Batman Black-Mirror #1 Anlatım (Spoiler İçeirir)

Softlazza

Yeni Üye
14 Eyl 2013
4
4
Öncelikle herkese merhabalar ve iyi geceler arkadaşlar ben foruma yeni katıldım.Sizler ile daha önceden yazdığım bir yazıyı paylaşmak istiyorum.Böyle bir yazıyı ilk defa yazıyorum.Hatalarım olduysa affola.Yazımda sizlere bu sayıyı kısaca özetleyeceğim.Umarım beğenirsiniz.
Sayı Batman'ının babasının küçükken Batman'a anlattığı bir hikaye ile başlıyor.
Aslına bakarsanız ilk okuyuşta anlayamamıştım.Eğer yanlış hatırlamıyorsam bir tür yaratık ve onun yaşamı hakkında birşeylerdi.
spfj3.png

Şimdi Batman'nın yaşamına biraz göz atıcak olursak.Büyük bir evde yaşıyor ve zengin ki bunu özel uşağı olması olmasından anlıyoruz.
Hemde buna hiç ihtiyacı yokken.İhtiyacı yokken dedim çünkü Batman eve otel gibi kullanıyor.Sadece yatmak için ki bazen onu bile yapmıyormuş.
Uşağı ile konuşmasından ben öyle anladım.
Ve ayrıca Batman'nın evinde tamamen ücretsiz ve şehir polisine ait olan kocaman bir laboratuvar var.
spfkj.png

BM serisinin ilk sayısında
bir cinayet konu alınılıyor.Cinayeti 20li yaşlarında bir öğrenci işliyor.Polisler onun okul dolabını incelediklerinde
içinde hormonel saldırganlığa yol açacak bir kimyasal buluyorlar.Sonra bunu Batman'nın laboratuvarına getiriyorlar.
Burada Batman ile birlikte kimyasalı inceliyorlar.(Buradan Batman'nın kimya işlerinden anladığınıda çıkarıyoruz.)
Sonra Batman normal insan kılığından efsanevi Batman oluyor ve cinayeti işleyen çocuğun evine gidiyor.
Eve geldiğinde sanırım evin uşağı ile konuşmaya başlıyor.Fakat şu dikkatimi çekti evin uşağı Batman'ı yarasa kılığında gördüğünde hiç şaşırmıyor
tamamen normal karşılıyor demekki sonraki sayılarda birşeyler olacak.Herneyse sonra konuşmaya başlıyorlar.Batman ilk olarak çocuğun ailesini
soruyor uşağa.Uşak annesinin sosyete olduğunu ve bu olaydan sonra bile alışverişe gittiğini anlatıyor.Sonra Batman o kimyasal ile
ilgili soru soruyor ve uşak bir bilgisinin olmadığını anlatıyor.Sonra Batman bu evin kulağının o olduğunu ve ondan başka kimsenin
bu bilgiyi bilemeyeceğini söylüyor.(Çizimlerde uşağın herhalinden birşey sakladığını anlıyoruz.Sonra Batman uşağı ters bir şekilde tavana asıyor.
Tam uşak birşeyler söyleyecekken çocuğun sosyete annesi evimde yarasa diye bağırarak uşağı vuruyor.
spfl3.png

Sonra Batman kadının üstüne doğru gittiğinde kadın kendini camdan aşşağı atıyor ve ölüyor.
Sonra Batman kimyasalı incelemek için evine gelen polis ile bir çatıda buluşuyor.(Buradanda polis ile Batman'nın birlikte çalıştığını anlıyoruz ama emirler polisten çıkıyor.)
Sonrada çatıda polis Batman'a yeni bir adres veriyor oradan birşeyler öğrenebileciği söylüyor ve çabuk olmasını söylüyor.
Sonra Batman eve giriyor evin çoğu yanında silahlar var güzel silahlar.Batman evi incelerken arkasından gizlice evin sahibi geliyor ve silahı Batman'a
doğrultuyor.Sonra Batman onu tek bir parmak hamlesi ile tavana asıyor sanırım bu klasik birşey.
Tam onun ile konuşmaya başlayacakken arkasından sanırım adamın karısı olacak elinde bir silah ile Batman'a gözüküyor sonra Batman ellerini havaya kaldırıyor teslim anlamında.
Ama sonra Batman işaret parmağından çıkan bir elektrik silahı ile kızı anlından vuruyor.Kız oracıkta yere yığılıyor.Batman o sırada adama yöneliyor konuşmak için ama
nafile arkasını döndüğünde adamın boğazının şiştiğini ve ağzından kanlar geldiğini anlıyor.Batman hemen adamı yere indiriyor.Ama çok geçti adamın kulağından ağzından
her tarafından yeşil bitki tarzı birşey çıkmıştı.
Sonra bu işte Batman'a babasının küçükken anlattığı Gotham olduğunu anlıyor.Ve kendi kendine umarım bunu yapan odur ve beni buralarda izliyordur diyor ve ilk sayı burada bitiyor.
spfm7.png
 

Ekli dosyalar

  • anı 1.jpg
    anı 1.jpg
    20.9 KB · Görüntü: 6
Moderatör tarafında düzenlendi:

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,555
Midgard
Anlatım fena değil. 1-2 yerde zaman kipi kaymış. Ha birde bilgi yanlışlığı var.

Birincisi bu hikayedeki Batman bildiğimiz Batman değil. Bu hikayedeki Batman 1.Robin yani Dick Grayson. Batman önemli bir görev için şehir dışında uzunca süre kalacağı için Gotham'ı Nightwing'e yani 1.Robin'e teslim etmiş.
İkincisi orada polislerin içinde kendisiyle çalışan tek polis Gordon'u görüyoruz. Gotham polisleri zaman zaman Batman'le kapışır zaman zaman da destek olur.
Üçüncüsü anlatım bol bol spoiler vermiş. Tanıtım yazısı tarzı bir şey bence daha hoş olurdu
Dördüncüsü babasının anlattığı hikaye Dick'in geçmişle olan bağlantısına bir gönderme. Dick anne ve babası ölene kadar sirklerde akrobatlık yapmıştır. Anlattığı hikaye onunla ilgili.

Saygılar :)
 

Softlazza

Yeni Üye
14 Eyl 2013
4
4
Yorumun için teşekkür ederim.Zaman kayması sorununu şöyle açıklayayım sayıyı okuduktan belki 1 hafta sonraz yazdım yazıyı bu gece aklımda kalmadı birde ben bundan önceki seriiy okumadım direk bunu okudum ondan dolayı olabilir.Bir sonraki yazımı tanıtım olarak deneyeceğim.
 

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,490
Konu muhtemelen yanlış yere açılmış. Bu bir çeviri değil. Ayrıca konu başlığına spoiler uyarısı eklense iyi olur.
 
Son düzenleme:
Üst