Bir pazar kahvaltısı... Nihal ÖZTOPRAK

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Bir pazar kahvaltısı... 8 Ekim 2015 habertadında.com



Bütün bir haftanın koşuşturması, stresi, yoğunluğu ardından bir pazar kahvaltısı organizasyonuna dahil olmak haftasonu planlarının arasında olabilir. Hiç tanımadığınız insanlarla bir araya gelecek olmak, üstelik organizasyonun amacı doğrultusunda katılımcıların çoğu ile ortak konu üzerinde buluşmuyorsanız, bu kahvaltı ilginizi çekmeyebilir.
Organizasyonu düzenleyenler Çizgi Diyarı yöneticileri, katılımcılar, çizgi roman yazar ve çizerleri. Benim bu dünya ile tanışmam, bir kaç yıl öncesine dayanıyor. Küçük çaplı yemeklerinde, toplantılarında, hiç ilgim olmadığı halde, oturup merakla dinleyip, sohbetlerine katılıp keyif aldığım güzel insanların diyarı. Ortalama yaşları 45-50, bunu neden belirtiyorum; küçükken hepimiz çizgi roman okumuşuzdur, kitaplarının arasına koyup, gizli gizli okuduğunu söyleyen bir nesil de var. Süper kahraman filmlerini hala bile ilgiyle, severek izliyor bir çoğumuz.
Peki bunların yaratıcılarını, ilk çizgiye düşmüş suretlerini, sonrasında daha kaç çizerin, kaç kahraman yarattığını, çizgileriyle, konusuyla bize nasıl farklı dünyalar sunduklarını merak edip takip ettik mi?
Çocukken, yakalanmayı göze alarak okuduğumuz çizgi romanlarımız, büyüyünce sadece çocuklarımıza vermeyi uygun gördüğümüz masallar olarak raflarımızda mı kaldı yada elimizden ne zaman çıkardığımızı unuttuğumuz anımız mı oldu?
Güzel güneşli bir pazar kahvaltısında, bir araya gelmiş, belki birbirlerini ilk kez görmüş ya da bu çizgi diyarı ailesinin yeni ferdi olmuş insanlar, aynı konudan, ortak duygularla, sevinçle ve hala çocukluklarındaki aşkı terk etmeden heyecanla konuşuyorlar. Konu çizgi romanın dünü, bugünü ve geleceği. Forumu ayakta tutanlar, Çizgi Diyarı'nın gönüllü kadrosu. Tamamen kendi imkanları ile forumlarının devamını sağlıyorlar. Elinize geçmesi mümkün olmayacak çizgi romanları, sevenleri için tarayıp, çevirip, temizleyip balonluyorlar. Fırsat buldukça değil, fırsat ve zaman yaratarak organizasyonlar düzenleyip sık sık bir araya geliyorlar.
Çocukluğu çizgi romanla, gençliği klasiklerle, olgunluğu felsefe ve tarihle geçirip orta yaş sonrasınıda 'zaman bulamıyorum' deyip hiç okumamakla eşleştirdik. Elbette insan değişir, her yaş ayrı hobisini geliştirir. Bir zamanlar keyif aldığı, kendi dünyasını aydınlattığını düşündüğü çizgiler, yazılar artık aynı duyguları hissettirmiyor olabilir. Belki büyüdüğümüz zaman yani şu anda, bu çizgilere bir şans verip elimize almalıyız. Okuyup inceleyip çocukluğumuzda yakaladığımız duyguyu, yetişkinliğimizle pekiştirip daha fazla farkında olarak tadına varabiliriz

Nihal ÖZTOPRAK (Sevgili yöneticimiz comedian'ın eşi)
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
Nefis bir yazı olmuş, büyük bir zevkle okudum.
Sevgili Nihal kardeşimizin bu yeteneğini keşfetmiş olmanın keyfi de cabası
Çok hoş bir sürpriz oldu
Karargahın böyle yazıları bir şekilde şeref defterimizde arşivlemesini, hatta etkinliğe katılan ustaların anı defterindeki yazı ve çizimleriyle aynı yerde muhafaza etmesi güzel olur bence
Teşekkürler sevgili Nihal, tebrikler sevgili Yusuf
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,011
İstanbul
Benim gibi çizgi roman seven, çizgi romana gönül vermiş dostlarımla bir araya geldiğim Çizgi Diyarı etkinliklerine zaman zaman eşi, arkadaşım Yusuf ile katılan sevgili Nihal'in dışarıdan bir gözle bize ve çizgi romana bakışını ifade eden güzel bir yazı. Teşekkürler sevgili Nihal.

Gerçekten çok beğendiğim yazıyı yukarıdaki ifade ile facebook sayfamda paylaştım.
Tekrar teşekkürler sevgili Nihal.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
25,910
ordu-turkey
Öncelikle bir erkek için en büyük şans onu anlayacak ve destekleyecek bir hanımdır.Comedian kardeş dünyanın en şanslı insanı bence bu konuda.Çünkü çizgiroman konusu kadınlar için daima uzak durulan bir konu olmuştur bu ülkede kendi annelerimizden hatırlarız hep ama nihal hanım ender kalitede bir hanımmış.Yazı çok duygu dolu ve bence bir erkeğe eşi tarafından verilecek en güzel hediye diye düşünüyorum.
 
Üst