Green Arrow Başkan Trump'a Karşı

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
DC Comics'in Green Arrow Rebirth serisini yazan Benjamin Percy çok iyi işler çıkartıyor. Kahramanın Dokuzuncu Çember isimli örgüt ile mücadelesi ilk sayıdan bu yana çok güzel kurgulanarak okuyucuyu sıkmadan devam ediyor. Serinin 26. sayısında başlayan Gezgin Kahraman isimli hikayede Green Arrow Dokuzuncu Çemberin izini ülke çapında sürmeye başlıyor. Bu hikayede Green Arrow DC'nin büyük karakterleri ile ortak maceralar yaşıyor.
28. sayıda Green Arrow Metropolis'e konuk oluyor. Dokuzuncu Çember ile bağlantı kurduğu Lex Luthor'un odasına dalıyor. DC'nin en büyük kötü adamlarında olan Lex, DC evreninde aynı zamanda bir çok iş kolu ile ilgilenen Lexcorp isimli holdingin patronu. Hem kötü adam olup hem de holding patronu olarak Amerika'ın patronluktan başkanlığa transfer olan Trump ile yakın olmaması düşünülemez. İşte biri hayal ürünü biri gerçek olan iki kötü adam DC sayfalarında böyle buluştu. DC Comics Green Arrow #28. sayıda Başkan Trump hakkında düşüncelerini bu şekilde göstermiş oluyor.
GA_28_2.jpg

Yukarıdaki panelde Lex'in masasındaki fotoğrafa dikkatle bakın.

Başkan Trump, Amerikalı aşırı milliyetçilerce destekleniyor. Kendisi de yabancı düşmanı olduğu gibi bir çok kereler İslam karşıtı olduğunuda beyan etti. Bu tutumu yine DC Comics yazarı Percy tarafından Green Arrow Rebirth'ün 30. sayısında eleştirildi. Sayının başlangıcında her kesimden insanlar korkularından bahsediyor. Aşağıdaki panelde baş örtülü orta doğu kökenli bir kıza bağıran aşırı milliyetçiler çizilmiş. Kızın konuşma balonunda ''Başkandan korkuyorum.'' yazıyor.
GA_30_1.jpg


Çizgi roman okumak sadece boş vakitleri değerlendirmek demek değildir. Aynı zamanda oldukça öğreticidir.
 
Son düzenleme:
Üst