Batman öldü

umut22

Aktif Üye
8 Tem 2010
397
981
Dünyaca ünlü süper kahraman Batman'in gizli kimliği Bruce Wayne, DC Comics'in yayınladığı 40. Batman sayısında öldü.

1430743461485.jpg


DC Comics'in Çarşamba günü yayınlanan son sayısında ezeli düşmanı Joker ile kavga ettiği sırada parçalanan bir mağaranın içinde hayatını kaybetti. Joker ile birlikte Bruce'un da ölmesi Batman'e sonsuza kadar veda ettiğimiz anlamına gelmeyebilir. Batman kostümünü başka biri teslim alabilir.

Çizgi roman yazarı Grant Morrison'ın Batman R.I.P hikayesinde de ölmüştü. Ancak Bruce'un birkaç dakika sonra yaşadığı ve aslında zamanda yolculuk yaptığı ortaya çıkmıştı. İlk defa 1939 yılı Mayıs ayında Detective Comics'in 27. sayısında çizilen bir çizgi roman süper kahraman Batman, Bruce Wayne'i kullanıyordu. Milyarder sanayici, playboy ve hayırsever olan Wayne, henüz çocuk yaştayken anne ve babasının öldürülmesine şahit olmuştu.
Pek çok alanda kendini eğittikten sonra yarasa temalı kostüm ve Mekipmanlarıyla suça karşı savaşa başlayan Bruce, lüks hayatını arkasına Mgizlenerek Batman olmayı seçmişti.

Birçok aktör tarafından beyazperdeye yansıyan Bruce Wayne'i Christian Bale Mde canlandırmıştı.

fft16_mf75102.Jpeg


Kaynak:
 

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
Kahramanların ölmesinden çok sıkıldım ya. Hakikaten sıkıldım. Böyle içerikte olan kitapları okumuyorum. Spiderman'ın ölümü, Superman'ın ölümü, Wolverine'in ölümü falan filan. Öldürmeyin kardeşim ya. Satışı artırmak için yaptığınızı biliyoruz. Kahramanı öldürmek istiyorsanız, kepengi indirin, basın gidin. O zaman inanırız.

Fumetti'leri örnek alın. Zagor'un, Mister No'nun, Martin Mystere'nin öldüğünü gördünüz mü? Oradaki klişe, benzeri ile savaş etmesidir. Zagor Zagor'a karşı... Amerikan comics'lerinde de kahraman öldürüyorlar.

Teoman'ın müziği bırakması bir, amerikan comics'lerinde kahraman ölmesi iki.
 

Doctai

banned
1 Eki 2013
6
6
Değişik bir şekilde ve başka bir amaç için olsa bile Örümcek Adamı bile öldürdüler. Hakkaten kabak tadı verdi.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Bence konu sıkıntısı çekilmesinden kaynaklanıyor.Süperman öyle güçlü bir hale getirildiki süper kötü bulunamıyor.Aynı biçimde batman konu sıkıntısı çekiyor.Yapılması gereken aslında farklı coğrafyalara doğru götürülmesi olabilir yada kızılmaske gibi batman western dünyasında kurgulanabilir.Senaristlerden kaynaklanan çıkmaz sokaklar.Zeki ve zengin bir işadamı kurgusu buraya kadar tarihe doğru indirmek gerekli aslında saygılarımla başımız sağolsun bir ölür bin geliriz.
 
Üst