Yeni Dalga Sayı :1 (1994)

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,045
75,455
hiçbiryerde :)
yine geçmiş yıllardan,
kütüphanenin arka raflarından
bir dergi...
rapid :
media :

imgxtx.jpg
img0011.jpg

img0029.jpg
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,944
Sunuş yazısında çok güzel konulara değinmişler. İzninizle aktarmak istiyorum.

Yeni Dalga, misyon derginin yaratılması çabaları içerisinde yerini alarak, altkültürü oluşturma amacıyla çeşitli çalışmalara yer verecek. Türkiye'den ve dışarıdan, piyasada yayımlanma şansı olmayan özgün ve nitelikli her türlü çizgiroman, yazı, kuramsal ve eleştirel yorumlarla, sinema, edebiyat ve müzik yazımlarının yer bulacağı bir seçki olacak.

Bizler, tüm bunların yanısıra, bir yer altı dergisi olmasına rağmen Yeni Dalganın, yüklenilmesi zorunlu bazı misyonları da taşıması gerektiğini düşünüyoruz. Geçmişte, bir anlamda "manifesto" biçiminde tanımlanan bazı misyonları burada dile getirmek istiyoruz. Bunlar, Türkiye'de çizgiroman derneğinin kurulması; çizgiromanın bir popüler sanat olarak değerlendirilmesini sağlayacak çalışmalar yapılması ve bu aşamada çeşitli seminer, panel ve sergilerle bilgi dağılımının ve ilgi oluşumunun gerçekleştirilmesi; yerli ve yabancı bütün çizgiromanların okuyucuya ulaşma kanallarının açık tutulması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar; son olarak da tüm çizgiroman sanatçılarının sanatsal yaratı ve emeklerinin karşılığını alması için mücadele yollarının aranması... Elbette ki yapılabilecekler ve yapılması gerekenler bunlarla sınırlı değil. Ancak öncelikli olarak, piyasa şartlarında yaratılmaya çalışılan çizgiroman kavramının düzeyinin yükseltilmesi ve daha nitelikli eserlerin verilebilmesi için zemin hazırlanmasının gerekliliğine inanıyoruz.

Bu amaçların gerçekleştirilebilmesi için en olumlu adımlar internet sayesinde atıabildi galiba. Basılı yayınlar aracılığıyla yapılması çok zor olan yukarıdaki söylemler ile çizgiroman forumlarının işlevi arasında paralellikler görüyorum. Bilmem siz ne dersiniz?

Ankara'nın nadir nimetlerinden olan Yeni Dalga için teşekkürler Yeryüzü...
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,053
Sarıyer
Çizgiroman kültürü üzerine yayınlanan dergi, fanzin, kitap, vs'ler eskiden pek ilgimi çekmezdi ama çizgidiyarı ile tanıştıktan sonra sadece çizgiroman okuyup, Tommiks'in adını, Zagor'un yaşadığı yeri, Teks'in yönettiği kızılderili kabilesinin adını bilmek yetmemeye başladı bana. Artık çizgiroman kadar, çizgiromanla alakalı yayınlarda ilgimi çekmeye başladı. Zamanında bunları alıp saklamadığımdan ancak paylaşıldıkça okuyabiliyorum. Teşekkür ederim, dostum.
 
Üst