İlginç Bir Yazı

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,654
22,313
Adana
Yazının içeriği, Comics kahramanlarına farklı bir perspektiften bakmamızı sağlıyor... Özellikle istenilen algıyı yaratmak amacıyla, bu süper kahramanları ve hikayelerini kurgulamak son derece mantıklı geliyor... Ve bu konuda da kimse ABD'nin ve Yahudi toplumunun eline su dökemez...
Çok güzel paylaşım için, teşekkürler sevgili Serdary67...
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
Yazı Süpermen'in yaratıcıları Schuster ve Siegel'in devlet yanlısı olduğu ön kabulüne dayanarak yazılmış. Oysa Süpermen yaratıldığı büyük buhran yıllarında devlet görevlilerinin ezdiği yurttaşları kurtarmak, hatta hapisten kaçırmak gibi işler de yapmıştır. Süpermen ancak 2. dünya savaşında Amerikan devleti ile ortak hedeflerde birleşmiştir.

Yahudilik durumu da fazla zorlama... Zira aslında Clark Kent-Süpermen ikilemi, modern dünyanın devasa dişlileri arasında önemsizliğini hisseden modern insanın, bir gün yeteneklerinin herkes tarafından anlaşılacağı umudunu temsil eder. (Bizde bu 'dönüşüm muhteşem olacak' şeklinde ifade ediliyor)Kaldı ki çizgi romanın-neredeyse tüm çizgi romanların-hedef kitlesi ve temel okuru da bu kesimdir. Yahudiler değil...

Elbette Yahudilik, toplum içinde dışlanmışlık olarak da okunabilir ama bunun için biraz daha olanakların zorlanması gerekiyor.

Öte yandan daha yakından bakarsanız, yazıyı yazanların kendi güncel yaklaşımlarını doğrulamak için bağlamı araçsallaştırdığını da görebilirsiniz bence...
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,948
ordu-turkey
Hüseyin abim sen de haklısın ama yazı zaten biraz da komplo teorileri üzerinden yazılmış bir yazı zaten önemli olan kafalar da bir acaba sorusu yaratabilmek.
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
Serdary 67 doğru söylüyorsunuz... Çizgi romana dikkat çektiği için aslında yazıdan şikayetim yok. Sadece konfeksiyon bir düşünce kalıbını olduğu gibi kabul etmeyelim yeter diye düşünüyorum... Belirttiğiniz Acaba sorusu önemli... Hep bir kenarda durmalı.

Öte yandan ister olumlu, ister olumsuz olsun, Çizgi dünyası üzerine yazılması toplamda mutlaka bir yarar sağlar. Hatta belki olumsuz yazılar daha da fazla yarar sağlar. Zira ben de herkes gibi çocukluğunda çizgi roman okuyor diye büyüklerden takaza görüp, inadına okumayı sürdürenlerdenim.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,984
denize sıfır
Yazıyı beğendim güzel işlemiş. Ama yazının içine serpiştirdiklerini de iyi kurgulamış sonuna dek okudum.
Keşke biraz daha yalın olsaydı.:)
 
Üst