JBC Batman Öldüren Şaka

Bu yazıyı beğendinizmi

  • Evet beğendim

    Oy: 7 87.5%
  • Hayır (eksiklerimi söylerseniz sevinirim)

    Oy: 1 12.5%

  • Kullanılan toplam oy
    8

Özgür16

Yeni Üye
23 Eki 2012
14
16
JBC Batman yayınlamaya devam ediyor . Bir yandan New 52 serisini yayınlarken bir yandanda Gülen Adam ve Öldüren Şaka gibi koleksiyonumuzda bulunması gereken önemli eser diyebileceğimiz çizgi romanları bizlerle buluşturuyor . Yakın bi zamanda ise Öldüren Şaka' yı yayınladılar . Uzun bi süreden beri beklediğim , kitaplığıma koymak için can attığım eseri hardcover (sert kapak) olarak yayınlandığını görünce beynimden vurulmuşa döndüm . Daha fazla uzatmadan detaylara girelim .

batman-%25C3%25B6ld%25C3%25BCren-%25C5%259Faka-incelemesi.jpg


Bir Batman hikayesi demek bence yanlış olur çünkü bu sefer kesinlikle ana planda Joker var ve bu serinin ne kadar çılgınca olduğunun kanıtı . Ana planda Joker demiştik Batman ve Joker ilişkisinin yanı sıra Joker' in nasıl Joker olduğu sorusunuda bi nebze gidermiş oluyor . Ama Jokeri sevmemizin ve çılgın bulmamızın sebebide herhangi bi geçmişe sahip olmaması sanırım Batman' de bu yüzden seviyor Jokeri :) .


batman-killing-joke-banner.jpg


Hikaye Batman' in Arkham Asylum’da Joker’i ziyaret etmeye gitmesiyle başlıyor fakat Joker çoktan firar etmiş oluyor . Bir yandan büyük planını uygularken bir yandanda flashbackler ile Joker' in ortaya çıkışına tanık oluyoruz . Dedektif Jim Gordon' ı ziyaret etmeyi eksik etmeyen Joker Barbara' yı yaralayarak tekerlekli sandalyeye mahkum bırakıyor . Dedektif Gordon' ı kaçırıp onu delirtmeyi planlıyor aslında Batman' e burda bi ders vermek istiyor Joker . Dahasında ise Batman geliyor Jokere seni terapi edebilirim diyor Joker ise reddedip o meşhur fıkrayı anlatıyor Batsy . İki karakterde gülmeye başlayıp hikaye sona eriyor . Bu çizgi romanı en iyi Batman/Joker hikayelerine sokan ise tam anlamıyla bi sonunun olmaması Alan Moore burda iyi iş çıkarıp sonunu kendi kafamızda kurgulamamızı istemiş .





Batman : Öldüren Şaka Bilgileri




batman-%25C3%25B6ld%25C3%25BCren-%25C5%259Faka-2.jpg


Özgün Adı : Batman Killing Joke

Yayın Yönetmeni : Ertan Ergil

Yayın Koordinatörü : Serkan Alakoç

Redaksiyon : Banu Erdoğdu

Grafik Uygulama : Berk Şentürk

Editör : Bora Öngürer

Çizer : Brain Bolland

Çeviri : İlke Keskin

Yayınevi : JBC

Fiyat : 32.50 TL

Son yorumlarımı aktarmak gerekirse okurken en çok keyif aldığım çizgi roman diyebilirim daha öncesinde birçok kez okumama rağmen ilk kez okurcasına keyif aldığımı dile getirebilirim . Kesinlikle bir yerden edinmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Kaynak : (DAHA DETAYLI)
 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,044
75,445
hiçbiryerde :)
Kitabı ve yazınızı beğendim.
Fakat biraz "spoiler" içerdiğini
baştan belirtirseniz daha iyi olur
diye eklemek isterim.
Keyifli yorumlarının devamını
beklerim Özgür dostum.
 
Üst