Bilin Bakalım...

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,944
23,718
Kıbrıs
Haftasonu hafızalarınızı tazeleyecek,belki de biraz araştırma yapmanızı gerektirecek 20 soru hazırladım.Ben,bildiğiniz gibi fumetticiyim.Marvel,comics karakterleri için Mazlum Akın'ın "Çizgiroman Sözlüğü"adlı kitabından yararlandım.Eğer beğenirseniz Teks,Zagor,Kaptan Swing gibi çizgiromanlardan sorularla devam edebiliriz.
Bilin Bakalım!
1.Giancarlo Berardi tarafından yaratılan ,New Jersey savcılığında görevli kadın kriminolog?
2.Ailesi Amerikalı askerler tarafından katledilen,Arapaho kabilesi şefi Kanak tarafından büyütülen çizgi roman karakteri.
3.Pinkerton ajansı dedektiflerinden,soğuk,acımasız,hatta “kalleş”,sevgilisi Vivian’a büyük aşk besleyen,uzun pardesülü karakter.
4.Andrea Lavezolo’nun yaratıcılarından olduğu iki çizgi karakter?
5.Karunda Cumhuriyeti ormanlarında dostları Yeye ve Rasmus ile yaşayan orman adamı?
6.Zagor’un yetişmesinde çok büyük katkısı olan “Gezgin Fitzy”nin tam adı nedir?
7.X-Men ‘de Profesör Xavier’in ilk 5 öğrencisi kimlerdir?
8.Jor-El ve Lena’nın oğlu olan Kal-El’in bilindik adı?
9.Tex Willer ağabeyisi Sam’ı öldüren Tom Rebo ve çetesini hangi şehirde ortadan kaldırır?
10.Gerçek bir Vahşi Batı karakteri olan Soapy Smith hangi Teks macerasında görülür?
11.Teks ve Zagor’un başlarına hapiste yatmak da gelmiştir.Kahramanlarımız hangi hapishanelerde yatmışlardı?
12.Bazı Zagor maceralarında Bay Peabody’nin çalıştırdığı,nehir kıyısındaki takas yeri?
13.Harward’da Antropoloji,Manhattan’da Kibernetik,Sorbonne’da Arkeoloji,Floransa’da Güzel Sanatlar eğitimi alan entelektüel çizgi roman kahramanı?
14.Xanadu denilen bir tepede kurulmuş,müthiş güvenlik sistemleri ve illüzyon numaraları ile korunan karakter kimdir?
15.Kit Taylor maceralarında Frankie Bellevan’ın bucak bucak kaçtığı;6 koca eskitmiş kadın karakter?
16.Kedi Kız’ın(Cat Claw) savaştığı başlıca karakterleri tamamlayın-Kurtadam,Baldwin ???
17.Kaptan Swing çizerlerinden olan kadın çizer?
18.Robert Erwing Howard tarafından yaratılan,metal bir zırhtan oluşan bir bikini giyen;bacağında bıçağı,belinde kılıcı olan kahraman?
19.Göğsünde kocaman bir kurukafa amblemi taşıyan,siyah kostümlü,bilinen tüm örgütlere karşı son teknoloji silahlarla kuşanmış savaş adamı?
20.Eva Kant isimli sevgilisi olan;çizgiromanın ilk anti-kahramanı olan hırsızlar kralı?
 

Mehmet Serdar Ateş

Onursal Üye
4 Ara 2009
969
3,351
Kütahya
Değerli Caretta,
Ben izninizle iki soruya cevap vereyim.
2.Ailesi Amerikalı askerler tarafından katledilen,Arapaho kabilesi şefi Kanak tarafından büyütülen çizgi roman karakteri.

Cevap: Jeriko

3.Pinkerton ajansı dedektiflerinden,soğuk,acıması z,hatta “kalleş”,sevgilisi Vivian’a büyük aşk besleyen,uzun pardesülü karakter.

