CLASSICS ILLUSTRATED - 023 - Oliver Twist (Charles Dickens)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 13 Ağustos 2014


CLASSICS ILLUSTRATED - 023 - Oliver Twist
"Charles Dickens"
Serideki Sıra No: 23
Eser: "Charles Dickens" (roman, 1838)
Resimleyen: Reed Crandall/ George Evans
Yayıncı: Gilberton Company (ABD)
Yayın tarihi: Temmuz 1945
Dili: İngilizce
Fiyatı: 15 ¢
Türkiye Fiyatı: 76 Kuruş ("Frenç-Amerikan Kitap Evi")
Period: İki ayda bir çıkıyordu
Tıpkı Çekim, müdahelesiz 132 MB, 2052px, 300 dpi, 52 sayfa, CBR (rar-->cbr)
CI_23_Olvr_Twt_kapk.jpg



(mega)
(dosya.tc)

"Classics Illustrated" dizisinin 23 sıra numaları resimli roman uyarlaması, İngiliz yazar "Charles Dickens"ın 1838 yılında yayımlanan romanı "Oliver Twist". Bu Dickens'ın ikinci romanıydı ve kitap halinde basılmadan önce bir aylık dergide iki yıl boyunca tefrika edildi. İlk baskısı üç ciltti. Oliver Twist adında bir yetim çocuğun ağır çalışma koşullarından yılıp köyünden kaçarak Londra'ya gelmesi ve çocuklardan oluşmuş bir yankesici çetesinin himayesine girmesini anlatır. Bu sosyal eleştiri romanının orijinalinin özgün alt başlığı "Bir yetimhane çocuğunun gelişimi" idi.
Birçok filme ve müzik eserine uyarlanan romanın bu "çizgi roman" adaptasyonu, "Classic Illustrated" başlığı altında 1945-1961 yılları arasında birkaç baskı yaptı.
Keyifli okumalar dilerim.


ÇD'da "Classics Illustrated" dışında başka "Oliver Twist" çizgi roman uyarlamaları da var. Bunlar:
1. Bunu gandor08 paylaşmış. Bu serinin adı "A Classic in Pictures". Adı "Classics Illustrated"i çağrıştırıyor ama bu İngiltere'den başka bir yayınevi. Resimli roman iki renkli basılmış (kırmızı-siyah).
2. Bunu da gandor08 paylaşmış. İngilizce.
3. Milliyet Çocuk Çizgi Klasikleri'nden, bayposta sunmuş. Türkçe.
4. Bunu da gandor08 sunmuş. Yanılmıyorsam İspanyolca bir seri. İçlerinden biri de "Oliver Twist".
08_10_2014_13_58_29.jpg


fındıkfındık, Shoryuken, profesör ve direnc11 şunları yazmışlar:
olivtwst_cevaplar.jpg

 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
MESAJIN ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: 13 Ağustos 2014

Taramayı beğendiğinize çok sevindim sevgili "direnc11" üstadım, bu beğeni sözcükleri bir motivasyon teşkil ediyor benim için. Serinin tamamı aslında bende de mevcut. Bu seri çok uzunca bir süredir "torrent" sitelerinde gezip duruyor, ilginçtir "seeder" sayısı hiç azalmıyor, her zaman paylaşan birileri oluyor. Adı üstünde klasik bir seri, ondan herhalde. Tarama kaliteleri hususunda sizinle aynı fikirdeyim. Nette mevcut serinin tarama kalitesi sayıdan sayıya değişmekle birlikte çok tatminkar değil. Zaten ben de buna bir tepki olarak kendi taramalarımı yapmaya karar verdim. Bu gibi düşük kaliteli taramalarla karşılaştığımda aklıma hep aynı paranoyak teori geliyor: Serinin tamamı taranıp fedakarlıkla paylaşıldığına göre bunları tarayanlar bayağı bir emek harcamışlar, bu açık. Ancak bilmeden bile olsa kalitenin bu derece düşük olamaması gerekir. Bence tarama grupları birkaç değişik kalitede tarama yapıyorlar, en düşük kaliteli olanını genel paylaşıma veriyorlar, daha iyilerini de muhtemelen daha kapalı bir ortamda kendi aralarında paylaşıyorlar! Bu tabii benim düşüncem! Eğer doğruysa bir gün iyilerini de bulabilme ümidini taşıyorum. Zira benim elimdeki basılı formattaki dergiler serinin tamamını kapsamıyor, belki serinin yarısı bile değil. Yarın alternatif bir link daha eklemeyi düşünüyorum.
Kitabın antisemitik temalar taşıdığını ben de duymuştum, ama çok da üzerinde durmamıştım. Kitabın ana temasının içerisinde küçük bir yer kapladığını düşündüm.

Bu konuda "profesör" üstadımla da aynı beğenilere sahipmişiz. Benim de en sevdiğim sinema uyarlamalarından biridir "Mark Lester"lı müzikal. 1968 yapımı Oscar'lı film bizde "Oliver! - Masum Melekler" adıyla gösterilmiş. Ben TV'de (veya videoda) seyretmiştim. Oliver Reed de vardı filmde. Filmi de amcası "Sir Carol Reed" yönetmişti.

 
Son düzenleme:
Üst