Kötü Adamlar: Balıkçı ve İnsan Uçan Balık :) Kötü yav

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
AQUAMAN'ın İki Düşmanı: "The Fishermann ve The Human Flying Fish" yani Hey Allaaaaam!

The Bing Bang Theory'de de dendiği gibi bence de "Aquaman sucks" :) Tabii DC Comics'in New 52 öncesi ve şimdiki hali hariç. Olmadı, bu saate kadar adamı bir türlü sevemedim. Suda yüzüyor, balıklara telepatik mesaj gönderiyor, karada da yürüyor, bitti... Adam Atlantis Kralı... Haydi leeeeen! JLA gibi tanrısal güçlere sahip tiplerin arasında fazlaca sırıtan bu karakterin düşmanları da kendi kadar dandik aslında. Özellikle iki tanesi baktıkça güldürecek türden: The Fisherman (Balıkçı) ve The Human Flying Fish ( İnsan Uçan Balık)

The Fisherman,
2.gif

Karakter ilk kez 1965 yılında Aquaman'ın 21. sayısında ortaya çıkmış. Henry Boltinoff ve Nick Cardy yaratısı kötü adamın şu ana kadar kimliğine dair derinlemesine bir şeyler oluşturulmuş değil. Balıkçı kötü, soyguncu, gıcık v.s. o kadar. En büyük silahı da bir "olta"! Evet doğru okudunuz, Olta. Bayıltıcı gaz, bomba, ağ ve ip olta uçlarını da kemerinde taşıyor. Yaratıcılıkta son nokta gibi bir şey :) Oltaya geliyorlarsa sorun yok ama rakibi biraz ataksa bu herif hep dayak yer söyleyeyim.

The Human Flying Fish,
3.jpg

Bir gün Aquaman'ın balıklara telepatik emirler vererek soyguncuları yakalatmasını izleyen Victor Bragg ve Dr. Krill onu yakalamanın imkansız olduğuna karar vermişlerdir. Derken Krill uçan balıkların becerilerini geliştirerek Briggs'e nakleder. Bu saatten sonra Briggs su altında yüzen, üstünde uçan bir tip olmuştur. Bilekliklerinden küçük roketler atabiliyor ve birçok kaynakta altı çizilerek yazıldığı üzere en büyük mahareti aşağıda da görüldüğü gibi uçarak Martı yakalayabilmektir :) Bizde de yakalayıp döner yapıyorlar ne olmuş yani diyeceğim geldi ama demeyeceğim.
5.jpg

Bana düşmanlarını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim! Örneklere bakıyorum... Aquaman "genel olarak" sucks!
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Resim şahane :) Ama... Karadan on metre içeride ne yapacak ki? Kaldı ki son şiddetli ve hırçın hallerini sevdim doğrudur :) Ama... Konu birilerini öldürmek olduğunda oradaki hangi karakter ondan daha fazla parademon öldüremez ki? Superman, Flash, Wonder Woman, batman, Green Lantern?

Aquaman sucks ama yalan yok Kral Arthur'un Avalon'unan bağlanan hikayeyle o sayıların çizgileriyle gelinen nokta bence harika :cool:
 
Üst