Cevap: Judas
 

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,263
9,896
Ben de aklıma bir anda gelenleri yazayım :)

1 -) Julia
2-) Jeriko
3-) Judas
5-) Zembla
6. Nathaniel Fitzgeraldson
11. Yuma
13. Martin Mystere
14. Mandrake
19. Kizilmaske
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
sevgili lobador sanırım 19. sorunun cevabı punisher olacak...
kızılmaske kurukafayı yüzüğünde taşıyor, mağarasında yaşıyor
 

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,322
Bandırma
1.Giancarlo Berardi tarafından yaratılan ,New Jersey savcılığında görevli kadın kriminolog? - Julia Kendall

2.Ailesi Amerikalı askerler tarafından katledilen, Arapaho kabilesi şefi Kanak tarafından büyütülen çizgi roman karakteri. - Jeriko

3.Pinkerton ajansı dedektiflerinden, soğuk, acımasız, hatta “kalleş”, sevgilisi Vivian’a büyük aşk besleyen, uzun pardesülü karakter. - Alan Scott, yahut Nam-ı Diğer Judas

4.Andrea Lavezolo’nun yaratıcılarından olduğu iki çizgi karakter? - Kit Taylor / Il Piccolo Ranger ve Kaptan Swing / Commandante Mark

5.Karunda Cumhuriyeti ormanlarında dostları Yeye ve Rasmus ile yaşayan orman adamı? - Zembla

6.Zagor’un yetişmesinde çok büyük katkısı olan “Gezgin Fitzy”nin tam adı nedir? - Boston Massachusetsli, bir zamanların zengin tüccarı, sonraları sirk cambazı, şimdilerin Baltalı İlah Zagor Tenay'ın akıl hocası; Nathaniel Fitzgeraldson

7.X-Men ‘de Profesör Xavier’in ilk 5 öğrencisi kimlerdir? - Damat Ferit, Güdük Necmi, Tulum Hayri, İnek Şaban, Hayta İsmail...

8.Jor-El ve Lena’nın oğlu olan Kal-El’in bilindik adı? - Bilmiyorum

9.Tex Willer ağabeyisi Sam’ı öldüren Tom Rebo ve çetesini hangi şehirde ortadan kaldırır? - Culver City kasabası White Horse Salonu Zemin Kat ;)

10.Gerçek bir Vahşi Batı karakteri olan Soapy Smith hangi Teks macerasında görülür? - Tutto Tex 341 - Terra Violenta

11.Teks ve Zagor’un başlarına hapiste yatmak da gelmiştir. Kahramanlarımız hangi hapishanelerde yatmışlardı? - Teks hakkında bilgi sahibi değilim, Zagor ve Çiko New York Eyalet Hapishanesi'nde yatarlar. Çiko, Zagor'a gömlek diker.

12.Bazı Zagor maceralarında Bay Peabody’nin çalıştırdığı, nehir kıyısındaki takas yeri? - Emin değilim, Pleasant Point olabilir mi ?

13.Harward’da Antropoloji, Manhattan’da Kibernetik, Sorbonne’da Arkeoloji, Floransa’da Güzel Sanatlar eğitimi alan entelektüel çizgi roman kahramanı? - Uğur Dündar ! Şey, pardon... Martin Mystére !

14.Xanadu denilen bir tepede kurulmuş, müthiş güvenlik sistemleri ve illüzyon numaraları ile korunan karakter kimdir? - Sihirbazlar Kralı Mandrake

15.Kit Taylor maceralarında Frankie Bellevan’ın bucak bucak kaçtığı; 6 koca eskitmiş kadın karakter? - Mürrüvvet Sim. Şaka şaka... Annie Dörttabanca / Annie Quattropistole

16.Kedi Kız’ın(Cat Claw) savaştığı başlıca karakterleri tamamlayın-Kurtadam, Baldwin ??? - Deathbringer, Extremity ve Warlock

17.Kaptan Swing çizerlerinden olan kadın çizer? - Bilmiyorum

18.Robert Erwing Howard tarafından yaratılan, metal bir zırhtan oluşan bir bikini giyen; bacağında bıçağı, belinde kılıcı olan kahraman? - Uzun bacaklı, iri göğüslü, Dişi Şeytan Kızıl Sonja

19.Göğsünde kocaman bir kurukafa amblemi taşıyan, siyah kostümlü, bilinen tüm örgütlere karşı son teknoloji silahlarla kuşanmış savaş adamı? - Sultan Alparslan'ın Fedaisi Anadolu Aslanı Panişment Gazi !

