Çizgi Roman Okurları Derneği'nden Duyuru!

Önder Çakı

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
5 Ağu 2012
263
1,722
Çizgi Roman Okurları Derneğinden duyuru,

Çizgi Roman Okurları Derneği, dernekler masasına kayıtlı bir kurumdur.

Çizgi romana gönül vermiş herkese açıktır ve bunu her platformda dile getirmektedir. Asla taraf değildir, birleştiricidir.

Amacımız, çizgi roman okuyan, konuşan, çizen, yayınlayan, pazarlayan, koleksiyonunu yapan tüm ilgilenenlerin bir arada olmasıdır.

Dernek olarak ticari ve siyasi hiçbir çalışmamız yoktur, olmayacaktır. Tek gelir kaynağımız üye aidatları ve bağışlardır.

Tüzüğümüzde yazılı olarak belirtildiği gibi amaçlarımızdan biri de yerli çizer ve eserlerinin desteklenmesi ve gelecek nesillere aktarımının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapmaktır. Ülkemizde satışların düşük olması sebebi ile değerli çizerlerimiz üretmekte çok zorlanmaktadır.

Son günlerde çeşitli internet platformlarında derneğimiz hakkında asılsız iddialar ve suçlamalar yapılmıştır.
11 Şubat 2018 tarihinde Kadıköy’de tüm masrafları derneğimizin imkanları ile sağlanmış ve hiçbir karşılık beklemeden, eser sahibi Sayın Hikmet Yamansavaşçılar’ın Karabala-3 albümü için imza günü tertiplenmiştir.

Uzun zamandan beri hazır olmasına rağmen maddi imkansızlıklar yüzünden yayınlanamayan albüme derneğimiz ile birlikte bir çok çizgi romansever ve grup da aynı şekilde destek vermiştir.
Eserin baskı adedine ve fiyatına eser sahibi karar vermiştir. Tahsilatını da yine eser sahibi kendisi yapmıştır.

İmza gününden haftalar evvel ön siparişle satılmış, çoğu çizgi romanseverin sadece şenlik havasındaki güne Karabala-3 albümünü imzalatmak için katıldığı; çizgi roman adına önemli ve güzel bir günün sonunda derneğimizin bu etkinlikten ciddi kazanç sağladığı, pahalı kitap sattığı okuyucuya zarar verdiği, çizerle ortaklık yaptığı gibi asılsız, ispata muhtaç çirkin iddialar ortaya konulmuştur.
Belli kişiler tarafından yapılan, bu tip asılsız ve düşmanca iddialar, yeni kurulan ve çizgi roman ile ilgili hep birlikte güzel işler yapmak isteyen Çizgi Roman Okurları Derneği’nin bilerek ve isteyerek itibarını zedelemektedir.

Bu kişiler derneğimize ve çizerimize karşı öne sürdükleri bu iftiraları ispat etmek durumundadır. İspat edemedikleri taktirde de kamuoyu önünde öncelikle tekzip etmeleri gerekir.

Yukarıda da belirtildiği üzere Çizgi Roman Okurları Derneği dernekler masasına bağlı bir kurumdur.
Asılsız, dernek üyelerinin tümünü tanımadan görmek istedikleri sıfatlara sokarak genelleyen bu tip yazılara ve yazanlara itibar etmeyiniz.
Konu ile ilgili hukuksal haklarımız saklıdır.

Çizgi Roman Okurları Derneği adına,

Önder Çakı
Yönetim Kurulu Başkanı
13.03.2018
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
"Ciddi kazanç mı sağlanmış ?"
Kağıt, matbaa, emek çıktıktan sonra kalan ne ki.
300 kitabın tümü kar olsa ne olur.
Üstelik okuma özürlü ülkemizde 90 kitap hala "nezih" okurunu bekliyor...
 
Son düzenleme:

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,533
Çizgi Roman Okurları Derneği, dernekler masasına kayıtlı bir kurumdur.


Yukarıdaki ibare meseleyi açıklamaya yeterlidir zannederim. Resmi bir kuruma iftira atacak kişiler, Bu iddialarını ispatlamakla yükümlüdür. Ayrıca bu kişiler hangi sıfatla bu lafları söyleme cesaretini kendilerinde bulabiliyorlar? Bu kişiler çizgi romancılığın neresindedir? Çizgi romanın gelişmesi adına ne yapmışlardır? Şu açıkça bilinmelidir ki; Ne derneğimizi, Ne de Karabala'yı yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Bundan sonra mesnetsiz iddialarla ortalığı karıştırıp bundan paye çıkarmaya çalışanlar, kimle muhattap olduklarını iyice ölçüp tartmalı ve adımlarını buna göre atmalıdır. Saygılarımla.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Ağzı olan konuşur Önder Bey, siz icraat yapıyorsunuz. Böyle devam edin, bence yaptıklarınız gayet yerinde işler. Okur Derneği olmak demek yazarı çizeri desteklemek demek, siz de tam bunu yapmışsınız.
 

