Comics Dünyasının "En Baba Kötü Adam Grupları"

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Çok boşladım bu aralar buraları :)

Bu başlığın kaynağı Newsrama. İyi güzel hoş ama insan ister istemez düşünüyor: Comics'in dünya çapındaki üstün gelme başarısı sürüyor tamam ama Amerika'da popüler başka yayınevleri mi yok bu listelere girecek şeyler basan? DC ve Marvel'dan bir karma, buyurun:

10 - THE LEGION OF SUPER-VILLAINS
10+Legion_of_Super-Villains_05+(1).jpg


İlk kez genç bir grup olarak Superman'in 1961 yılı 147. sayısında, Adventure Comics dizisinin 1968 yılı 372. sayısında yetişkin olarak ortaya çıkan grubun üyelerinin çoğu Legion of Super Heroes grubundaki kahramanların benzer güçlerini taşıyan karakterlerden oluşuyor:
Akka, Chameleon Chief, Cosmic King, Esper Lass, Hunter, Immortus, Lazon, Lightning Lord, Magno Lad, Micro Lad, Nemesis Kid, Ol-Vir, Questor, Radiation Roy, Ron-Karr, Saturn Queen, Spider Girl, Sun Emperor, Sun Killer, Titania, Tyr, Zymyr

9 - THE SERPENT SOCIETY
9+serpentsociety1+(1).jpg



Captain America'nın 1985 yılı 310. sayısında ilk kez ortaya çıkmış olan grup farklı yılanların güçlerine sahip karakterlerden oluşuyor: Anaconda, Asp, Black Mamba, Black Racer, Boomslang, Bushmaster, Coachwhip, Cobra, Copperhead, Cottonmouth, Death Adder, Diamondback,Fer-de-Lance, Princess Python, Puff Adder, Rattler, Rock Python, Sidewinder, Slither

8 -THE FRIGHTFUL FOUR
8.jpg


Stan Lee - Jack Kirby ikilisi olan The Frightful Four grubu ilk kez 1965 yılında first Fantastic Four 36. sayıda ortaya çıktı. Wizard'ın sabit kaldığı diğer üyelerinin ise defalarca değiştiği grubu Örümcek Adam'la savaşırken de görmüştük sık sık. Orjinal üyeler: Wizard, the Sandman, Paste-Pot Pete (Trapster) ve hafıza kaybı yaşayan Inhumanlardan Medusa'dır. Titania ise en çok bilinen kadın üyesidir.

7 - THE SECRET SIX
7.png


The Secret Six grubu DC Comics'in 2005 yılı Infinity Crisis serisi sırasında ortaya çıkmıştır. Çok güçlü kötülerin kurduğu birliğe katılmak istemeyen bazı karakterler Mockinbird adlı gizemli biri tarafından şantajla bir araya getirilir. Catman, Deadshot, Ragdoll ve Scandal Savage grubu devam ettirirken Apocalipsten gelen Parademon ölüyor, terörist-katil Cheshire ise gruba ihanet ederek ayrılıyor. Daha sonra gruba Bane ve the Mad Hatter, Harley Quinn, Knockout, Jeanette, Banshee gibi tipler katılıyor dönüşümlü olarak.

6 -THE CRIME SYNDICATE OF AMERICA
6.jpg


CSA, JLA'nın farklı boyutlardaki karşılıklarından biridir. Psikopat, uyuşturucu bağımlısı, sadist ve kendi boyutlarındaki dünyalarına hükmeden diktatör gruptur. İlk kez Justice League of America (vol. 1) 1964 yılı 29. sayısında ortaya çıkan grup listede altıncı sırada.

5 - THE INJUSTICE GANG/LEAGUE
5.jpg


The Injustice Gang adıyla başlayan kötü adamlar grubu ilk kez Justice League of America'nın 1974 yılı 111. sayısında ortaya çıktı. Yıllar sonra da 2000 yılında "League" oldu. Öyle çok üyesi var ki önerim linklere bakmanızdır.

4 - THE BROTHERHOOD OF EVIL MUTANTS
4.jpg


Magneto'nun kızı Scarlet Witch, oğlu Quicksilver, Mastermind ve Toad ile kurduğu kötü mutantlar birliği ilk kez 1964 yılında X-Men'in 4. sayısında ortaya çıktı. Grup üyeleri... Aldı başını gitti tabii sonradan: BEM

3 - THE ROGUES
3.jpg


Birçok DC Comics kahramanının düşmanlarını barındırıyor da olsa The Rogues aslında daha çok Flash düşmanı bir gruptur ve grubun başını Captain Cold, Mirror Master, Heat Wave, Weather Wizard, the Trickster, Pied Piper, the Top ve Captain Boomerang'dır.

2 - THE SINISTER SIX
2.jpg


The Amazing Spider-Man'ın 1964 yılında yayınlanan Annual (yıllık) 1. sayısında ortaya çıkan grubu Bilka Örümceklerden hatırlıyoruzdur. Grubun ilk kurucuları Chameleon, Doctor Octopus, Electro, Mysterio (Quentin Beck), Rhino, Sandman'dir.

1 - THE MASTERS OF EVIL
1+mastershelmut1.jpg


Listeyi düzenleyenlere göre en kötü grup Marvel Comics'in kötüler grubu "Masters of Evil". Captain America'nın düşmanı Baron Zemo'nun oluşturduğu grup defalarca üye, lider ve hedef değiştirmiştir. Ancak belki de en güçlü dönemleri yukarıda resmi görünen John Buscema dönemidir. Bu hikayede Avengers malikanesini basan grup ciddi zararlar vermişti kahramanlara. 1964 yılında The Avengers'ın 6. sayısında ortaya çıkan grubun son versiyonlarından biri bugünlerde Marvel'ın kahramanlar grubu Thunderbolts'lara dönüştü.
 
Son düzenleme:
Üst