"Classics Illustrated" çizgi roman kapakları

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

"Classics Illustrated" çizgi roman kapakları

Belli başlı klasik edebiyat eserlerinin çizgi roman adaptasyonları olan "Classics Illustrated" dergileri, 1941 ilâ 1971 yılları arasında tam "169 sayı" çıkmıştı. Zaman içinde bu dergilerin yeni baskıları farklı kapaklarla çıktı. Örneğin "Üç Silahşörler", ilk resimde görüldüğü gibi ilk kez 1947'de çıktı, daha sonra 1950, 1956, 1959 ve 1971 yıllarında yeni baskıları yapıldı. Bunların kapaklarındaki farklar vardır. Aşağıda mevcut 169 sayıya ait toplam "322 kapak" resmini görüyorsunuz.

Clascs_Illstrtd_kapaklar_01.jpg

Clascs_Illstrtd_kapaklar_02.jpg

Clascs_Illstrtd_kapaklar_03.jpg

Clascs_Illstrtd_kapaklar_04.jpg

Clascs_Illstrtd_kapaklar_05.jpg

Clascs_Illstrtd_kapaklar_06.jpg

Clascs_Illstrtd_kapaklar_07.jpg

 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324
The Gold-Bug (Altın Böcek) de bu klasikler arasında değil miydi ki? Kapağını göremedim.
Diğerlerini de okumak isterdim.

Sayın "usernameno99", serinin 84. albümü olan "The Gold Bug and Other Stories" (Edgar Allan Poe'nun eseri) Yukarıdan 55. sırada ortada görülüyor ("The Jungle Book" ile "Sea Wolf"un arasında).

Aslında bir bakışta aradığınızı bulamamakta haklısınız, zira isimler kapaktan anlaşılıyor (okunuyor) diye kapakların altlarına ayrıca albüm adlarını yazmadım, ve bunlar bir seriyi takip ediyorlar (Sayın "Büyük beyaz" 2011 yılında seriyi "liste olarak" vermiş, üstelik linkleriyle birlikte, ama ne yazık ki bu linklerin hepsi şimdi ölü gözüküyor). Bu kapakları alıntıladığım yabancı siteden olduğu gibi almadım, aradaki büyük boşlukları yok etmek için bazı yazılımların başında oldukça uzun bir zaman harcadım. Tek tek albüm adlarını eklemek için 322 kapağın görselini teker teker yüklemek gerekecekti. Oysa ben kapak resimlerini 50'şerli gruplar halinde 7 dosya halinde yükledim.

Sitede bir kural var "Yabancı dillerde yapılan paylaşımlarda, Türkçe paylaşımlardan farklı olarak tüm seri tek bir başlık altında toplanacaktır. Her bir sayı için yeni bir konu açmak bu türden paylaşımlar için anlamlı olmayıp, erişilebilirliği güçleştirecektir". Benim naçizane dileğim "Classics Illustrated", "National Geographic Magazine" vb gibi köklü bazı koleksiyonların bu kuralın dışında tutulması. Örneğin elimde bir grup "Classics Illustrated" var, onları tarayıp yüklemek isterdim, ama toplu olarak taramam mümkün değil, bu tür işler biraz heves meselesidir, ve mekanik bir biçimde hepsini tararsam bundan zevk alamam. Tarasam bile taradıklarımı topluca yüklemenin de anlamı olmayacaktır, çünkü arada çok eksikler var. Aynı konu altına alt alta peyderpey yüklenirse de araya yazılacak yorumlar, eklemeler sayesinde sayılar arasında büyük kopukluklar olacaktır, bu da konuya olan ilgiyi azaltacaktır. Zaten sayın "Büyük Beyaz" bu serinin bazı nüshalarını o tarihte tek tek de yüklemiş (ama onların da linkleri ölü), belki de benim dediğim gibi bu seri için o tarihte bir istisna yapılmış olabilir.

