Writing and Illustrating the Graphic Novel

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Writing and Illustrating the Graphic Novel
Grafik Roman Nasıl Yazılır, Çizilir
Daniel Cooney
Barron's Educational Series, 2011
İngilizce, 160 sayfa, pdf


Writing_and_Illustrating_the_Graphic_Novel_Dan.jpg

(MediaFire)

Writing_and_Illustrating_the_Graphic_Novel_Dan.jpg


"Kendi grafik romanınızı ya da çizgi romanınızı yaratmak için mükemmel bir sanatçı olmanız gerekmiyor. Bu kapsamlı el kitabı, aklınıza gelen bir hikaye fikrini baştanbaşa resimli ve görsel olarak çok inandırıcı ve etkili bir çizgi romana dönüştürmeniz ve onu internette veya basılı formda yayınlatmanız için bilmeniz gereken her şeyi anlatıyor." Kitabın arka kapağında yazanlar bunlar.

Nasıl karakter yaratılır, olay örgüsü nasıl oluşturulur, hikayeye nasıl drama ve gerilim katılır, sayfa düzeni, panel, yazı başlıkları, konuşma balonları nasıl oluşturulur, panel geçişleri, bakış açıları nedir, temel çizim teknikleri, kurşunkalem çizim, çinileme, renklendirme ve dijital rendering vs nedir hepsi bu kitapta ders verir gibi anlatılmış. Bu bol resimli kitabı yazan "Daniel Cooney" hem çizgi roman çizeriymiş hem de "San Fransisko Üniversitesi Sanat Akademisi"nde bu konuda dersler veriyormuş.

 
Son düzenleme:

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,043
20,201
Kamlançu
İşte bu! Hayal gücü olan, yazmak ya da çizmek isteyen herkesin okuması gereken bir eser. Ama ne yazık ki İngiliççe. :)

Bunu ne zaman Türkçe görebiliriz acaba? Güzel birkaç hikaye yakaladığıma inanıyorum, ama kağıda dökerken konu sürekli yön değiştiriyor. Bunun gibi bir şeye ihtiyacım var. Çevrilirse eğer balonlamasını yaparım bunun. :)

Teşekkürler Scanfan. Büyüksün vesselam.
 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
Sevgili Scanfan dostum, yine araştırmışsın, bulmuşsun ve paylaşmışsın. Muhteşem bir kitap ve sevgili Shoryuken'e katılıyorum; keşke Türkçe olabilseydi de baştan sona satır satır okuyabilseydim bu eseri... Tam da yeni bir proje üzerinde çalışmaktayken ne kadar da işime yarardı...
Neyse, siz okur ve önemli saydığınız kimi yerlerini özet olarak da olsa bizimle paylaşırsınız artık... :)
Selamlar, sevgiler, saygılar...
 
Son düzenleme:
Üst