Terminator Genysis vs Zagor

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Aşağıdaki yazıda Terminator-Genysis filmiyle ilgili sürprizbozan(spoiler) vardır. Ona göre okuyun arkadaşlar!

Hafta sonu Terminator Genysis filmine gittim. Seriye eklediği yeni bir şey yok ama Arnold'u bir kez daha (yoksa bi kaç kez mi demeli?) T-800 olarak görmek güzeldi. Yapımcılar ne yapsalar da James Cameron'un T1 ve T2'sinin yerini dolduramıyorlar. Yalnız bendemi bir terslik var bilmiyorum ama şu 3D meselesinden hoşlanmıyorum yahu. Baş ağrıttığı kafayı yorduğu bir kenara filmin içine girmeye engel oluyor sanki. Mümkün olsaydı da 2D izleyebilseydim.

Filme O'Brien isminde bir polis karakter eklenmiş. Çok az işlenmiş ama en çok hoşuma giden karakter o oldu. Keşke rolü biraz daha fazla olsaymış.

Filmin bir yerinde Sarah, Kyle Rees'e Gardiyan Terminator'le nasıl karşılaştığını anlatır. Sarah henüz 9 yaşındayken anne babasıyla nehir kenarında sakin mutlu bir yaşam sürmektedir. Bir gün bir baskın yerler. Evleri yerle bir olurken anne ve babası ölür. "Nehirden sıvı metal çıkmaktadır". Baskın esnasında Sarah'ı babası can havliyle nehre atarak katliamdan kurtulmasını sağlamıştır. Baskın sonrası küçük Sarah nehirde yaşam mücadelesi verirken Gardiyan T-800 gelerek onu kucaklayıp götürür. Sonraki hayatında ona babalık yapar. Onu bir savaşçı olarak yetiştirir ve onu "sever".






Beni filmde en çok bu sahne etkiledi. Zira bir Zagor'sever olarak bu sahne bana hiç yabancı gelmedi. Esinlenme değil belki ama insanı heyecanlandıran bir tesadüf.

Küçük Patrick Wilding'in nehir kenarındaki kulübelerinin kızılderililerin baskınına uğraması. Babasının Patrick'i kurtulması için nehre atması. Nehirden Gezgin Fitzy'nin onu alıp bir avcı bir orman adamı olarak yetiştirmesi. Ve nihayet Patrick'in Zagor haline gelmesi filan bir bir aklımdan geçti. Müthiş benzerlik. insanı heyecanlandırıyor.






Selamlar
Lami Tiryaki
 
Son düzenleme:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,133
8,148
İstanbul
Seriye eklediği yeni bir şey yok ama Arnold'u bir kez daha (yoksa bi kaç kez mi demeli?) T-800 olarak görmek güzeldi. Yapımcılar ne yapsalar da James Cameron'un T1 ve T2'sinin yerini dolduramıyorlar. Yalnız bendemi bir terslik var bilmiyorum ama şu 3D meselesinden hoşlanmıyorum yahu. Baş ağrıttığı kafayı yorduğu bir kenara filmin içine girmeye engel oluyor sanki. Mümkün olsaydı da 2D izleyebilseydim.

Kelimesi kelimesine katılıyorum.
Yorumunuz ve ilginç benzetmeniz için ayrıca teşekkürler...
 
Üst