Marvel Kendini Açık Etti!

enygma

Çeviri & Balonlama
6 Haz 2011
294
2,644


1mnm.jpg


Son zamanlarda Marvel’ın beyaz perde atağının hepimiz farkındayız. Spider-man ile başlayan furya Daredevil (meeehhh…) Hulk ve Ghost Rider ile devam etti. Daha sonra Hulk, IronMan, Thor ve Captain America filmleri geldi ki bunlar sadece başlangıçtı. Kendi başlarına bile başarıyı elde eden bu filmler aslında bir yerde Avengers filmi için girizgahtı.


Evet, Marvel şirketi çizgi romanlarda uyguladığı ‘’Crossover’’ (Çapraz kurgu diyebiliriz en Türkçe) mantığını filmlerde de başarılı bir şekilde uyguladı. Avengers (Yenilmezler? meeeh…) filmi ile çok büyük başarı elde etti. Tüm zamanların en çok izlenen filmleri arasına girdiği gibi bir çok dalda da sinema dünyasının en büyük ödüllerinden birer birer toparladı. En son ‘’People’s Choice’’ (Halkın Seçimi) ödüllerinde Robert Downey – En İyi Aktör ve En İyi Süper kahraman, Chris Hemsworth – En İyi Aksiyon Filmi Yıldızı ödüllerini kapıp kaçarken yakalandılar.

2zwz.jpg

Arka planda kalan Bruce Banner ise neden bu kareye yakalandığını düşünürken, Hulk'a dönüşüp dönüşmeme konusunda kararsız kaldı.


Ve hepimizin de bildiği ve hevesle beklediği gibi, önümüz film deryası. Şu ana kadar izlediklerimizin devamlarının geleceği gibi (IronMan, X-Men, Wolverine) yeni serilere de el atılacak (Guardians Of The Galaxy, Ant-Man) Galiba çok uzattım. Yazının amacına gelelim: Avengers 2’de ne ile karşılaşacağız? (Daha doğrusu karşılaşabiliriz?)

İlk filmde aslında çok da yabancı olmadığımız, çizgi romanlarda milyon kez tüketilmiş olan Loki’nin hain planları konusunu sıkılmadan hatta aşk ile şevk ile izledik. (Her ne kadar Loki o kadar da ‘’Hilebaz Tanrı’’ görünmese de…)

3ofo.jpg

"Allah'ını seven üstüme toprak atsın :("

Peki sırada? İkinci filmde Marvel bizi ne ile bağlayacak?

Son zamanlarda bir çok çizgi romanda ya da filmde bir işaret ile karşılaşır oldum. Hatta işaret olmaktan çıktı, direkt gözümüze sokulmaya başlandı bile. Ne mi o? Infinity Gauntlet! (Ben diyeyim sonsuzluk eldiveni, siz deyin baş belası!) Şimdi bu Sonsuzluk eldiveni dediğimiz arkadaş nedir uzun uzun anlatmaya girmeyeceğim. Bilen bilir, Marvel’ın Crossover’larının babasıdır. Bilmeyen de Altevren’in derinlemesine incelemesinden gereken her şeyi öğrenebilir:



Peki ben bu kanıya nereden mi vardım? Ahan da sizlere ipuçlarım!



Varan 1: Thor, o ne abi?

4fyf.png


Thor filminde, buz devlerinin Asgard ganimet odasına sızma
girişiminde yakaladığımız bir sahne.




Varan 2: Avengers son dakikada topu doksana takıyor!

5bpb.jpg


Kötülerin kötüsü, ölümün sevgilisi, evrenin belası adamımız Thanos
(ki kendisi Infinity Gauntlet’İn ilk sahibi olur efenim) Avengers filminin son dakikasında belirerek bize gülümsüyor.



Varan 3: Ultimate evreninde neler oluyor?


Valla Ultimate evreni öyle bir hal aldı ki, ne yaptıkları belirsiz. En son Cumhurbaşkanı Captain America (HA?), dul kalan Susan Storm’u (HA?!) uzaya, Infinity Gauntlet’in taşlarını toplamaya yolluyordu!

6zxz.jpg



Varan 4: Haydaaa, ana evrende de mi aynı muhabbet?

7cwc.jpg

En son gelişen olaylardan sonra taşları bizim Illuminati’deki adamlarımız aralarında pay ederek saklamışlardı. Şimdi de evrenleri yok edecek meçhul bir tehdit için geri toplama kararı alıyorlar.