 
Son düzenleme:

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
997
3,280
Tespit edilemedi

Sayın "usernameno99", serinin 84. albümü olan "The Gold Bug and Other Stories" (Edgar Allan Poe'nun eseri) Yukarıdan 55. sırada ortada görülüyor ("The Jungle Book" ile "Sea Wolf"un arasında).


Teşekkürler. Kapağı şimdi gördüm. Bence "The Gold Bug" başarılı bir uyarlamaydı. Esas kitabını okumasam bile çizgilerle anlatımı konu bütünlüğü ve akışı itibariyle iyiydi. Aynı ciddiyet diğer klasik eserler içinde korunduysa, hepsi de okumaya değer.

"Classics Illustrated" serisinden bazıları da Türkçe çevrilmiştir belki. Ama klasikler farklı kanallardan çizgiye defalarca uyarlanmış oluyor. "Classics Illustrated" adlı bu kolleksiyon sanırım aralarında iyi bir yere sahip. Okumadan bilinmez gerçi.

Vakit bulursam tüm Türkçe klasikleri okuyup, aralarından bu seriye ait olanlar varsa buradan ufak bir bilgi vermek isterim.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,089
36,765
İstanbul
...

Sitede bir kural var "Yabancı dillerde yapılan paylaşımlarda, Türkçe paylaşımlardan farklı olarak tüm seri tek bir başlık altında toplanacaktır. Her bir sayı için yeni bir konu açmak bu türden paylaşımlar için anlamlı olmayıp, erişilebilirliği güçleştirecektir". Benim naçizane dileğim "Classics Illustrated", "National Geographic Magazine" vb gibi köklü bazı koleksiyonların bu kuralın dışında tutulması. Örneğin elimde bir grup "Classics Illustrated" var, onları tarayıp yüklemek isterdim, ama toplu olarak taramam mümkün değil, bu tür işler biraz heves meselesidir, ve mekanik bir biçimde hepsini tararsam bundan zevk alamam. Tarasam bile taradıklarımı topluca yüklemenin de anlamı olmayacaktır, çünkü arada çok eksikler var. Aynı konu altına alt alta peyderpey yüklenirse de araya yazılacak yorumlar, eklemeler sayesinde sayılar arasında büyük kopukluklar olacaktır, bu da konuya olan ilgiyi azaltacaktır.

...

Üstadım, rahat olun, kesinlikle dileğinizi gerçekleştirebiliriz. Kaldı ki bunlar bizzat sizin kendi taramalarınız olacak. Hafızam beni yanıltmıyorsa forumumuzda yabancı dilde çizgi roman taraması hemen hemen hiç yapılmadı. Sevgili abartman üstadımın geçenlerde paylaştığı "Girl" dergisini hatırlıyorum. Başka bir örnek hatırlayamadım. Varsa ilgili dostlar beni bağışlasın lütfen. Bu çerçevede zaten bahse konu kuralın kapsamı dışında algılıyorum bu tür tarama faaliyetlerini. Üstelik dediğinizde haklısınız bu kitapların her biri ayrı ayrı üzerinde konuşulmayı hak ediyor. Hellblazerin'in 300 sayısını teker teker vermenin hiçbir anlamı yok belki ama Classic Illustrated'in taraması kendimizce yapılmış her bir sayısını ayrı ayrı paylaşmak gayet mâkul.

Şimdiden kolaylıklar dilerim. Merakla bekliyorum.

Edit: Bazen sevgili dostlarımız, forumun işleyişini bir nebze de olsa düzenleyebilmek adına konulan bu kurallara pek fazla hassasiyet göstermeyebiliyor. Hassasiyetiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,642
169 luk serinin bende ingilizce taramasının sanırım 3 adedi noksan geri kalanı mevcut ben indirmiştim. Büyükbeyazın konusunun devamında 4sahared linkleri mevcut. Şu anlık tekrar yüklemem imkansız. HDD de bir sıkıntı oldu yapabilirsek bilahare bakarız.
Teşekkürler kapaklar için.
 
Üst