Geo Histoire Red Kit Özel Sayısı (Fr)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

Geo Histoire Red Kit Özel Sayısı
2018 Ekim_Kasım Sayı 41
Fransızca, Sayı 41
140 sayfa, 95 MB, pdf/s


İki ayda bir yayımlanan "Geo Histoire" dergisi Ekim-Kasım 2018 tarihli sayısının tamamını (140 sayfa) "Red Kit"e ayırmış. "Geo Histoire" GEO dergi ailesine ait dergilerden sadece birisi (farklı konularda yarım düzine kadar dergi çıkartıyorlar). Asıl dergisinde tarih, coğrafya, seyahat, bilim ve doğa konularında yazılar yayımlayan "GEO" 1976'dan beri çıkıyor ve bir bakıma ünlü Amrikan coğrafya dergisi "National Geographic"i andırıyor. İlk kez 1976'da Almanya'da çıkmaya başlayan dergi zamanla aralarında Türkçe'nin de olduğu bir düzine kadar dilde uluslararası platformda yayınını sürdürüyor (Türkçesi kapanmış olabilir). Hatırlarsanız daha önce bu derginin Tenten Özel Sayısını sunmuştum. O konu altında dergiyle ilgili daha detaylı bilgi vermiştim.(Bir de, bu derginin değil ama Science & Vie dergisinin Asterix Özel Sayısını sunmuştum)

Dergide Red Kit serüvenlerinin geçtiği coğrafyalar ve mekanlar, tarihi olaylar ve gerçek kişiler bol miktardaki tarihi fotoğraf eşliğinde incelenmiş, Red Kit albümlerinden alınmış paneller eşliğinde sunulmuş. Son söz olarak bu dergi neden İngilizce (veya Türkçe) değil diye hayıflandım. İngilizce versiyonu da var mıydı, yoksa bu özel sayılar sadece Fransızca versiyonlarında mı var, bilemiyorum, ama önceki de sadece Fransızcaydı. Keşke bu dili anlayabilseydim. Böyle kapsamlı bir derginin çevrilmesini Fransızca çevirmenlerimizden istemek de düpedüz haksızlık olur. Ne yapalım, biz de (yani Fransızca bilmeyenlerimiz) sadece görsellere bakıp anlayabildiğimiz kelimelerden anlamlar çıkarmaya bakacağız.

Faydalı olması dileğiyle.


Geo-Hist-Lucky-Luke-kapak.jpg

(MediaFire)

 
Son düzenleme:

halit

Kıdemli Üye
27 Eyl 2011
572
1,823
Sayın scanfan çok teşekkürler. Yazılanları anlamasam da resimleri incelemek çok zevkli. Anladığıma göre Red Kit'in hazırlanması ve çizimlerine çok emek verilmiş. Tabii tarih dergisinin amacı bu değil sanırım.
 

MehmetAliB.

Kıdemli Üye
2 Ağu 2018
106
187
Hakikaten çizgi romanın üç efsanesinin tanıtımını yapan bu derginin Türkçe olmasını ben de sizin gibi çok isterdim.
yine de teşekkür ederim
 
Üst