scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Will Eisner - Comics & Sequential Art
Principles and Practices from the Legendary Cartoonist
Comics ve Ardışık Resimler Sanatı
Efsanevi Çizgi Romancıdan Prensipler ve Uygulamalar
2000 (İlk baskı 1985)
Poohoyse Press, Florida
166 sayfa, 40 MB, pdf


file



"The Spirit"in yaratıcısı Amerikalı ünlü çizer "Will Eisner"i (1917-2005) tanımayan yoktur. 1978 tarihli "A Contract with God" ("Tanrıyla Bir Anlaşma") adlı kitabıyla çizgi roman endüstrisinde "grafik roman" teriminin resmen kullanılmaya başlamasını da o sağlamıştı. Eisner New York'ta "Güzel Sanatlar Okulu"nda konusuyla ilgili dersler de veriyormuş. Aynı zamanda bir yayıncı olan Eisner çizgi roman teknikleri ve teorisiyle ilgili kitaplar da yazmış. Bu kitaplar öğrencileri ve çizgi romanla uğraşanlar tarafından başvuru kitabı olarak kullanılıyormuş. Burada sunulan kitap "Comics & Sequential Art" ("Comics ve Ardışık Resimler Sanatı") ilk kez 1985 tarihinde yayımlanmış ve takip eden yıllarda çok sayıda baskı yapmış. Burada gördüğünüz 2000 tarihli olan 19'uncu baskısı. Kapağı eksikti. Kapağı ve diğer alternatif kapakları (başka baskılara ait olan bu kapakları 3. sayfada göreceksiniz) netten bulup pdf dosyaya ekledim.

Bu öğretici başvuru kitabını çizgi romanla uğraşan tüm diyardaşlar arşivlerinde bulundurmalı. Yararlı olması dileğimle, saygılar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
Sevgili dostum, ne diyeceğimi bilemiyorum...
Harika kitaplar bulup paylaşıyor ve diyarımızın zenginliklerine zenginlikler katıyorsunuz...
Her ne kadar İngilizcem olmasa da paylaştığınız kitapları özenle inceliyor ve saklıyorum...
Hele ki bir önce paylaştığınız "Writing and Illustrating the Graphic Novel" adlı kitap sadece sayfa tasarımı ile bile dört dörtlüktü...
Nasıl yanıyorum şu dil bilmemezliğime... :(
Ellerinize sağlık... Her şey için çok teşekkürler...
 
Üst