The League of Regrettable Superheroes

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

The League of Regrettable Superheroes
Acınacak/Ayıplanacak Süper Kahramanlar Ligi
İngilizce, Quirk Books
Jon Morris
445 sayfa, 28 MB, epub


Morr_n_kapak.jpg



Superman, Batman, Örümcek Adam gibi inanılması güç, akla yakın olmayan marifetlerle donatılmış süper kahramanlar çizgi roman severler tarafından hemen benimsenmiş ve bunların yer aldığı comicsler çok uzun yıllar boyunca milyonlarca baskı yapmıştı. Bunların yanı sıra bir de iyi düşünülmeden ortaya atılmış, yarım yamalak hazırlanmış tuhaf, saçma sapan süper kahramanlar gelip geçmiş comics dünyasından. Aceleye getirilmiş gibi duran bu comics'ler haliyle kısa ömürlü olmuşlar ve çizgi roman dünyasında bir iz bırakmamışlar. Araştırmacı yazar "Jon Morris", "acınacak, ayıplanacak süper kahramanlar" olarak nitelendirdiği bu tuhaf kahramanlardan 100 tanesini bulup çıkartmış ve bir başlık altında toplamış. Bu anormal kahramanların adlarından bile acayiplikleri anlaşılıyor: Doctor Hormone, Kangaroo Man, Doll Man (Bebek Adam), Moon Girl (Ay Kızı), Zippo vs. (Sanki çok tutulmuş olanlar düzgün ve mantıklıymış gibi!) Kitap hem hardcover baskılı formatında hem de kindle için olan formatta piyasaya verilmiş.

"Savaş Bakanı"nın kulaklarına dikkat! (sağda)
Morr_9781594747830_epub_097_r1_horz_vert.jpg


Yeni açılan "Çizgi Roman ve Karikatür Hakkında İnceleme Kitapları" bölümünün altını doldurmak için bu türden ilginç kitapları arıyordum ki buradaki kitaba rastladım. Ne yazık ki sevmediğim bir format olan "epub" formatındaydı. Online format çeviren siteler var, oradan epub'u jpeg formatına çevirince 2 hata, bir de istenmeyen bir durum ortaya çıktı: İlk hata 20-30 sayfanın atlanmış olması. İkinci hata da sayfa sırasının karışık olması. İstenmeyen durum da 650 MB gibi devasa bir hacmin ortaya çıkmış olmasıydı. Bir de kitapta sayfa numaraları olmayınca sayfaları uygun sıraya sokamadım. jpeg'leri küçültünce de kalite bozuluyordu. Bunun üzerine ben de CBR formatından vazgeçtim ve epub'u online olarak pdf'ye çevirdim ama kalite kaybı onda da ortaya çıktı. Kaliteyi bozmamak adına sadece epub olarak sunuyorum. Siz isterseniz jpeg'e çevirip 600 MB olarak muhafaza edebilirsiniz.

epub formatının aksayan yönleri: Taşınabilir cihazlarda okuma kolaylığı sağlasa da epub'un sevmediğim yönleri çok. Örneğin sayfa numaraları yok. İstediğim bir sayfaya numarasını vererek gidemiyorum. Dosya içindeki görüntüleri toplu olarak dışarıya alamıyorum (tek tek alınabiliyor), dosya üzerinde değişiklik, editing mümkün değil (not alma, üstünü çizme), dosya içinde arama yapamıyorum, kaydırma çubuğu yok vs vs. Daha aklıma gelmeyen onlarca sevmediğim yönü var epub'un. En azından Firefox'un epub okuyucusunda bu böyle. Belki başka okuyucular farklıdır. pdf çok daha esnek bir yazılım bence.

Kitabın yararlı olmasını diliyorum.

 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,619
hiçbiryerde :)
Sevgili Büyük Beyaz'ın Bilinmeyen Kahramanlar Projesi
sanırım bu kitaptakilere benzer bir kaç yüz kahramana
ulaşmıştır. İncelemek lazım..
Tablette epub kullanırken istediğimiz sayfaya gitmek
çok zor değil bildiğim kadarıyla. Fakat çok ta yorum
yapmayayım, fazla kullanmadığımdan emin değilim.,
Teşekkürler üstadım.
 
Üst