Son 10 Yılın En Çok Satan Çizgi Romanları

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Son 10 yılın en çok satan 10 çizgi roman sayısı !!

DCnU' in Justice League #1' i bugün açıklandığı üzere büyük bir satış rekoru kırdı ve 2011 yılının en çok satan çizgi romanı oldu şimdiden. Üstelik çizgi roman piyasasının artık durgun olduğu bir dönemde, 200.000 adetten fazla satmayı başardı. Aysonunda kesin satış rakamları belli olunca, gelmiş geçmiş en çok satan çizgi romanlar arasında kaçıncı olacağını göreceğiz. Ama önce sizleri The Comics Chronicles' ın istatistiklerini kaynak alarak, son 10 yılın en çok satan 10 çizgi romanına götürüyoruz.

10 - IDENTITY CRISIS #1

DC Comics / Haziran 2004 / 242.912 adet

Identity Crisis, DC' nin en başarılı hikayelerinden birisi olarak ortalığı sarsmayı başarmıştı ve Justice League hakkında hiç bilinmeyen bir çok sırrı ortaya dökmüştü. Kimi karakterler hikayede hayatını kaybetmişti. Identity Crisis, Brad Meltzer tarafından yazılmış, Rags Morales tarafından çizilmişti.

9 - SUPERMAN #204

DC Comics / Nisan 2004 / 244.127 adet

12 sayılık Batman: Hush hikayesinin başarısından sonra çizer Jim Lee, Superman' in başına geçti. 100 Bullets' ın yazarı Brian Azzarello ile Superman: For Tomorrow' u hazırladılar. Hikaye, Dünya' daki milyonlarca insanın bir anda gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasını anlatıyordu.

8 - HOUSE OF M #1

Marvel / Haziran 2005 / 248.166 adet

Brian Michael Bendis ve Olivier Coipel, Marvel' ın 8 sayılık eventi House of M için biraraya geldiler. Hikaye, halen günümüz Marvel evreninde etkilerini görebileceğimiz kadar köklü değişimlere sebep oldu. Wanda Maximoff, Scarlet Witch' in akli dengesini kaybetmesi sonucu, yarattığı bir alternatif gerçeklik evreninde yaşanan olayları konu edinen hikaye sonucunda, Wanda' nın "No more mutants" sözü ile neredeyse tamamı yok olan bir mutant ırkı ile karşılaştık.

7 - JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #1

DC Comics / Ağustos 2006 / 250.847 adet

Brad Meltzer' in 10 maddelik listemizde ikinci kez karşımıza çıkışı. Bu ay çıkan Justice League #1' den önceki son Justice League relaunch hikayesi. Meltzer hikayenin ilk 13 sayısında kadroda yer aldı. Çizimlerde Ed Benes yer almıştı.

6 - SECRET INVASION #1

Marvel / Nisan 2008 / 262.975 adet

Yine Brian Michael Bendis' in yazdığı Marvel eventlerinden birisi. Bu kez Bendis' e Leinil Francis Yu çizimlerde eşlik ediyor. Secret Invasion, 2008' de yayınlanmış olmasına rağmen çok uzun zamandır altyapısı oluşturulan bir hikaye idi. 2004 yılındaki New Avengers #1' den beri çeşitli ipuçları verilerek hikayenin zemini hazırlanmıştı.

5 - INFINITE CRISIS #1

DC Comics / Ekim 2005 / 269.991 adet

Identity Crisis' ten 1 sene sonra yayınlanan hikayeyi Geoff Johns yazarken, Phil Jimenez çizmişti. DC' nin 80li yıllardaki serisi Crisis on Infinite Earths' e devam niteliği taşıyan seride, DC' nin alternatif evrenlerinin kahramanları arasındaki mücadeleye tanık olduk.

4 - ALL STAR BATMAN & ROBIN THE BOY WONDER #1

DC Comics / Temmuz 2005 / 276.017 adet

All Star Batman & Robin serisi, çizgi roman dünyasının en önemli isimlerinden ikisinin eliyle hazırlanmıştı. Sincity yazarı Frank Miller ve usta çizer Jim Lee. Hikaye olağan DC evreninden farklı, yeni bir evrende geçiyordu. Bu bakımdan Marvel' ın Ultimate evrenine benzetilmişti. Sonrasında bir devam hikayesi Dark Knight: Boy Wonder duyurulmuş, ama bir türlü yayınlanmamıştı.

3 - CAPTAIN AMERICA #25

Marvel / Mart 2007 / 317.713 adet

Civil War' un hemen sonrasında, Marvel ikon karakterlerinden birisi olan Captain America' yı bu sayıda öldürmüştü. Hikaye Ed Brubaker tarafından yazılmış, Steve Epting tarafından çizilmişti. Hikaye duyurulduğunda, Amerika' da yer yerinden oynamış, haber bültenlerine konu olmuş ve Captain America hayranları çizgi roman mağazalarına akın etmişti. Kahraman öldürme şimdilerde bir moda olduğundan, karakter 2009' daki Captain America: Reborn ile geri dönmüştü.

2 - CIVIL WAR #2

Marvel / Haziran 2006 / 341.856 adet

Marvel, Civil War ile evrenini ikiye bölmüş, Captain America ve Iron Man' i birbirine düşman etmiş, diğer kahramanları da onların yanında saf alarak birbirlerine karşı savaşa zorlamış; Marvel evreninde büyük bir iç savaşa yol açmıştı. Seri Mark Millar tarafından yazılmış, Steve McNiven tarafından çizilmişti. Civil War #2' nin serinin diğer sayılarından daha fazla satış elde etmesindeki sebep de, Spider-Man' in kimliğini dünyaya açıkladığı sayı olmasıydı.

1 - AMAZING SPIDER-MAN #583

Marvel / Ocak 2009 / 530.500 adet

Zeb Wells ve Todd Nauck tarafından hazırlanmakta olan Amazing Spider-Man serisinin 583. sayısına Amerika' nın yeni başkanı Barack Obama konuk olmuştu. Sayı seçimlerden 2 ay sonra çıkmış olsa da, gelmiş geçmiş en yüksek satış rakamları arasında kendine yer bulacak bir başarı elde etmişti. Obama hikayesi, sayıda bir yan hikaye oluşturmasına karşın, Captain America' daki gibi haber bültenlerine konu olmuş ve hayranları mağazalara sürüklemişti.

Alıntıdır.Yapan arkadaşa verdim şukusunu :D Yinede orijinali:
 
Üst