Kara Panter'den önce, Lion-man.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Giriş,
1947 yılında Afro-Amerikalı gazeteci Orrin Cromwell Evans, Philadelphia Kayıt ekibine katıldığı zaman, "Amerika Birleşik Devletleri'nde ana akım bir beyaz gazetenin genel görevlerini kapsayan ilk siyah yazar" oldu .
Evans, NAACP'ın bir üyesiydi ve ırksal eşitliğin güçlü bir yandaşıydı. Kayıt 1947'de kapandıktan sonra , Evans, “Zenci gazeteciliğinin muhteşem tarihini” daha da vurgulamak için çizgi roman ortamını kullanabileceğini düşündü. Evans, eski Rekor editörü Harry T. Saylor, Rekor spor editörü Bill Driscoll ve diğer iki kişiylebirlikte kendini Philadelphia yayıncılık şirketi All-Negro Comics, Inc.'in başkanı olarak buldu. 1947'nin ortalarında şirket All-Negro Comics'in bir sayısını yayınladı. Tipik bir parlak renkli kapak ve gazete kağıdı içeriğine sahip 48 sayfalık standart bir çizgi romandı.
Haziran 1947 tarihli bir yayın tarihi olan 15 Temmuz 1947 tarihli telif hakkı saklıydı.
Basını ve dağıtımı bilinmiyor.
Zamanın diğer çizgi romanlarının aksine, 10 sent yerine 15 sent olarak satıldı.
dsfcryt496ntsg6l5.jpg


Bu dergide Lion man ve yaramaz evlatlık oğlu Bubba yer alıyordu. Aslan Adam, Birleşmiş Milletler tarafından Afrika'nın kıyısındaki Sihirli Dağ'ı gözlemek için gönderilen Amerikan doğumlu, kolej eğitimli bir bilim adamıydı.
Magic Mountain (Sihirli dağ) dünyanın en büyük uranyum deposunu içeriyordu. Gezegeni yok edebilecek güçte bir atom bombası yapabilmek için fazlasıyla yeterliydi!
Lion man, dağdaki bu gücü kötü emelleri için kullanmak isteyen kötü kalpli hükümet yetkilisi Dr. Blut Sangro ve rehberi Brosser ile yüzleşti.
Aslan adam girdiği mücadeleyi kaybetmek üzereyken Evlatlığı Bubba'nın yardımıyla günü kurtarır, fakat rehber Brosser hayatını kaybeder. Dr. Sangro ise uranyum için tekrar geri döneceği tehditlerini savurarak kaçmayı başarır.
dsfd5j23p2yfusuvt.jpg

"Lion Man" George J. Evans, Jr. tarafından çizildi.
Aslan adam zamanının çoğunu Wakanda'nın vibranyum stoğunu koruyan Kara Panter'i çağrıştırmıyor mu sizce?
Çizgiroman karakterlerinin birinin yayını bittiğinde bir diğerinin bayrağı devralması çok normaldir.
Bu yıl içinde zaman bulursam bu öyküyü de Türkçe olarak okuyacağız.
Saygılarımla.:)
 
Üst