20.Eva Kant isimli sevgilisi olan; çizgiromanın ilk anti-kahramanı olan hırsızlar kralı? - Hırsızlar Kralı Vicdansız Diabolik
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,944
23,718
Kıbrıs
Pekçok sorunun cevabı geldi.Yanıtları ben de topluca yazayım.
1.Julia 2.Jeriko 3.Judas 4.Kit Taylor/Kinova 5.Zembla 6.Nathaniel Fitzgeraldson 7.Beast,Iceman,Cyclops,Archangel,Phoenix.8.Superman 9.Culver City 10.340-341 "Kanunsuz Şehir"Milliyet Çocuk Teks Eki. 11.Teks-Vicksburg,Zagor-Hellgate.12.Pleasant Point.13.Martin Mystere.14.Mandrake.15.Annie Dörttabanca.16.Bayan Aşırılık,Kediminatör,Grgur(Dr.Sigmund Morse)17.Lina Buffolente.18.Red Sonja.19.Punisher.20.Diabolik.
 

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,322
Bandırma
Bu muhteşem oyun için teşekkür ederim Değerli Caretta Üstadım. Foruma hayat veren, renk katan etkinlikler bunlar. Umarım artarak devam eder...
 

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,225
11,296
Soru 19'un yanıtı "Punisher" değil mi? Ben mi yanlış hatırlıyorum?
Google'a başvurmadım. :-D
 

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,322
Bandırma
Bu ansiklopedik sorularınız karşısında tam bir TEKS CÜHELASI olduğum için ben havlu atıyorum Değerli Üstadım. Konunun ve sorularınızın heyecanlı ve hararetli takipçisiyim.
 

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,489

13.Harward’da Antropoloji,Manhattan’da Kibernetik,Sorbonne’da Arkeoloji,Floransa’da Güzel Sanatlar eğitimi alan entelektüel çizgi roman kahramanı?

Bu soruda bayağı bir hata olmuş düzelteyim dedim. Öncelikle "Kibernetik" diye bir kelime yok bildiğim kadarıyla, kelimenin doğrusu sibernetik olsa gerek. Martin onun eğitimini Manhattan'da değil Massachusetts Institute of Technology'de , diğer adıyla MIT'de, almıştır. Hatta bir macerasında MIT'de öğrenciyken tanıdığı seksi bir kadınla tekrar biraraya geliyordu. Son olarak Harvard kelimesi yanlışlıkla w harfiyle yazılmış, Türkçede bu hatayı yapan bayağı var sanırım. Saygılarımla bildiririm.
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,944
23,718
Kıbrıs
Bilgileri Mazlum Akın'ın Çizgiroman Sözlüğü-1 adlı kitabından aldım.Teks ve Zagor dışında comics,marvel v.s.hakkında bilgim yok.Dolayısıyla hatalı bilgi ve yazım hataları yazara ait...
 

gorgon

Onursal Üye
1 Ağu 2019
870
15,758
İstanbul
Öncelikle "Kibernetik" diye bir kelime yok bildiğim kadarıyla, kelimenin doğrusu sibernetik olsa gerek.

Sibernetik sözcüğünün kökeni, eski Yunanca'da "dümenci" anlamına gelen "kybernetes" sözcüğüne dayanmaktadır. Sibernetik sözcüğünün Fransızca karşılığı cybernetique, İngilizce karşılığı da cybernetic'tir. Hem kibernetik hem de sibernetik sözcüğü, Türk Dil Kurumu'nun Güncel Türkçe Sözlüğüne girmiştir.

Hukuk Fakültesi 1. sınıftayken Roma Hukuku derslerinde, "Corpus Iuris Civilis"in "Korpus Yuris Kivilis" şeklinde mi yoksa "Sorpus Yuris Sivilis" şeklinde mi okunacağı hususunda bir görüş ayrılığının bulunduğunu hayal meyal hatırlıyorum. Belki de bu farklılık, söyleyişteki bu görüş ayrılığından kaynaklanıyordur.
 
Üst