Teks Willer’de Aurelio Galleppini kapak çalışmaları,alıntılar ve esinlemeler

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
71,895
100ixi.jpg
100ayhy.jpg


Fransızca ve ispanyolca film afişleri.Altta

100b.jpg
100c.jpg


Aurelio Galleppini tex’in 100 sayı kapağına özel ilgi gösterir. Hollywood sinemasının sert adamı Humphrey Bogart’ın 1951 yapımı olan The Enforcer filminin afişinden esinlenir.
1951 yılında çekilen The Enforcer filmi tekrarı olarak 1976 Clint Eastwood yeni versiyonu çeksede Humphrey Bogart’ın başarısını yakalayamaz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,669
İstanbul
Dikkat, ilgi ve araştırma gerektiren bu türden çalışmalar çok keyifli. Çizgi romanların bu ve benzeri yönlerini, arka planlarını, üretilme öykülerini bilmek, öğrenmek ya da hakkında konuşmak çizgi romanı indirip okumak kadar değerl ve keyifli.

Teşekkürler, abi.
 
12 Şub 2010
15,006
543,638
Çizgi roman senaryolarının çok büyük oranda filmlerden ve romanlardan geniş ölçüde esinlenme ile yazıldığını görüyorum. Çizgilerde de esinlenme oranı çok büyük. Bunları doğal karşılamak gerektiğini anlamış durumdayım.

Lakin bu esinlenmelerin taklit seviyesinde olması gerçekten büyük hayal kırıklığına neden oluyor. Sevilen, sayılan, hayranlık duyulan sanatçılara olan bakış açımızın değişmesine neden oluyor.

Esinlenme ve taklit konularında uzman olan çizgi roman dostu sayın gaby 'nin kıyaslamalı, somut örnekli koca bir cilt tutan yüzlerce sayfalık Suat Yalaz-Karaoğlan ile yabancı kaynaklı çizgi romanlar karşılaştırmalı eserini ( maalesef yayınlanmış değil ) okuduğum zaman duyduğum şaşkınlığı ve uğradığım hayal kırıklığını anlatmam mümkün değil.

Sevgili vefalı dostumun açmış olduğu bu konu, Diyardaki çok büyük bir eksikliğe işaret ediyor. Bu konunun sabit bir başlıkta açılmasını ve benzer örneklerle zenginleştirilmesini çok arzu ederim.

Çizgi Diyarı yönetimine saygı ile arz ederim.

Tüm Diyara iyi bayramlar:)
 
Üst