Ortadoğulu 5 süper kahraman.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,946
denize sıfır
DC ve Marvel evrenlerinde neden bütün kahramanların Amerikan olduğu konusu her zaman aklımıza takılmıştır ancak gerçek böyle değil. DC ve Marvel evrenlerinde Ortadoğulu bir çok süper kahraman bulunuyor. İşte bunlardan en öne çıkan 5 süper kahraman.

d67ct5mko0dqw8e45.jpg

d67cvpl8ibdv9aik5.gif


d67cx92vylw42oktx.jpg


Hepsi Amerikan Olacak Değil Ya! İşte Ortadoğulu 5 Süper Kahraman

Mısırlı Black Adam, DC evreninde zaman zaman bir süper kötü, zaman zaman da bir anti-kahraman olarak karşımıza çıkıyor. Black Adam, 5000 yıl önce büyücü Shazam tarafından 6 Antik Mısır tanrısının güçleri verilmiş bir Antik Mısır prensidir. DC evreninin en güçlü kahramanlarından biridir. Öyle ki DC'nin World War Three serisinde bütün süper kahramanları alt etmiş ve milyonlarca insanın da ölümüne sebep olmuştur.

Black Adam, çizgi roman sayfalarından çıkarak beyaz perdeye de gelecek. 2019 yılında gösterime gireceği açıklanan Shazam! filminde Black Adam rolünü Dwayne Johnson'un oynaması bekleniyor.

Marvel'in ilk müslüman karakteri; Ms.Marvel

d67cykoclqprl1enp.jpg

Hepsi Amerikan Olacak Değil Ya! İşte Ortadoğulu 5 Süper Kahraman

New Jersey'de yaşayan Pakistanlı Kamala Khan şekil değiştirme yeteneğine sahip bir genç kızımızdır. En işe yarayan süper yeteneklerden birine sahip olan Kamala, aslında Inhuman genlerine sahip olduğunu da keşfeder. Marvel evreninin ilk müslüman süper kahramanı olan Kamala, idolü Carol Danvers'in anısına sahne adı olarak Ms. Marvel'i seçer. Kırmızı mavi ve ortasında sarı bir şimşek olan kostümünü de üzerine geçiren Kamala artık kötülerle savaşmaya hazırdır.

Ms. Marvel, bilim kurgu, fantastik eserler için verilen en değerli ödüllerden Hugo ödülünü de almış bir hikayeye sahip. Ms. Marvel'in 1. sayısından 11. sayısına kadar sayılarını bir araya getiren No Normal kitabı 2015'te düzenlenen Hugo ödüllerinden 'en iyi grafik roman' ödülüyle döndü.

Green Lantern Corps üyesi bir Lübnanlı; Simon Baz

d67czl4d0m5vwrrsl.jpg


Green Lantern Corps. DC evreninin en önemli parçalarından birisi. Bu topluluk bütün bir evreni koruma görevini üstlenmiş bir polis örgütü. Bu nedenle her dönemde farklı farklı insanların Green Lantern olduğunu görebiliyoruz. DC'nin New 52 evreninde ise Green Lantern olarak karşımıza Lübnan asıllı Simon Baz çıkıyor.

Simon Baz, Amerika'da yaşayan henüz 10 yaşında ufak bir çocukken 11 Eylül olayları yaşanır. Bu yaşından itibaren müslüman olduğu için ayrımcılık görmeye ve toplumun dışına itilmeye başlanır. Yetişkin Simon en sonunda işten de çıkarılır ve o çaresizlik içinde araba hırsızlığı yapar. Aslında hiçbir süper gücü olmayan sıradan bir inasanken ve suça itilmişken Green Lantern Corps Simon'la iletişime geçer ve artık yeni Green Lantern Simon'dur.

X-Men'de bir Afgan; Dust
d67d0okfcz76p860l.jpg


Asıl adı Sooraya Qadir olan Afgan Dust, ilk olarak New X-Men serisinde görülmüştür. Sooraya bir köle taciri tarafından saldırıya uğrar, peçesini çıkarmaya çalışan köle tacirine içgüdüsel olarak süper güçleriyle saldırır ve süper kumuyla adamın derisini yüzer. Olaydan haberdar olan X-Men ekibi, Afganistan'daki bu mutantı kurtarır ve Amerika'ya götürür. Sooraya namı diğer Dust, Xavier Ensitütüsünde gücünü kontrol altına alma konusunda eğitim almaya başlar.

En güçlü X-Men karakterlerinden biri olan Dust, hemen hemen bütün mutantların gücünü yok eden Scarlet Witch eylemlerinden sonra gücünü koruyabilen nadir mutantlardan biri oldu. Kendine Marvel çizgi romanlarında daha fazla yer bulacağı kesin olan Dust, şu anda Young X-Men üyesi.