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,781
15,129
Hadsiz bir kuru iftira. Onlarca saygın ve itibarlı insanın bu ülkede 9. Sanat ile alakalı inanilmaz bir çabası var. Bu çabayı böyle iftiralar gölgeleyemez. Konuyla ilgili neyin ne oldugunu bilen onlarca kişi var üstelik.
Sahsen Çizgi Roman Okurları Derneğine, yönetimine ve üstadımız Hikmet Abiye güveniyorum. Çizgiroman adına kurulmuş bir okur derneği bu ülkenin sanatçısının ve eserinin destekçisi olmalıdır, oluyor da. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varlar.
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,512
Ankara
Maalesef ülkemizde hiç bir başarı cezasız kalmıyor. Bu yanlışı kurallaştırmaya çalışan densizler de böylesi can sıkıcı söz veya eylemlerde bulunmaya çalışıyorlar maalesef. Sevgili başkanım bu durumu, doğru yolda olduğumuzu gösteren bir işaret olarak görmenizi istirham ederim.
Selametle...
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Meyve veren ağaç taşlanır. Maalesef kendilerinin gerçekleştiremedikleri projelerin, başkaları tarafından gerçekleştirilmesini hazmedemeyen; insanlıktan nasibini almamış "hastalıklı beyinli" bu insanlar böylece Çizgi Diyarı'na ve Çizgi Roman Okurları Derneği'ne "çamur at izi kalsın" misali zarar verebileceklerini düşünüyorlar. Oysa ki bu çabaları beyhude zira bu konuda taşın altına elini sokan herkesin kalitesi ve seviyesi belli. Ömer Hayyam ne güzel demiş: "Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım laf mı diye. Bir de söyleyene bakarım adam mı diye !"
 
Son düzenleme:

kudretsabancı

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
3 May 2011
1,245
34,795
Ben de içimi dökeyim

"Doğduğumdan beri çizgiroman okurum" desem çok da yalan olmaz. Hepimiz gibi ben de hayata dair bir sürü şeyi çizgiromanlardan öğrendim. Çizgiromana olan bu tutkum beni severek yaptığım mesleğime yönlendirdi. Bir şekilde hep çizgiroman seven insanlarla tanıştım, arkadaşlık yaptım yapmaktayım.

Hakan Alpin'den Hüsnü Çoruk'a, Zeynep Akkuş'tan Orhan Berent'e, Lami Tiryaki'den Raşit Çavaş'a, Ali Recan'dan Ersin Burak'a, Suat Yalaz'a, Ayşe ve Bahadır Zaimoğlu'na... sayısız ama gerçekten sayısız arkadaşlıklarım, dostluklarım, tanışıklıklarım oldu bu uzun yıllar içinde.

Bu insanların her birinden ayrı ayrı keyif aldım, tanıyor olmaktan gurur duydum. Kimiyle sadece sohbet ettik, kimiyle iş yaptık, kimiyle hayaller kurduk. Kimileriyle de "Darkwood Sakinleri"nden "cizgiroman.com"a, "Karaoğlan"dan "Filinta"ya maceradan maceraya koştuk, düştük kalktık. Kısaca yarım asır geçirdik beraber. Yeri gelmişken Suat abi her ne kadar zaman zaman bana söylense de o güzel ellerinden öperim. Film gişede çuvallasa da Camoka'yla aynı masada yemek yemek çok şahaneydi :D

Bu yarım asır içinde sanki kadim bir tarikatın üyeleri gibi olduk. Gözümüzden tanıyoruz artık birbirimizi. Yıllarca görüşememiş olsak bile, bir araya geldiğimizde 15 dakika önce ayrılmış gibi devam ediyoruz kaldığımız yerden.

Hayatımdaki en güzel insanlar, bir şekilde çizgiromanla ilgisi olan insanlar oldu hep. Okur, yazar, çizer, koleksiyoncu, yayıncı vs.

Geçen yılın sonlarına doğru bir yapımcı Barbaros Hayrettin ile ilgili bir proje istedi. Ratip Tahir'in "Barbaroslar"ı geldi aklıma doğal olarak. Ama bir cildi evde bulamadım. Acaba internette var mıdır filan derken kendimi önce "Çizgi Diyarı"nda, sonra da Zeki abi ve Savaş sayesinde "dernek"te buldum. Arpa ambarına düşmüş aç tavuk gibi oldum. Bir sürü güzel insan bir araya toplanmış, çizgiroman adına çabalıyorlardı.

