man of steel filminin konusu burada

spikespiegel

Aktif Üye
10 Şub 2012
265
279
ankara
arkadaşlar yeni superman filmi Man Of Steel için 2013 yazını bekleyeceğiz. Fim hakkında en umut yaratan gelişmeler şunlar: aksiyon ve görsellikte sınır tanımayan Zach snyder (300 watchmen) yönetiyor, çizgi romanla kuvvetli bir bağı olan David S. Goyer (batman begins, dark knight) yazıyor ve yapımcı koltuğunda çizgi roman uyarlamalarında çıtayı zirveye taşıyan christopher nolan (batman begins, dark knight, memento, inception, the dark knight rises) var.Başarılı kadro seçimi ise ayrı bir yazı konusu.
Fakat hiç kimse genel olarak filmin konusunu yada neşekilde gelişeceğini en önemlisi hangi yayınlanan hikayeden besleneceğini bilmiyor.resmi açıklamalar filmin konusu hakkında hiç bir şey vermiyor.
christopher nolan batman begins te batman: year one hikayesini, dark knight ta killing joke ve long halloween hikayelerini kullanmış, yeni the dark knight rises filminde ise knightfall, no man's land ve the dark knight returns hikayelerini kullanacak.Peki Man of Steel hangi süperman hikayesinden faydalanacak. İşte amme hizmeti halk hayratı olarak açıklıyoruz:

superman: earth one yazan:J. Michael Straczynski çizen:Shannon Davis
öncelikle earth one ile ne demek istendiğinden bahsedelim. DC yayınevi superman ve batman karakterlerinin genç okuyucuya yeteri kadar hitap etmediğini ve marvelin bu konuda önde olduğunu görünce marvelin ultimate evreni ile alternatif anlatım tekniğinin bir benzerini ortaya atmaya karar verir. ama marvelin yaptığı gibi ayrı bir devamlılık yaratıp genel hikayeyide karmaşık bir hale getirmemek için sadece cilt olarak basımını gerçekleştirir. earth one hikayelerinin temelindeki dinamik şu sorudur; eğer superman ve batman 1939 yılının sosyal ortamında değilde aynı hikaye ile bugün ve bugünün sosyal artamında yaratılsaydı nasıl birer karakter olurlardı. Tek ciltlik bu hikayede clark kent güçlerini bir nimet olarak değil zaten zor geçen gençlik döneminde kendisini bu dünyaya yabancılaşmış olarak bulmasına fazladan etkiedecek bir etken olarak görüyor. her insanın gençlik döneminde yaşadığı duygusal çalkantıları yaşıyor, dünyadaki amacını bir kahramandan öte bir birey olarak sorguluyor. hala hangi işe başlayacağını bilemeyen milyonlarca genç gibi yarının ne getireceğini bilmiyor. hatta bazı kişilere göre emoluğa kadar giden bir ruh hali içerisinde kendini keşfediyor.

bu yüzden yeni filmin başrolünde genç ouncu Henry cavill çok yakışacaktır. bkz.

bu da henüz yolunu çizmeyen clark kent

hikayedeki Tyrell yerine General Zod u koyun ve hikaye hakkında genel bir bilginiz olsun
bu arada çevirmen arkadaşlar bu hikayeyi çevirip paylaşırlarsa çok faydalı olacağına inanıyorum
Earth one serisinin ikincisi DC nin süperstar yazarı geoff johns (green kantern rebirth, sinestro corps, blackest night, brightest day, flashpoint, justice league) tarafından batman earth one olarak 2012 yılı içerisinde çıkacak.Genç Bruce Wayne'in savaş gazisi Alfred tarafından yetiştirilmesini okumak çık keyif verecektir.
 

Patrick Wilding

Süper Üye
20 Nis 2010
65
55
Selamlar arkadaşlar.Filmin konusunu teşkil edecek muhtemel sıralama şöyle :
Superman : Earth One Vol-1/2
All-Star Superman
Superman : Last Son Of Krypton
Superman : For Tomorrow
The New 52 Action Comics Superman #1
 
Üst