Çelik bilek dönemi sokaklar, detaylar.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,999
denize sıfır
Bugün Caretta ustanın konusunu görünce daha bir farklı gözle bakma imkanım oldu.
Çelik bilek dönemi kasabaların taş-ahşap karışımı evleri zaten benim favorimdir.
Birde şu resimdeki sokaktaki su yolunu görünce uzun uzun seyrettim. Çizer bunu çizmeyip es geçse kimsenin umrunda olacağını sanmam.
Pencereler demir parmaklıklı ve kepenklerin üzerindeki menteşelerde gördüğüm uçak kanadı gibi ayrıntılar çok hoşuma gitti.
O dönemde demircilik-marangozluk çok revaçta bir işti. Bazı maceralarda barlarda veya deniz kıyısı taverna tarzı yerlerdeki mobilyalar bile iyi bir inceleme konusu.
Ah vakitsizlik ah.:)
Bir sayfa üzerine konuşulacak öyle çok ayrıntı varken sadece bakıp geçiyoruz.:)
ertu_rul_004.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,999
denize sıfır
Ya kızılderililerin mızrak ucu, ok uçları?
Bazı kabileler demir balta kullanıyor, peki onları yapı marketten almadılarsa hangi demirci yaptı?:)
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

"Amerikan Devrimi"nin merkezi "Boston"da o yıllara ait bir bina. Gökdelenlerin arasında çok iyi korunmuş gözüküyor. Bizde olsa acımadan yıkıp yerine AVM yaparlardı. Sığ bir tarih de olsa kendi tarihlerine verdikleri değer ortada.
Hatırlattığın için teşekkürler "büyük beyaz" üstadım.

The_Old_State_House_Boston_Massachusetts_USA_900.jpg

 
Son düzenleme:
12 Şub 2010
15,006
543,719
Teksas'ı Tommiks'ten bir adım önde tutmamın nedenidir sevgili büyükbeyazın değindiği taş binalar, mahzenler, garnizonlar...
Bir de özellikle bayan kostümleri çok güzeldir. Avcıların kostümleri ve başlıkları da... Swing'te başlıklar biraz farklıdır. Blek ve avcılarının başlığını daha bir beğenirim. İstanbul'da bir kaç kez o başlıkların tıpa tıp aynısını görmüştüm sokak satıcılarında. Neden almadığıma ben bile şaşırıyorum...
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,396
6,522
Ankara
Şu anda gözümüze hoş görünen o detayların çoğu, estetikten çok zaruretten dolayı vardı. Mesela sevgili Büyük Beyaz'ın bahsettiği "uçak kanadı" gibi görünen pencere detayı:

O zamanlar en zor işlerden birisi büyük cam imalatı idi. Zor bir iş olduğu için de küçük parçaları yan yana dizerek bol çıtalı pencereler elde ediyorlardı.

Bu eserlere bakarken görmediğimizi sansak da beyin onları "sık kullanılmayanlar" klasörüne kayıt ediyor merak etmeyin. Burada olduğu gibi bir mevzu denk geldiğinde de pat çıkartıp ortaya koyuveriyor :)
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,617
İzmir
esseGesse hakkında okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla ekip Blek, Tom Miks ve Swing karakterlerine yoğunlaşmalarının ve güncel zaman yerine western zamanlarını çizmeyi tercih etmelerinin bir sebebi de modern zaman çizimleri için fonda kullanılacak bina, otomobil, yol, köprü, giyim kuşam v.b. için çok fazla araştırma yapmak gerektiğiymiş. Western çizmek adamlarına kolayına geliyormuş. Bol çayır, biraz orman, biraz bayır...
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Son günlerde okuduğum en keyif verici konuydu. Hepinizin değerli katkıları için teşekkür ederim. Bundan sonra okuyacağım maceralarda bu detaylara çok daha fazla yoğunlaşacağımdan emin olabilirsiniz..
 
Üst