Fantastik Dörtlü çizimlerinde Stan Lee'nin Jack Kirby'i değişikliklere zorlaması...

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,202
Burada pek esinlenmeye girmese de konumundan dolayı Stan Lee'nin Jack Kirby'i değişikliklere zorlamasından söz edeceğim.

Kara Panter olarak bildiğimiz karakter T'Challa, Jack Kirby tarafından "Kömür Kaplanı" olarak yaratıldı. Kostümünde kaplan şeritleri vardı ve yüzünün alt kısmında maskesi yoktu. Stan, Jack'e adını "Kara Panter" olarak değiştirmesini, kostümü tamamen siyah yapmasını ve tam bir yüz maskesi eklemesini söyledi. Pek çok Stan taraftarı bunun büyük bir gelişme olduğunu söylüyor. "Kömür Kaplanı" nın aptalca geldiğini ve yeni kostümün havalı olduğunu söylüyorlar. Bu elbette bir fikir meselesidir. Ancak değişikliklerle ilgili ciddi sorunları görmezden gelemeyiz. Mesela Jack'in özgün tasarımı T'Challa'nın yüzünü gösterirken, Stan örtbas etmesini istedi. Böylece Jack T'Challa'ya yarım maske verdi. Fakat Stan, T'Challa'nın yüzünün tamamen kaplanmasını ve yeniden çizilen bir kapağın olmasını istedi : yeni kapak, T'Challa'yı arka plana itiyor.

ff52-cover-comparison.jpg


Yüzünü neden kapatıyorsun? Belki de gizli kalmak için... Belki de gizemli bir adam olduğu için? Fakat Black Bolt da öyleydi, Gorgon, Galactus, Gümüş Sörfçü ve hemen hemen her Kirby karakteri.

Sadece siyah adamın yüzünü gizlemesi gerekiyor. Niye ya? Ne zaman çizgi romanlar siyah bir karakter gösterseler (bu dönemde), şikayet mektupları almışlardır.

ff52-panther-design.jpg


Burada iki "kara panter" karakterimiz var ve aradaki tek fark, tamamen Stan Lee, diğeri ise Jack Kirby'li Stan Lee. Stan Lee karakteri insanları korkutmak için kostüm giymiş bir adam. Anında unutuldu. Ama karışıma Kirby ekleyin ve tarih yazan (ilk siyah süper kahraman), zengin ve büyüleyici bir hikayesi olan, yıllar boyunca kendi çizgi roman başlıklarını destekleyen ve büyük bir Hollywood filmi olan bir karakterimiz var. Temmuz 2016'da).


Şimdilerde ise işler tersine döndü artık beyaz kahramanlar bile siyah olmaya başladı... ikinci FF filminde olduğu gibi...

ff3_changes_from_whatifkirby_com.jpg


FF 3'ten orijinal bir sayfadır. Olağandışı bir şekilde "lütfen ters çevir" işaretini ve arkadaki Stan'dan gelen notları içerir.
 
Üst