Marvel ya çok akıllı ya da çok şapşal bir şirket. Çünkü ya bizi ikinci filme kadar küçük küçük konuya hazırlıyor, ya da bu kadar okuyucunun ve seyircinin gözüne sokup anlamamamızı bekliyor. Büyük bir ihtimal ile bu da başarılı bir crossover girişimidir. Tahminimce ikinci filme giden yolda yine bu konuya giriş yaparak hem vizyonda hem de yukarıdaki gibi çizgi romanlarında bizi hazırlayacak. Görsel konuda da bu senaryoyu vizyona taşıyacak her teknolojiye sahip olduklarından kolaylıkla altından kalkabilirler diye düşünüyorum. E karakterler de oturdu artık bir yerde… Ha, bir ihtimal daha var, sağ gösterip sol da vurabilir! Bir bakarsınız ikinci filmde yine sadece bir hazırlık evresi olarak kullanılabilir!

Kim bilir?!

-TopFury-

Enygma'dan teoriye ekstra bir katkı: Tüm bu Infinity Gauntlet olaylarının çizgi romanda Guardians of the Galaxy etrafında şekillendiğini, Guardians of the Galaxy filminin Avengers 2 öncesinde çıkacağını ve filmde Thanos'un da yer alacağını unutmayalım.

 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Marvel'ın sinemadaki başarısının sebebi sinema seyircisine hitap etmesidir. Yani yaptığı filmler çizgiroman okumayan kitleyede hitap ediyor bu yüzden hikayeyi çizgiromanlarda hazırlayacağını sanmıyorum ama yeni çıkaracağı filmlerde hazırlaması mümkün.

DC'nin bir türlü sinemada kendini gösterememesi ise beni üzen bir durum . Ufukta biraz the dark knightımsı Superman : Man of steel görünüyor . Filmi görmeden yorum yapmak istemem ama ne zaman süper yumruklarını kullanan bir Superman filmi göreceğiz merak ediyorum.
 

enygma

Çeviri & Balonlama
6 Haz 2011
294
2,644
Marvel'ın sinemadaki başarısının sebebi sinema seyircisine hitap etmesidir. Yani yaptığı filmler çizgiroman okumayan kitleyede hitap ediyor bu yüzden hikayeyi çizgiromanlarda hazırlayacağını sanmıyorum ama yeni çıkaracağı filmlerde hazırlaması mümkün.

DC'nin bir türlü sinemada kendini gösterememesi ise beni üzen bir durum . Ufukta biraz the dark knightımsı Superman : Man of steel görünüyor . Filmi görmeden yorum yapmak istemem ama ne zaman süper yumruklarını kullanan bir Superman filmi göreceğiz merak ediyorum.

Aynen öyle, maalesef televizyon dizileriyle, animasyonlarla bir yere kadar oluyor. Marvel bu kadar ilerleme kaydedip kendi stüdyosunu bile kurmuşken, DC'nin Superman-Batman dışında düzgün bir atağı olamadı ne yazık ki.

Yalnız bu sefer fragmandan görüldüğü kadarıyla General Zod'la bir yumruk dövüşü olacak gibi. E olsun da artık :D
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,062
2,792
Ultimate alışamadım vesselam ama amerikan tarzı çizgiromanları da marvelle sevmiştim .filmlerde ki genel başarının sebebini bilmiyorum ama marvel olunca isteristemez izliyorum. öyle çokta başarılı bulmuyorum aktörler zihnimdekilere pek uymadığından herhalde bir de sonzamanlarda aynı kahramanda bir çok değişik karakter uygulaması yapıyorlar hangi örümcek hangi hulk hangi fd diyesim geliyor yine de merakla bekliyor olacagım .
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Adamlar sinema filmi yaparken ana hikayelerin geçtiği evreni göz ardı ediyor.
Şimdi ana hikayelerin geçtiği evren ne diye soracak olan varsa, uzun hikaye.
Şöyle misal verelim: Marvel evreninde bildiğimiz hikayelerin geçtiği evren ve kahramanların çok farklı anlatıldığı Ultimate evreni, DC'de ise bilindik evren dışında şimdi yayında olan Earth 2 var.
Marvel Cinematic Universe diye söz ediyor filmlerin geçtiği evrene. Yani çok sıkı bir çizgi roman takipcisi iseniz sinema filmleri her zaman hayal kırıklığı yaratabilir. Ama adamlar hiç çizgi roman okumayan kitleyi de hesaba katıyorlar ki; ben arkadaşlarımdan biliyorum başarılı oluyorlar.
Bu arada DC'nin bilindik evrenler dışında yaptığı Arrow dizisini tavsiye ederim. Çok farklı bir Oliver Queen görüyoruz.
Bence sinemadaki çizgi roman uyarlamaları ile çizgi romanları ayrı tutmak lazım. Yoksa çok büyük hayal kırıklığı yaratacak filmlerle karşılaşabiliriz. Ki ben karşılaştım.
 
Üst