Wolverine'nin Ölümü (Death of Wolverine)

heeman59

Yeni Üye
6 Kas 2014
6
123
.....

Wolverine, Marvel Comics tarafından yaratılmış, yayınlanan çizgi romanlarda süper kahraman olarak beliren bir kurgusal karakterdir. James Howlett ismiyle doğmuş fakat Logan olarak tanınmıştır. Len Wein, John Romita Sr., Herb Trimpe tarafından tasarlanmış ve yaratılmıştır. Köken olarak sansargillerden gelmektedir ve bu yüzden ellerinde üçer tane kemikten pençe bulunur.

Marvel Dünyası'nda birçok çizgi romanda bulunmuştur. Başlıca, X-Men, (New) Avengers, Incredible Hulk, Secret Defenders, Alpha Flight, Weapon X, HYDRA, S.H.I.E.L.D. gibi grup ve çizgi romanlarda yer almıştır.

Wolverine, X-Men'e; "All New, All Different" başlangıcında; Giant-Size X-Men' çizgi romanının birinci sayısında katılmıştır (Mayıs 1975). Wolverine, Vietnam Savaşı sonrasında; popüler Amerika'n kültüründe otoriteye uymayan, kahramanlık karşıtı bir karakter olarak gözükmüştür. Öldürücü ve zalim gücü de 1980'lerin sonuna doğru tüm çizgi roman anti-kahramanları tarafından kullanılmıştır.

Sonuç olarak; X-Men markasının en fazla ilgi gören kahramanı olmuştur. Kendine özgü çizgi romanı 1988'de çıkmış ve birçok çizgi filmde, video oyunlarında ve filmlerde yer almıştır. Hugh Jackman'ın X-Men filmlerinde canlandırdığı Wolverine; ilk filmin ardından izleyenleri tarafından en beğenilen karakter olmuş ve diğer iki filmde de ana karakter olmuştur.

Özellikleri
Bir mutant olan Wolverine, hayvani his ve reflekslere ayrıca kendi kendini iyileştirme özelliğine (hayatta kalma özelliği de denebilir) sahiptir. Bu sayede alabileceği tüm yaraları kendiliğinden iyileşir (Zihinsel yaralar da dahil olmak üzere). Bu iyileşme özelliği sayesinde; Weapon-X tarafından bir süper asker olması için tüm iskeleti neredeyse parçalanamaz bir metal olan Adamantium ile kaplanmıştır. Operasyon sırasında kemikten olan keskin pençeleri adamantium ile kaplanmış ve bunun sonucunda Wolverine yenilmez olmuştur.Bu pençeler demiri bile kesebilecek niteliktedir. Pençelerinin kesemediği bilinen tek nesne ise Kaptan Amerika'nın kalkanıdır. (Fakat Ultimate Wolverine vs Hulk adlı bir çizgi roman serisinde Adamantium metali parçalanmıştır. Ve başka bir seride ise Magneto tarafından Adamantium iskeleti yerinden sökülmüştür ve böylece Wolverine eski kemik formuna dönmüştür.) Ayrıca, yumruk yumruğa dövüşte de tam bir ustadır.Özel mutantlardan oluşan bir takım kuran ve bu takımdan daha sonra ayrıldığı için Albay Striker bunu hazmedememiş ve kafasına Adamantium kurşunu ile ateş edildildiği için hafızası kaybolmuştur. X-Men Origins: Wolverine filminin hikayesine göre: (üvey)Ağabeyi Victor Creed de (nam-ı diğer Sabretooth) tıpkı Wolverine gibi hayvani his ve reflekslere ve de kendi kendini iyileştirme özelliğine sahiptir. Ayrıca Victor'ın kaplan gibi tırnakları vardır. Wolverine ismini ona karısı önermiştir. Kendi kendine iyileşme özelliği sayesinde hem Wolverine'nin hem de Sabretooth'un hücreleri sürekli kendini yenilemektedir. Bu yüzden asla yaşlanmazlar. Ağabeyi Victor'la beraber sayısız savaşa katılmışlardır. Hafızasını kaybetmesi üzerine ağabeyi, arkadaşı Gambit'i, katıldığı gizli devlet örgütlerini unutur ve kısa süre sonra X-Men'e katılır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Konu ve içerik çok güzel, ayrıntılı olarak açıklamışınız..
Ancak sitemiz üzerinden başka bir site ya da blog'a link verilmesi kurallarımıza aykırı..
Bu nedenle verdiğiniz link tarafımdan silinmiştir.
 
Üst