiz yelkenli tekneler vb gibi temalar ve trükler birçok başka mecrayı da (çizgi romanlar, karikatürler dahil) etkiledi ve buralarda da aynı şekliyle kullanılmaya başladı. Günümüzde popüler kültürde bolca kullanılmayı sürdürüyor.

Bu taramayı dün doğum gününü kutladığımız sevgili "fındıkfındık" üstadımıza armağan ediyorum. Bitmez tükenmez katkıları, çalışkanlığı ve değerbilirliği ile hepimizi yüreklendiren, "Çizgi Diyarı"na durmaksızın pozitif elektrik saçan, bu arada bizlere "Yuki"leri tekrar sevdiren "Ozan" kardeşim, iyi ki varsın. Size uzun, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

"Classics Illustrated" serisinin tüm kapakları
09_10_2014_12_31_21.jpg
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 2 Temmuz 2014

dynamo, bordox123 ve fındıkfındık şu katkılarda bulunmuşlar:
Hazine_Adas_cevaplar.jpg

 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 2 Temmuz 2014

scanfn_direnc_al_nt.jpg

Bravo "direnc11" dostum. Konuyu zenginleştirmek işte böyle olur. Sizin hafızanız benimkinden daha duruymuş. Ben de böyle bir şarkı hatırlıyordum (filmlerden herhalde), ama çok hayal meyal. Ortalığı karıştırmayayım diye hiç lafını açmadım. Siz çok iyi hatırlamışsınız, üstelik araştırıp aslını bulmuşsunuz. Teşekkür ederim.
KineMxneT.gif

 
Son düzenleme:
Üst