DC vs. Marvel: Koca Bir Nesil Bunu Bekliyordu

memogianni

Süper Üye
26 Haz 2011
897
1,849
İstanbul
DC Comics ve Marvel'ın süper kahramanları, kelimenin tam manasıyla 'birleşirse' ortaya nasıl bir kaos çıkar? 1996 yılının "DC vs. Marvel" çizgi romanı, işte bu tuhaf soruya cevap arıyor!

DC-vs-Marvel.jpg


1996 senesinin çizgi roman dünyası, hiç beklenmeyen yeni bir sayıyla çalkalanmaya başlamıştı. Bu sayı, yıllardır birbirlerine rakip olan iki dev firmanın ortak imzasıyla piyasaya sürülmüştü: DC Comics ve Marvel Comics. Her ne kadar ortak bir yapımın ürünü de olsa 4 sayı süren çizgi romanın başlığı “DC vs Marvel” idi. DC Comics’in karakterleri, resmi bir sayı ile Marvel karakterleri karşısında savaşacaklardı; düşünsenize, bir çizgi roman hayranı bundan daha öte ne isteyebilirdi ki? Günümüzde hâlâ kendinden söz ettiren ve bu mu, diğeri mi kazanır sorularının bazılarına resmi cevap olan çizgi romanın, hayranlar tarafından hayli sıradan bulunan, ancak bizce çok hoş bir hikayesi var.

MarvelDCFight.jpg


Biri Marvel, diğeri DC evrenini yaratan iki kardeş vardır. Bu kardeşler öyle güçlü varlıklardır ki, iki evrende de onların karşısında durabilecek güçte hiçbir karakter yoktur. Ancak bu tanrı denilebilecek varlıklar, zamanla birbirlerinin varolduğunu unuturlar. Milyarlarca yıl sonra -bu mini serinin süregeldiği sırada- iki kardeş birbirlerinin varlığını tekrar hissederler. Bir araya gelen kardeşlerin ikisi de kendisinin daha güçlü olduğunu düşünerek zıtlaşırlar ve bu yüzden dövüşmek isterler. Eğer karşı karşıya gelecek olurlarsa ikisinin yarattığı evren de yıkıma uğrayacağı için, çareyi kendi evrenlerinin kahramanlarını dövüştürmekte bulurlar. Kurallar basittir: Bu dövüşlerin sonunda hangi evrende yenilen kahraman daha fazla olursa, o evren yok olacaktır. Aynı zamanda bazı karakterler sonsuza kadar dövüşse bile berabere kalacakları için, bir saniyeliğine bile hareketsiz bırakılan ilk taraf dövüşü kaybedecektir.

Her bir sayısı çıktığı gün yok satan çizgi roman, çok sayıda nefes kesici dövüşe sahne olmuştur. Hatta bazı karakterler birebir karşı karşıya gelmese bile hangisinin üstün gelebileceğini gösteren, ufak işaretçiler edinmişlerdir; örneğin Bullseye ilk göründüğü sahnede Batman’den yumruk yediği zaman “Daredevil’dan bile daha sert vurdun.” cümlesini kullanmıştır. İşaretçilerin yanı sıra yapılan bazı dövüşlere hile karışsa, bazılarının sonucu kesin olmasa da, aslında her birinin apaçık bir kazananı bulunmakta. Gelin bu dövüşleri detaylıca irdeleyelim ve kimlerin kazandığına, kimlerin ise gerçekten kazanan olmayı hak ettiğine karar verelim.

Devamı için
 
Üst