 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Batman bir de espri yapıyor..
Yeniçeri Batman'e general'in nerede saklandığını öğrenip öğrenmediğini soruyor, Batman de "Öğrendim BATMAN'da diyor..., Wonder woman'da şaşırıyor...
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,677
İstanbul
Arka Bahçe Yayıncılık tarafından çıkarılan Yeniçeri kitabı uzun süredir sesini duyamadığımız altay1944 dostumuz tarafından paylaşılmış, aynı eserin çeviri-balonlaması da sevgili cobra tarafından yapılmıştı.

İlginç konu için teşekkürler, sevgili Ali.
 

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,695
99'lulara burada zaten Sayın "The_DarknesS" tarafından değinilmiş:
http://www.cizgidiyari.com/forum/kahramanlar-dergiler-turler-ve-inceleme-kitaplari/18254-99.html

Bunun dışında, burada da Sayın "vakanüvis" kapsamlı bir "müslüman kahramanlar" listesi hazırlanmış:
http://www.cizgidiyari.com/forum/ka...-comics-dunyasinin-musluman-karakterleri.html

Bunlardan ayrı olarak, bir de 2004-2005 yıllarında Mısır'da bir yayinevi, dini pek ön planda tutmadan, daha ziyade arap ulusculuğuna - veya arap alemi ulusculuklarına - dayanan bir seri çıkarmıştı. Dört kahramandan oluşuyordu. Marvel/ DC'ye benzer formatta defter-albüm olarak iki haftada bir yayınlanıyor ve kahramanların maceraları dönüşümlü olarak sunuluyordu (yani örneğin "A kahramanının" serüvenleri birinci besinci dokuzunucu onücüncü vs. sayıda çıkıyordu). Toplam otuz civarında sayıları çıktı. Öykü yazarları Mısırlı, çizerleri ise az çok işinin ehli "ecnebîler" idi.

akc.jpg



1. Celile: Hikayesi 2055 yılı nükleer faciası sonrası apokaliptik bir gelecekte geçiyor. Celile, nam-ı diğer "Tüm Dinlerin Başkentinin Koruyucusu", Filistin kökenli bir bilim kadınıdır, ayrıca atom bombası patlamasının etkisi sayesinde doğaüstü güçlere sahiptir: radiyasyon ona tesir etmiyor, uçabiliyor, duyuları aşırı keskin ve yumruklarından güç şimşekleri/ışınları çaktırabiliyor. Kudüs ve civarı kötülerle cedelleşir.

2. Rakan: Hikayesi, 12./13. yüzyilda ve bugünkü Irak ile Orta Asya arasında gecer. Kahramanın hem görünüşü, hem de öyküsü, "Conan"'dan esinlenmedir gibi; hikaye, daha çok "fantasy" janrına çalıyor. Rakan, nam-ı diger "Tek Savaşçı", Irak'ın bir köyünde doğar, çocukluğunda Moğollar(!) köyü istila eder ve ailesi dahil, tüm köy halkını yok eder, o ise tek başına kurtulur. Çok güçlüdür, "ölüm vuruşu" tekniklerini ve kılıç kullanmasını çok iyi bilir, ama doğaüstü güçleri yoktur. Anakronik olarak, yoldaşı bir "smilodon" (kılıçdiş)dir. Haçlılar, sihirbazlar, canavarlar ve intikam almak için peşlerini birakmadığı Moğollarla boğuşur.

3. Zeyn: Hikayesi şimdiki zamanda geçiyor, ama ağırlıklı olarak Eski Mısır'a dayanıyor. Zeyn, nam-ı diğer "Son Firavun", adi üstünde en son Mısır firavunun oğludur, bir sihir sayesinde ölümsüzdür. Acıya karşı dayanıklılık ve kendini iyileştirme gücü vardır, gizli firavun döneminden kalma dövüş tekniklerine ve tıp bilgisine sahiptir. Eski Mısır mirasına göz koyanlar ve o eski çagdan kalma veya gelme kötü varlıklarla savaşır.

4. Âye: Hikaye, bugünkü zamanda veya yakın gelecekte geçer. Âye, nam-ı diğer "Gölgeler Kraliçesi", Kuzey Afrika'lı genç bir hukuk öğrencisidir. Öğrenciliği sırasında eşkiyalar babasını öldürür, haksız olarak annesi suçlanır ve mahkum edilir. Bundan böyle motorsikleti ve kırmızı burnuzvari peleriniyle Kuzey Afrika'yı gezer, kötülere rastladığı yerde onları haklar. Doğüstü güçleri yoktur. İleri zeka sahibidir, döğüş tekniklerini iyi bilir, ninja tarzı gizlenip görünmeme kabiliyetine sahiptir, ayrıca elleri her türlü mekanik elektronik alet edevatı tamir veya yeniden inşasına da yanaşır.
 
Son düzenleme:
Üst