Kendimi evde hissettim. Aralarında olmam gerek dedim. Sağolsunlar gözlerinde ışıltıyla karşıladılar. Bu günler tam da "Karabala" macerasının üçüncüsünün gerçekleşmekte olduğu günlerdi. Önder'den Güngör Abi'ye, İlker'den Emre'ye herkes gözünde bir ışıltıyla bir ucundan tutmuştu. Ortada muazzam bir şey vardı; Hikmet Yamansavaşçılar ve Karabala. Ve bu şahane insanlar başka muazzam bir şeyi gerçekleştiriyorlardı; sanatçıya ve eserine sahip çıkıp, bir çizgiromana can veriyor, onu yaşatıyorlardı. Bu şahane insanların gözlerindeki ışıltıyı o gün Hikmet Yamansavaşçılar'ın gözünde de gördüm!

O ışıltı, o gün Hikmet Yamansavaşçılar'a "Karabala'ya devam!" kararını aldırdı.

Bu olayın bence çizgiroman tarihine geçmesi gerek. Başka bir zamanda, başka bir yerde benzeri bir durum yaşanmadı çünkü. Tarihte bir çok konuda bir çok örneği olan şey gene olmuştu; inanılırsa ve birlikte çabalanırsa başarılıyordu.

Bu başarı ne birinin ne de diğerinin başarısıydı. Tek tek bireylerin başaramayacağı bir şeydi çünkü.
Kaç çizgiroman yarım kaldığında içimiz cız etmedi? Kaçımız ne yapabildik?
Peki şimdi fark nerde? Nasıl oldu da Karabala çizilmeye devam edecek?

Farkın ismi "Çizgi Roman Okurları Derneği".
Bir üyesi olmaktan gurur duyduğum yer.
Biz çizgiroman severlerin bir arada olduğu ve sesimizin daha gür çıktığı yer.
Burası ticari bir platform değil, burası siyasi bir yapı değil. Burası ortak tutkuları çizgiroman olan, hâlâ kahramanlara inanan birsürü iyi kalpli çocuk-adamın sanatçısına, kahramanına, çizgiromanına sahip çıktığı yer. İcabında sanatçıya "sen düşünme çiz, biz burdayız yanındayız!" dediği ve daha önemlisi bunu lafta bırakmayan adam gibi adamların yeri.
Daha bir sürü çizgiromanın yayınlanmasını sağlayacak olan yer.
Çizgiroman sever olarak sahip çıkacağımız, sesimizi duyuracağımız ve sonra da keyifle çizgiromanlarımızı okuyacağımız yer.

Serbest çağrışım 1: İt ürür kervan yürür!
Serbest çağrışım 2: İyi atın arkasından çok toz kalkar!
Serbest çağrışım 3: Güneş balçıkla sıvanmaz!
Serbest çağrışım 4: Ben gerçek çizgiroman severi gözünden tanırım!
Serbest çağrışım 5: Bir çizer bir çizgiroman platformuna derdini anlatan bir yazı yazıyorsa ve bu yazı anında kaldırılıyorsa, çizgiromanın üstündeki toz kadardır çizgiromana katkıları ve saygıları.
Serbest çağrışım 6: Lanet olası federaller cehenneme kadar yolunuz var!
 
Son düzenleme:

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,781
15,129
Ağzına sağlık dostum. Mükemmel şekilde lisan olmuşsun hislerimize. Bu hadsizlere ve hadsizliklere gereken yanıtı hep birlikte vermeli, hep birlikte karşısında durmalıyız ki, tekrarına yeltenilmesin. Dernek tüm çizgiroman severlerin. Hikmet Abi'ye yapılan ayıbı kınıyorum.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Bildiğimiz kadarıyla herkes istediği her konuda ahlaka , adaba , kanunlara aykırı olmamak kaydıyla dernek kurabilir.Bu özgürlüklerle alakalı bir durumdur.Son dönem gelişmeler maalesef çizgi roman severlerin hiçte tasvip etmediği bir gelişme.
Gerçek anlamda yaşanmaması gereken hoş olmayan kesinlikle tasvip etmediğimiz spontane gelişen bir hadiseydi.
Bir daha yaşanmaması dileklerimle örgütlü toplum özgür toplumdur.
Hiç bir şey için kimseyi kırmaya üzmeye gerek yok.Helede para mara hiç sevmediğim şahsen tiksindiğim kapitalizm gerekçesiyle.
Özel olarak ricam ne adına ne için olursa olsun aklıselimden ayrılmadan yazdıklarımıza azami dikkat ve özen göstererek kalp kırmadan , gönül incitmeden yolumuza devam edelim.Zamanla düzelir zaman iyileşir zamanla geçer her şey bıçak gibi keskin olmak bana göre değil.
Dernek hepimizin güzel şeyler yapıyorlar iyi şeyler yapıyorlar ticari kaygıları yok bırakalım bu değerli faaliyetlerine devam etsinler.
Saygılarımla.
 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,206
3,846
Osmaniye
Bence Çizgi Diyarı ve Çizgiroman Okurları Derneği gibi platformları yaşatabilmek için ayrıca başka dernekler kurulmalı.
 
Üst