Teks Willer’de kapak çalışmaları, alıntılar ve esinlenmeler

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
72,077
6r00.jpg
1956thesearcherskek.jpg


Çizgi romanlarda kapak alıntılarını son dönem ressamı TEX çizerlerinden Villa'da modaya uydu,tex 600 kapak çalışması İspanyol film afişlerinden esinlenildi.
1956 çekilen ''The Searchers'' bizim sinemalarımızda ÇÖL ASLANI olarak gösterime girdi,o yıllarda çok popüler olan bu film günümüzde'de yerini hala korur.

Yönetmenliğini John Ford’ un yaptığı filmin başrollerinde John Wayne, Jeffrey Hunter ve Vera Miles yer almaktadır.ABD’nin “Ulusal Film Arşivi”nde kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli olduğu için muhafazaya alınmıştır. Irkçı bir savaş gazisinin, yeğenini aramak için çıktığı yolculuk ve bu arayışın zamanla başkalaşmasının konu edildiği filmde John Wayne ilk kez anti-kahraman olarak karşımıza çıkar.
Henüz izlemeyen dostlarımıza kesinlikle izlemesini öneririm.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hozal

Yeni Üye
28 Ocak 2013
50
101
Sayın "vefalı"; Gerçekten iki çalışmada harika...Paylaştığınız için teşekkürler. ÇÖL ASLANI isimli filmin DVD'sini izlemiştim. Hakikaten çok güzel bir film. İzlememiş olanlara mutlaka tavsiye ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.
 

Gabby

Onursal Üye
18 Haz 2012
264
1,450
Tex’in en son çıkan sayısı 635… Çok fazla rakip kahramanın at koşturduğu, Western gibi çokça yazılıp çizilmiş bir alanda 600’lü sayılara ulaşmak şapka çıkarılacak bir yayıncılık başarısı.

2010 yılında yayınlanan bu özel sayı için düzenlenen kapak, yayınevinin bilinçli bir tercihi ve mesaj içerikli... Bonelli , 1948 doğumlu Tex’in artık rüştünü çoktan ispat ettiğini ve tevazuya gerek olmadığını anlatmak istiyor. Verilmek istenen mesaj çok açık:

Çizgiromanın western kralından, sinemanın ölümsüz kovboyuna bir Tex Willer selamı…

Darısı, Tex’in, ‘Koca Dük’lü daha nice 700 - 800’lü dalya kapaklarının başına…
 
12 Şub 2010
15,006
543,755
Tex 'in pozu John Wayne 'den daha güzel:)

Filmde Natalie Wood da rol almış, John Wayne için değil ama Natalie Wood için izlemek isterim bu filmi.

Teks, olağanüstü bir kahraman, Bonelli&Galep 'in en büyük eseri, İtalyanların gurur kaynağı bence.

Elli yıl, yarım yüzyıl hala bir numara olmak inanılır gibi değil.

Sevgili vefalı dostum, teşekkür ediyorum.
 
Üst