Kahramanı Kahraman Yapanlar: Jonathan ve Martha Kent

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
Kahramanı Kahraman Yapanlar başlıklı yazı dizimin ikincisine geldik. Bir önceki yazımda Marvel evreninin en popüler kahramanlarından Örümcek Adam'dan bahsetmiştim. Bu sefer ise DC Comics'e bir göz atalım istedim.

Kahramanı Kahraman Yapanlar: Jonathan ve Martha Kent

Kripton Gezegeni yok olmanın eşiğindedir. Devrin en büyük bilim adamı Jor-El’in uyarılarını dinlemeyen Kripton yöneticileri gezegeni kurtarmak için adım atmaz. Yıkım kapıya geldiğinde artık çok geçti. Jor-El karısı Lara ile çok zor bir karar vererek oğullarını yok oluştan kurtarmak için çocuğu bir roket ile Dünya’ya gönderirler. İşte Kriptonlu Kal-El’in macerası böylece başlamış olur.

muerte%20de%20jor%20el%20y%20lara.jpg


Roket Kansas’daki küçük bir kasaba olan Smallville’e düşer. Kaderin bir cilvesi olarak o sırada araçları ile yakınlardan geçen Jonathan ve Martha Kent roketi keşfederler. Küçük Kal-El’i kucağına alan Martha uzaydan gelen bebeğin devletin eline geçmesini istemez. Eğer roketi askerler bulacak olursa bebek üzerinde birçok deney yapacaklarını bilmektedir. Böylece Kal-El’i evlat edinen çift çocuğa Clark ismini verir.

Jonathan%2Bve%2BMartha%2BKent.png


Clark büyüdükçe insanüstü güçleri açığa çıkmaya başlar. Zamanla uzakları görmeye, çok uzun mesafelerdeki konuşmaları duymaya, çok ağır yükleri kaldırmaya başlar. Ve Clark uçmaya başlar…
1516102028386860581.png

Dünyalı ailesi Clark’ı korumak amacıyla bu güçlerini gizlemesini ister. Clark yaşıtlarının asla yapamayacağı birçok şeyi yapabilecek durumdayken ailesinin telkinleri ile mutlu ve huzurlu bir çocukluk geçirir. Buna karşılık örnek bir kişi olmuştur. Kasabadaki herkesin sevdiği, başarılı bir öğrenci, iyi bir arkadaş, iyi bir evlattır.
pa-kent-140716.jpg

Clark büyüyüp dünyanın en güçlü kahramanı olduğu zaman bile özünde her zaman kasabalı çocuk olmuştur. Bu özelliğinden dolayı arkadaşları tarafından ''izci çocuk'' olarak adlandırılır. Superman’in üstün gücü kriptonlu oluşundan gelse de onu aslında kahraman yapan Jonathan ve Martha Kent tarafından büyütülmüş olmasıdır.
tumblr_inline_o3pkdvgynk1qfs6l3_540.png

Eğer Kal-El başkaları tarafından bulunsaydı nasıl olurdu? Bugünkü Superman’den söz edebilir miydik?

Kesinlikle bildiğimiz Superman olmazdı. Bunu Kal-El’in dünyaya düştükten sonra Jonathan ve Martha Kent ile yolunun kesişmediği iki farklı alternatif evren hikayesi ile açıklayabiliriz.
Birinci öykümüz Superman: Red Son. (YKY yayınlarınca belirsiz bir süre sonra piyasaya çıkartılacağını duydum.)
Bu hikayede Kal-El Amerika Kansas yerine Rusya’ya düşer. Sovyet yönetimince bulunup sosyalist rejimin büyük düşmanları Amerika’ya karşı üstünlük sembolü olarak kullanılır.

978-5-389-06311-2_r1.jpg


İkinci Öykümüz Flash: Flashpoint. (Arka Bahçe yayınlarınca basılacağı için sürpriz bozan yazmak istemem.)
Bu öyküde Barry Allan zamanda geriye yolculuk yaparak yaşanmışlara müdahale edip kendi zamanına geri döndüğünde zaman akışının tamamen değiştiğini görür. Büyük bir hata yapıp bilinen tarihi tamamen yok etmiştir. Oluşan alternatif gerçeklikte ise Superman yoktur. Kal-El düştükten hemen sonra askerlerce bulunup gizli bir yeraltı sığınağına götürülmüştür. Hükümetin deney faresi gibidir.

flashpoint-goth-superman.jpg


Farklı öykülerde de gördüğümüz üzere Jonathan ve Martha Kent Kal-el için bir aileden çok daha fazlasıdır. Dünya dışından gelen bir bebeği öz oğulları gibi yetiştiren çift dünyanın en büyük kahramanının yolunu çizmiştir.
latest
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,756
Mükemmel bir dizi, güzel bir renk
İlgiyle izliyorum sevgili Murat
Çocuk ruhun ve çizgi roman aşkın hiç yitmesin sevgili dostum
 
Üst